Как може да се вдигне задницата на Corolla E11 комби ?

Аватар
dil
Получена  благодарност: 2 пъти
Обратна връзка:

Как може да се вдигне задницата на Corolla E11 комби ?

Мнение от dil » 02 Яну 2008 16:25

ЧНГ на всики фенове :thumbsup:

Струва ми се че задницата на мойта кобилка малко е клекнала.. в сравнение със себеподобни, които заглеждам на пътя.
Явно "италянчето" я е товарил с това онова :)

Какви варианти има за повдигането и кой е по-по-най ?

Също да питам.. трябва ли в тези студове да може да работи климатика?
Че натискам копчето, светва зелено, но не усещам да зацепва компресора
и според мене не включва.
Иначе през лятото си бачкаше нормално.

С пожелания за безаварийна 2008-ма :cheers:
Toyota Corolla Verso 1.8 1ZZ-FE 2008
Toyota Corolla E11 Wagon 1.3 4E-FE 1997
Renault Clio 1.3 1995
Полезни съвети за Corolla E11

Аватар
MA4O

Мнение от MA4O » 02 Яну 2008 18:21

Най добре е да купиш нови пружини,ако можеш изрежи от транспорна лента със зеге две подложки по размер на пружините.

Аватар
boikovz
Обратна връзка:

Мнение от boikovz » 02 Яну 2008 18:30

Да, климатика трябва да работи като го включиш. Моя автоматично се включва като натисна въздуха да отива само към предното стъкло, за да го изсушава.
Toyota Corolla 1.6 Dual VVT-i, MMT, Sol, 2007

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 02 Яну 2008 18:54

по по най-пружини,,,,иначе чикиджийския начин който аз съм направил на пассата е,,,колмплект кумени тампони 6....8лева за една ос от магазин лада....поставят се между навивките на пружините,,,не я подигнаха почти,,но не позволяват да клекне кат качиш хора отзад..

Аватар
dil
Обратна връзка:

Мнение от dil » 02 Яну 2008 21:41

@boikovz твоята Toyota е далече по-нова от моята, която и без това няма много екстри :)

Предполагам че варианта с нови пружини е най-добър.. но сигурно ще е и доста скъп.
Незнам дали ако потърся от някоя преживяла ПТП.. сигурно пак трябва да е комби, пък и не е ясно те колко ще са омекнали.
И все пак май първо това ще се пробвам.
Renault Clio 1.3 1995

ilia
Обратна връзка:

тампони

Мнение от ilia » 03 Яну 2008 08:37

колега моята корола е комби е11 и я вдигнах отзад с тампони от лада нива стават едно към едно .разглобяваш амортисора и ги слагаш под горния тампон стягаш и край .вече е с надървена задница като имам и една много тежка метанова бутилка отзад и пак си е дигната нормално.

Аватар
dil
Обратна връзка:

Мнение от dil » 03 Яну 2008 09:26

хехе.. страшен си :)

A кои точно тампони от нивата ?

И променя ли се возията отзад по някакъв начин ? към по-твърдо ?
Renault Clio 1.3 1995

ilia
Обратна връзка:

пружини

Мнение от ilia » 04 Яну 2008 08:10

тампоните имат железни чашки които аз не сложих защото щяха да дрънчат .имам две задни пружини от корола ае 11 но се оказаха от седан ,а те са по тънки от на комбито.така че в магазина на лада бях с тях и така си намерих тампоните без да искам.късмет голям.и возията си е супер малко твърда е но всв пак амортисъорите са газови.ако не намериш в софия звънни ще ти пратя такива от пловдив 0888 645709 илия

Аватар
SLAV

АЕ 92 Комби

Мнение от SLAV » 15 Апр 2008 22:29

Пиша тук да не отварям нова тема.
Здравейте! И аз имам нужда да си повдигна и втвърдя задницата на моя кошник. Имам 2 метанови бутилки отзад, които допринесоха за тоталното увисване на и без това меката според мен задница. Тръгнах по моргите. Намерих си цели макферсони, както ми казаха били от Карина. Сложих ги с усмивка. Пуснах криковете и :censored: . Същата работа. Аре пак по моргите. Избрах си предни пружини от Голф 2. Били от дизел, точно каквито търсех (не повярвах много,много ама...). В добавка с гумени тампони от лада които повдигнаха задницата с допълнително 4.5 см стана работата.
Сега пак съм разбил окачването и ми предстои смяна на горе долу всичко wacko.gif . Тея пружинки нещо вече ми се виждат поомекнали. Пък и не е истинско с тея тампони.
1. Препоръчайте ми какви пружини ще са по удачни от гореописаните схеми.
2. Казаха ми че амортисьоти от Алеко стават идеално. Газови, двойно действащи. Дали?
3. Някой може ли да ми намери такова огледало (ляво). Че съм с едно от москвич biggrin.gif , на което даже самото огледалце е от запорожец laugh.gif

По-вирнатата задница ми трябва, че постоянно съм по обектите, с натоварен багажник, а там асфалта е дефицит.

ИзображениеИзображениеИзображение
Последно промяна от SLAV на 15 Апр 2008 23:42, променено общо 1 път.

Аватар
dil
Обратна връзка:

Мнение от dil » 15 Апр 2008 22:38

Хехе.. тъкмо мислех да се похваля, че днеска най-накрая сложих въпросните тампони, за които ме посъветва ilia :)
Всъщност се продават по магазините като подложки за задни пружини за Лада Нива и други лади.
Занесох ги на майстора и го оставих да се оправя.
Резултата е видимо добър.. накарах двама приятели да седнат отзад да и ефекта също беше положителен.
Преди калниците покриваха гумите, а сега със същия товар остават 1-2 пръста :)

Засега съм доволен, да видим колко време ще издържи подобрението.
Нови пружини намерих по 80лв/бр на ул. Козлодуй, но реших да пробвам първо с подложките.

SLAV с тия метанови бутилки си се престаеал според мене.. ама ти си знаеш.
Успех с ремонтите
Renault Clio 1.3 1995

Аватар
kristian

Re: АЕ 92 Комби

Мнение от kristian » 15 Апр 2008 22:52

SLAV написа:........ Имам 2 метанови бутилки отзад, ...................
Сега пак съм разбил окачването и ми предстои смяна на горе долу всичко wacko.gif .............................постоянно съм по обектите, с натоварен багажник, а там асфалта е дефицит.
При гореизброените условия,имаш голям шанс да научиш абсолютно всичко наизуст за задницата ба тая кола.Барабар с размерите и цените wacko.gif
Що не разкараш поне едната бутилка.Чувал съм и за някакви нови бутилки от поли.........(пластмаса някаква е)Незнам дали някой вече ги е узаконил в БГ.
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

diver

Мнение от diver » 15 Апр 2008 22:55

kristian написа:...Чувал съм и за някакви нови бутилки от поли.........(пластмаса някаква е)Незнам дали някой вече ги е узаконил в БГ.
узаконени са отсекъде, ма цената е особенно неприятна....та за икономията от метана, нещо съм бая скептичен....
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
kristian

Мнение от kristian » 15 Апр 2008 23:22

diver написа:
kristian написа:...Чувал съм и за някакви нови бутилки от поли.........(пластмаса някаква е)Незнам дали някой вече ги е узаконил в БГ.
узаконени са отсекъде, ма цената е особенно неприятна....та за икономията от метана, нещо съм бая скептичен....
Ами той така и така вече я има уредбата,поне да и намали малко теглото.Щото с тия два кютука в багажника има да прави задно окачване до безкрай.
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

Аватар
SLAV

Мнение от SLAV » 15 Апр 2008 23:45

2 ама само 150-160 км градско. В началото бях само с една, и висях на метана всеки ден, понякога и сутрин и след обяд. А цената на метана вече взе да гони вече газта.

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 16 Апр 2008 00:22

SLAV написа:Пиша тук да не отварям нова тема.
Имам 2 метанови бутилки отзад, ... В добавка с гумени тампони от лада които повдигнаха задницата с допълнително 4.5 см стана работата.
....
2. Казаха ми че амортисьоти от Алеко стават идеално. Газови, двойно действащи. Дали?
3. Някой може ли да ми намери такова огледало (ляво). Че съм с едно от москвич biggrin.gif , на което даже самото огледалце е от запорожец laugh.gif
Колега,защо не сложиш още една бутилка отзад?
Гумените тампони от Лада са добра идея и надеждна :evil4: ,амортисьори от Алеко,Волга,Полонез,но мисля,че са им маслени.
Огледалата също си ги нагласил -от Москвич със стъкло от Запорожец,по-зле от това надали може да е. boxed.gif С едни чистачки от Застава ще заспи.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Публикувай отговор