Toyota RAV4 Prime 2021-2025 - Мечтаният автомобил?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
georgi_et
Автомобил: RAV4 Plug-in Hybrid
Благодарил/а: 38 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от georgi_et » 19 Авг 2025 11:59

Най-накрая успях да намеря време и да си монтирам допълнителните пластмаси върху задните подкалници. Разликата е огромна и наистина предпазват от натрупването на кал и пясък по задните врати и прагове. Преди трябваше задължинето с водоструйката да се мият, защото имаше насъбрани много боклуци и песъчинки, а сега може и само с парцал да се мине без да задира.
Монтажът е изклюително лесен. Отне ми не повече от 5 мин на подкалник, без сваляне на гумата, както и без никакво допълнително дупчене или изрязване, като ползвах крепежите на колата и по една допълнителна щипка, включена в комплекта.
Самите пластмаси прилепват идеално и не стърчат никъде. Определено си заслужава. :thumbsup:

PS: Става дума за този тип пластмаси, за които говори колегата Мирослав Петков.

simichoil
Автомобил: Rav4 Plug-In Hybrid
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 11 пъти

Мнение от simichoil » 19 Авг 2025 14:37

georgi_et написа: 19 Авг 2025 11:59 PS: Става дума за този тип пластмаси, за които говори колегата Мирослав Петков.
Може ли каталожен номер или линк за поръчка? Благодаря :)

Аватар
Monster
Автомобил: Rav4 PHEV, Zoe ZE40
Благодарил/а: 168 пъти
Получена  благодарност: 124 пъти

Мнение от Monster » 19 Авг 2025 18:07

Аз ги бях купил от Алиекспрес (още февруари 2023 година), но след като цяла година ме домързя да ги инсталирам на моята Равка ги продадох на georgi_et миналата година. Като гледам и на него му е отнело около година да се реши да ги инсталира, но поне звучи, че се е справил доста бързо (със сигурност доста по-бързо в сравнение с времето, което щеше да е нужно на моите две леви ръце). :D В историята на поръчките ми в Алиекспрес продуктът се води "Mud Flaps For Toyota RAV4 2020 2021 2022 Set Mudflaps Splash Guard Matte Protection Mudguards Car Accessories Wheel 4pcs", но нормално две години и половина по-късно линкът вече не е активен. Като потърсих "Mud Flaps for Toyota Rav4" в страничката на същия "продавач" в Алиекспрес ми излиза този линк, та предполагам са същите. Така или иначе ако потърсиш със същите ключови думи в глобалната търсачка на Алиекспрес със сигурност ще излязат още много различни "продавачи" на подобен артикул и ще можеш да си харесаш някой от всичките китайци на база на цена/ревюта. Успех и дано си по-решителен за инсталирането им след пристигането на пратката. tongue.gif

OVI
Автомобил: RAV4, MY2022, 2.5 HSD Luxury
Благодарил/а: 18 пъти
Получена  благодарност: 7 пъти

Мнение от OVI » 20 Авг 2025 08:52

Monster написа: 19 Авг 2025 18:07 Аз ги бях купил от Алиекспрес (още февруари 2023 година)
:-)

И моите седят от тогава, още в бъбъл фолиото.

Към колегите, които тепърва ще поръчват: Питайте задължително китаеца, от когото ще ги купите дали ще станат на вашия автомобил, като съобщите модела и годината (и каквото друго сметнете за нужно). За да може евентуално ако не станат, да имате основание за искане за възстановяване на парите. Като започнете монтажа правете по 2-3 снимки на всеки етап, евентуално може да ви потрябват при рекламацията. Алиекспрес понякога са много досадни, и ако не им пратиш никакви доказателства, че поръчаното не става, просто ти затварят кейса и до там.
Само за контраст: в Тему съм вдигал кейс за връщане, и в 2 от 3 случая почти веднага (предполагам, ползват някакъв ИИ за анализ на оплакването) ми връщат резолюция, че ще ми възстановят парите, като даже не искаха да им връщам поръчаното (вярно, не бяха скъпи неща, в рамките до 50 лева и двете).

Публикувай отговор