Полезни съвети за Corolla E11 /1997-2002/
Re: Полезни съвети за Корола Е11 (1997-2001 год)
Според скромния ми опит
сегментите бяха запекли преди манипулацията.Ситуацията е следната:или сегментите на 1 и 4-ти цилиндър са износени или самите цилиндри са за ремонт.

по принцип, както е описано по-напред в темата, заради дефектни сегменти, колата гори масло, и гаранционно отремонтираха проблема. Въпросът е, че ако не е карана много колата, или проблемът/дефектът се е появил по-късно, гаранцията не го покрива.
иначе темата "Полезни съвети" май вече може да се раздели на две, още една със заглавие "Е11 въпроси и отговори"
.
иначе темата "Полезни съвети" май вече може да се раздели на две, още една със заглавие "Е11 въпроси и отговори"

stay up and keep shining!!
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

Здравейте!
От една седмица съм собственик на Corolla-Wagon-E11-1.8i 4WD 110Hp 2000г
Колата е японска с двигател 7A -FE.
Но за съжаление радостта бе кратка,петата скорост започна да изключва.
Не хърка,не издава шум,но трябва да държиш лоста с ръка за да караш на пета.
Не обсъждам лоялността на вносителите на употребявани автомобили,просто желая да си реша проблема час по скоро.
Та въпросите ми са няколко.
Къде може да е проблема,дали муфа,дали зъбчатка или синхронизатор а може би и двете.....
От къде мога да си намеря части?
Съвместими ли са петите скорости на обикновените скоростни кутии и тези 4wd..
От кои модели и година скоростни кутии(втора употреба) тойота бих могъл да си ги набавя?
Сигурно е писано по тази тема,но за съжаление не намерих отговор.
За това моля за помощ и съвет.
Поздрави на всички!
От една седмица съм собственик на Corolla-Wagon-E11-1.8i 4WD 110Hp 2000г
Колата е японска с двигател 7A -FE.
Но за съжаление радостта бе кратка,петата скорост започна да изключва.
Не хърка,не издава шум,но трябва да държиш лоста с ръка за да караш на пета.
Не обсъждам лоялността на вносителите на употребявани автомобили,просто желая да си реша проблема час по скоро.
Та въпросите ми са няколко.
Къде може да е проблема,дали муфа,дали зъбчатка или синхронизатор а може би и двете.....
От къде мога да си намеря части?
Съвместими ли са петите скорости на обикновените скоростни кутии и тези 4wd..
От кои модели и година скоростни кутии(втора употреба) тойота бих могъл да си ги набавя?
Сигурно е писано по тази тема,но за съжаление не намерих отговор.
За това моля за помощ и съвет.
Поздрави на всички!
Zdraveyte , nov sam vuv forum-a , imam Toyota Corolla 99' 1,3 (86hp) 4E-FE .. iskam da popitam ot nqkade moga li da si zakupq plafonite za registracionniq nomer otzad ( osvetitelnite tela otzad nad nomera ).
Blagodarq!
Blagodarq!
-
Королите от 99г. до 2004г фабрично си харчат масло.Дори има Мазди които харчат. Става въпрос за бензиновите.
Аз карам Корола 2001. 1.4 - 97 к.с. на 2000 километра досипвам по 700л. 15W40.Мотора е тих и пали без проблеми.
Натискам яко педала по магистралата без проблем.Тези коли са над 12 години.В Toyota има ли масло няма да ви остави никъде.
Поздрави
Аз карам Корола 2001. 1.4 - 97 к.с. на 2000 километра досипвам по 700л. 15W40.Мотора е тих и пали без проблеми.
Натискам яко педала по магистралата без проблем.Тези коли са над 12 години.В Toyota има ли масло няма да ви остави никъде.
Поздрави
-
Ти сложи още по евтино масло от това 15W-40 пък чакай да не харчи. Тия коли са правени за съвсем друго масло от тази минерална шитня дето наливаш. Направо пробвай с М10Д.mariodenev84 написа:Королите от 99г. до 2004г фабрично си харчат масло.Дори има Мазди които харчат. Става въпрос за бензиновите.
Поздрави
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
Здравейте колеги. Имам Тойота Корола Компакт 2000г. 1.4 97 коня. Като от това се разбира че си "хапва" масло. Имам есин въпрос. От както съм я взел (от около 5м.) мотора като работи се чува едно като леко заглушено тракане наподобяващо на дизелов мотор. От какво може да е това? Да не би веригата да е за смяна? Това нормално ли е? Нямам никакви проблеми с запалването на мотора. Върви прелично като се има в предвид модела и пр. Само това потракване не знам на какво се дължи. Поздрави!
Предните калници на всички видове купета еднакви ли са?
Е11 g6 4efe 98г.
- paco_escobar
При COROLLA HB/LB (EEB 111) 97 - 99г. ги дават еднакви според Bodycar Ltd. http://www.bodycar.bg/.За комби няма инфо 

Corolla E11 4E-FE Wagon
- bobi700402
[quote="ГКовачев"]Здравейте колеги. Имам Тойота Корола Компакт 2000г. 1.4 97 коня. Като от това се разбира че си "хапва" масло. Имам есин въпрос. От както съм я взел (от около 5м.) мотора като работи се чува едно като леко заглушено тракане наподобяващо на дизелов мотор. От какво може да е това? Да не би веригата да е за смяна? Това нормално ли е? Нямам никакви проблеми с запалването на мотора. Върви прелично като се има в предвид модела и пр. Само това потракване не знам на какво се дължи. Поздрави
Всички такива Короли го имат този звук. Това е защото е по голям колектора .Аз също се чудех защо го имам тоя звук и се допитах до специялист и това ми каза той .

Toyota Corolla E11 1.6 ''99''
Toyota Carina 2.0TD"97''
Toyota Corolla Е10 2.0D"95''
Toyota Carina 2.0TD"97''
Toyota Corolla Е10 2.0D"95''
Бях чувал за проблеми с всмукателния колектор на бензиновите Короли, но ако някой е по-запознат нека разясни
Доколкото гледах и някакви снимки и видеа в нета, имало вътрешна насочваща клапа, която правела проблем и оттам следвало повишаване на звука. Как може да се диагностицира това?!

Здравейте,
Предстои ни купуването на семеен автомобил,
като едната възможност е Корола
комби 2000, 1.6, 110к.с. (4A-FE - ако съм
разбрал правилно
). Темата,
която сте направили е съдържателна и полеза.
Това, което не успях да
разбера до момента е, нормално ли е в крайна
сметка този двигател да харчи
масло? Тук се споменават различни "разходи",
от 200мл на 15 000км, до 1л за
1 000км. Въпросът ми е, двигател в добра
кондиция (за 15 годишен автомобил)
на тези Короли харчи ли масло? Ако да, в
какъв диапазон е приемливо да бъде
разхода? От темата останах с впечатление, че
в болшинството от случаите се
касае за проблемни сегменти, които се
отремонтирвали в сервизният период на
автомобила (стига да се е проявил проблемът в
гаранционният период)?
Предварително моля да бъда извинен, ако във
форума вече това е дискутирано
и отговорено.
Благодаря Ви.
Предстои ни купуването на семеен автомобил,
като едната възможност е Корола
комби 2000, 1.6, 110к.с. (4A-FE - ако съм
разбрал правилно

която сте направили е съдържателна и полеза.
Това, което не успях да
на тези Короли харчи ли масло? Ако да, в
какъв диапазон е приемливо да бъде
разхода? От темата останах с впечатление, че
в болшинството от случаите се
касае за проблемни сегменти, които се
отремонтирвали в сервизният период на
автомобила (стига да се е проявил проблемът в
гаранционният период)?
Предварително моля да бъда извинен, ако във
форума вече това е дискутирано
и отговорено.
Благодаря Ви.
Един нормално работещ двигател не би трябвало да те накара да доливаш междинно между стандартните смени на маслото ако в началото е налято до максимума на мерителната щека. Иначе всяка стара кола си гори по малко масло и това се счита за нормално. И колкото по-стара, обикновено толкова повече. Нормално е и да посълзява през някоя гарнитура - все дреболии, от които обаче разхода на масло се завишава.Бебър написа:Това, което не успях да
на тези Короли харчи ли масло?
Литър на 1000 е безумно много и определено е голям проблем, който изисква наложителен и обикновено много тежък ремонт. В началото на темата (първи пост) е описано много добре каква засада може евентуално да те очаква.
-
- Благодарил/а: 27 пъти
- Получена благодарност: 15 пъти
Къде се намира или как се достъпва кранчето за източване на антифриза, което е зад блока, мотора е 4ЕFE ако има значение.
Как се маха антифриза от разширителния съд, като крадена нафта ли че много ниско е или има ред в таз работа...
Как се маха антифриза от разширителния съд, като крадена нафта ли че много ниско е или има ред в таз работа...
Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;