Yaris Cross - има ли вече собственици?
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 178 пъти
- Получена благодарност: 691 пъти
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Тц...тц...тц...
--
Тц...тц...тц...
- itzoa
- Автомобил: Yaris Cross Hybrid 2023
- Благодарил/а: 68 пъти
- Получена благодарност: 55 пъти
Като каза за гаранцията (за което и аз щях да ти казвам тъкмо), някой знае ли дали отпада ако си сменя например мигачите отпред със светодиодни и крушките с LED?
Всъщност вече съм ги сменил, но ги връщам оригиналните на всяко обслужване.. за всеки случай. Преди да ме псувате, че неправомерно слагам led на халогени, ще ви кажа, че са лупи и съм ги сложил точно по книга, с точен размер led крушки, без отблясъци нагоре и т.н. Всъщност често ме заслепява една мадама със същия Yaris Cross но с оригинални вградени LED. Може би кара на дълги с автопревключването.. не знам
Другото, което се чудех е че моята идва с 16ки джанти и на вратата са указани размера и налягането на гумите, което значи ли, че ако сложа 17ки и отпада гаранция и т.н.? Принципно има нива на оборудване и със 17ки и с 18ки, но моята е по-ниско и е написано точно каквито са.
-
Тинк
- Автомобил: Авенсис Т25
- Благодарил/а: 14 пъти
- Получена благодарност: 25 пъти
Най-добре питай дилъра си. Там където правиш обслужването.
И аз това питай, ама ме съмнява да отпада гаранцията. Това е козметична промяна и не би трябвало да влияе на работата на двигателя или електрическата система, а само на комфорта. Не виждам защо да не може.itzoa написа: ↑06 Ное 2025 09:16 ругото, което се чудех е че моята идва с 16ки джанти и на вратата са указани размера и налягането на гумите, което значи ли, че ако сложа 17ки и отпада гаранция и т.н.? Принципно има нива на оборудване и със 17ки и с 18ки, но моята е по-ниско и е написано точно каквито са.
Ама жалко, че си решил да сменяш тия хубави джанти.
Да помечтае малко е дошъл човек на тоя свят.
- WoLF
- Автомобил: Приус '07
- Благодарил/а: 839 пъти
- Получена благодарност: 316 пъти
Те ще намерят как да го изкривят, по-голямо натоварване на окачването ли ще е, друго ли ще измислят, само да искат да не уважат гаранция заради гуми/джанти 

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 401 пъти
- Получена благодарност: 433 пъти
При условие, че е 'стандартен' за модела размер гуми и джанти, никога не са ми създавали каквито и да е проблеми... 
А за LED мигачи - да, там 'въздействието' върху системата е по-голямо и е възможен проблем... Например отклонението на тока може да се пише в компютъра, да дава грешка и т.н..
А за LED мигачи - да, там 'въздействието' върху системата е по-голямо и е възможен проблем... Например отклонението на тока може да се пише в компютъра, да дава грешка и т.н..
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008