3ZR-FAE - Нужда от с-ма за омасляване на клапаните ?

Petkoff

Мнение от Petkoff » 24 Ное 2023 15:58

Благодаря за отговора, има една читава съм намерил.

ivo_pif
Автомобил: Авензис 2.0 б
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от ivo_pif » 01 Апр 2025 11:54

Благодаря Ви за дискусията!
п.с. В спора се ражда истината! :thumbsup:

Atos

Мнение от Atos » 06 Апр 2026 08:26

adereliev написа: 23 Ное 2023 09:34 Здравей. Аз имам Авенсис Т27 2,0 -152 к.с. На 16,10,23 год. монтирах газова уредба Landi renzo, в официалния сервиз в Ямбол. Мотора става перфектно на газ и съм без омаслител. Абсолютно всичко е Landi renzo EVO OBD, само бутилката е българска. Лично за мене няма смисъл от този омаслител дават се излишни пари, но решението си е твое. Моят съвет каквато и газова уредба като марка да си избереш гледай да не е сбирщина. Разхода на газ ми е 10 градско и 8,5 извън града на магистралата с 130 км. и с включен климатроник на автоматичен режим и темпомат. Този разход го даваше при топло време, сега когато е по студено най-вероятно ще се покачи малко в града. Цената на моята уредба излезе 1500 лв. Бутилката е стандартна 40 л. зад седалките е монтирана. А зарядното е поставено до резервоара. Ако имаш въпроси ще ти отговоря. Ако искаш снимки ще ти пратя да видиш начина на монтажа.
Здравейте .Бихте ли споделили след повече от 2 години впечатления ,като цяло .Интересувам се ,защото съм със същият двигател и обмислям монтаж на ГИ Landi renzo Omegas 4.0 . (а срещам противоречиви мнения за газифицирането на този двигател ).Имали ли сте някакви проблеми след монтажа и заслужава ли си монтаж на допълнителното мазане .Бих приел някой съвет от Вас ,като човек ,който се е сблъскал с подобен казус .Благодаря .

adereliev
Автомобил: Toyota Avensis T27 2.0-152 к.с

Мнение от adereliev » 06 Апр 2026 22:10

Здравей. От както съм я поставил нямам никакви проблеми с газовата уредба, и както съм писал преди няма нужда от допълнително мазане ( това е лично мое мнение – всеки сам си решава ). До момента съм изминал над 55 000 км. На всеки 20К километра ходя до сервиза да обслужват газовата уредба,проверяват всичко както е записано в сервизната книжка.
Според мен няма абсолютно никакъв проблем с газифицирането на този мотор, не създава никакви ядове. Но все пак решението си е твое.

Публикувай отговор