Здравейте колеги. Вчера свалих SCV клапъна на РАВ4, D4D 2.2, 136кс. 2007 г. за да видя кой е номера за да поръчам нов и при свалянето
металната гарнитура между клапъна и помпата падна някъде надолу, не можах да я намеря и сглобих клапъна без нея но колата не иска да запали.
Липсата на гарнитурата ли е проблема или има някаква цака която не знам?
След сваляне на SCV клапън РАВ4, D4D, 2.2, 136, 2007 не пали
-
gelevision
- Автомобил: RAV 4, D4D 2.2 136ks
- Получена благодарност: 17 пъти
-
Тинк
- Автомобил: Авенсис Т25
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 50 пъти
Не е гарнитурката.
Слагай новия и ще запали. Просто на стария му е дошло времето.
Слагай новия и ще запали. Просто на стария му е дошло времето.
Да помечтае малко е дошъл човек на тоя свят.
-
gelevision
До този момент винаги е палила от раз и сега изведнъж да умре, не е невъзможно но е странно.
Ако е толкова зле щях да имам проблеми с паленето а нямам.
Ако е толкова зле щях да имам проблеми с паленето а нямам.
-
мехаННика
- Получена благодарност: 69 пъти
От доста време гледам да избягвам подобни глупости, но тази е забележителна.
Ако няма проблем с паленето защо сваляш SCV клапана?
Ако конструктора е поставил гарнитура как въобще ви минава през главата че може без нея? Не съм я мерил, но това променя положението на клапана с поне пет десети по навътре в корпуса на помпата. Дори при правилно изпълнение на смяната колата пали трудно заради въздуха който неизбежно навлиза в системата помпа, рейл, дюзи.
Ако няма проблем с паленето защо сваляш SCV клапана?
Ако конструктора е поставил гарнитура как въобще ви минава през главата че може без нея? Не съм я мерил, но това променя положението на клапана с поне пет десети по навътре в корпуса на помпата. Дори при правилно изпълнение на смяната колата пали трудно заради въздуха който неизбежно навлиза в системата помпа, рейл, дюзи.
-
gelevision
Здравейте отново. Проблема е решен. Прав си мехаННика относно гарнитурата и положението на клапана, така предположих и аз.
От месец и половина колата започна да гасне при престой на светофарите и да клати оборотите а този клапан е една от причините
и поради тази причина свалих клапана за да видя номера му и да поръчам нов. На клапана нямаше никакъв номер.
Тази сутрин намерих гарнитура сложих я и колата запали от второ въртене. Чакам новия клапан и се надявам с него да спре гасненето на място.
От месец и половина колата започна да гасне при престой на светофарите и да клати оборотите а този клапан е една от причините
и поради тази причина свалих клапана за да видя номера му и да поръчам нов. На клапана нямаше никакъв номер.
Тази сутрин намерих гарнитура сложих я и колата запали от второ въртене. Чакам новия клапан и се надявам с него да спре гасненето на място.