[TPMS]Система за следене на налягането в гумите

Публикувай отговор
Аватар
ico1
Автомобил: LEXUS RX 450hl
Благодарил/а: 72 пъти
Получена  благодарност: 73 пъти

Мнение от ico1 » 18 Май 2026 19:55

Здрвейте,взех зимни гуми с джанти и датчици.Има ли вариант да се клонират с номерата на летните и колата да не разбира за смяната?
LEXUS RX450hl

Аватар
FearSoft
Автомобил: Corolla Hybrid 1.8. Tук е!
Благодарил/а: 71 пъти
Получена  благодарност: 142 пъти

Мнение от FearSoft » 19 Май 2026 11:58

gimara написа: 18 Май 2026 18:12 ако сподели ще е полезно за всички
Лесно е, но се изисква малко творчество. Преработих един филтър за вода, в който да могат да се съберат 4-те датчика. Затапих го от едната страна (може да се сложи и манометър, за който има наличен такъв) и сложих вентил от другата страна. Сложих датчиците вътре, записах номерата им в ECU-то (става със Kongbolen Soloscan чрез неговото приложение или чрез DollarFix, както и с TTS, кой с каквото разполага), избрах ги през софтуера като активни, напомпих системата с 3.5 бара и тръгнах да обикалям. Изискваше се 15-30 минути каране с около 30 км/ч, за да ги разпознае системата. Това е. После си превключих (пак през софтуера) на летните, с които съм в момента и след кратко каране системата си ги разпозна.
А по въпроса на колегата горе - клонирането на датчици е възможно, но само с определени такива, които нямат собствени номера. Примерно на Launch или Autel. Но ако датчиците идват с вече записани номера, видими на самия датчик, не мисля, че тази операция е възможна. Още повече, ако датчиците вече са монтирани и не знаете номерата им, ще се изисква специален и сравнително скъп уред, който да ги прочете без да сваляте гумите.
Toyota Corolla 1.8L (HEV Special), Ex+, MC23
Изображение

Аватар
ico1
Автомобил: LEXUS RX 450hl
Благодарил/а: 72 пъти
Получена  благодарност: 73 пъти

Мнение от ico1 » 19 Май 2026 14:20

От Тойота са оригинални и са монтирани на зима ще се въвеждат :)
LEXUS RX450hl

ludtaddranka
Автомобил: Corolla HSD 1.8 2025
Благодарил/а: 9 пъти
Получена  благодарност: 3 пъти

Мнение от ludtaddranka » 19 Май 2026 14:57

ico1 написа: 18 Май 2026 19:55 Здрвейте,взех зимни гуми с джанти и датчици.Има ли вариант да се клонират с номерата на летните и колата да не разбира за смяната?
Да, това е напълно възможно!Аз когато купих втори сет джанти +датчици и зимни гуми ми предложиха да не си играя да сменям в системата с кои карам, именно да ми копират ID на летните !При мен хватката беше, че не маркирах коя от къде смъкнах при смяната и сега когато слагах летните си играх малко повече, за да нацеля коя от къде беше,защото иначе ако спадне предна лява гума ми показва, че има проблем примерно в задна лява!

Аватар
FearSoft
Автомобил: Corolla Hybrid 1.8. Tук е!
Благодарил/а: 71 пъти
Получена  благодарност: 142 пъти

Мнение от FearSoft » 19 Май 2026 16:13

ludtaddranka написа: 19 Май 2026 14:57 за да нацеля коя от къде беше
Моята е 2023 г. и след въртене на гумите си ги засича сама. Т.е. е интелигентна система. Учудващо е, ако модел 2025 г. не работи по същия начин...
Toyota Corolla 1.8L (HEV Special), Ex+, MC23
Изображение

Публикувай отговор