donibrasco, бях я вземал от тай-тъпата 'междуселска' бензиностанция на Петрол... От онези, дето има само каса, две туби масло и течност за чистачките, изостанали сигурно от година... Дефакто никога не бих спрял на такъв 'търговски обект', ама в едно много мръсно/кално време точно там ми свърши течността... И след това често имах работа в района и си купувах от същата бензиностанция, но съм виждал течността и в други бензиностанции на Петрол.
Имаха течност до -16С (май бе точно толкова) - замръзна при подминаване на посочения градус, и се саморазмрази в момента, в който външната температура се покачи до посочения градус... Имаха и течност -30С.... А цената бе - смешна.. Нещо около 1.7лв/л... Но скоро не съм купувал, защото се оказа, че Джипа има голяма кофа отпред и обикновено едно зареждане и стига за зимата

А и маршрута ми се промени, и скоро не съм минавал в района на онази бензиностанция за да видя дали имат от тази евтината...
Ще пробвам да намеря снимка - май бях снимал по някакъв повод бутилка...
За миризмата - не мога да коментирам... Там както се казва в една руска поговорка - на вкус и цвят няма приятели