Електронно връчване на фишове

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 508 пъти
Получена  благодарност: 501 пъти

Мнение от slowtraveler » 13 Сеп 2026 08:58

Споко - ще те вкарат в системата - нали приказваха за задължителен електронен адрес 'в системата' :)
Пише глоба чл.62... Алинеята вероятно е следната, с която няма как да спориш :)
3. паркирането в жилищната зона е разрешено само на специално обозначените места;
Чл. 61. Жилищната зона е обособена, специално устроена територия в населено място, която е обозначена като такава на входовете и изходите и с пътни знаци и където действат специални правила за движение.
Никога не съм обръщал внимание на такъв знак - за мен винаги е бил някаква информационна табелка, но не ми е приличало на знак от ЗДВП, нито съм предполагал някакви промени в начина на спиране...

Е, научих нещо ново (съпругата също) :) Вижте знаци Д15 и Д16... (затова периодично трябва да се опресняват знанията :) )
След тях внимавайте къде спирате, защото ако не е специално обозначено място - подлежите на санкции...
Изображение
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
BOz
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 278 пъти

Мнение от BOz » 13 Сеп 2026 10:03

Там, където е глобена, има такъв знак?
Аз никога не съм виждал такъв в София. Значи мога да си паркирам където си искам. tooth.gif

Добре, че е този разговор, за да видя още нещо ново за мен.
До този момент не знаех за съществуването на знак Д7а. Скоростния път знаех, че се обозначава със знак Д7. Така си е обозначен и до този момент примерно пътя от Перник за към Благоевград, по който минавам често.
Сега излиза, че като си стои стария знак, то е абсолютно нормално да те глобят като караш със 120. :whistle:
Разход на електричарка -> Изображение
Разход на хибрид -> Изображение
Разход на дизелов автоматик -> Изображение

Публикувай отговор