Гимара, При този модел на RAV4 има отделна функция inlet свързвана с компресора
Compressor/inlet def > LINK
Там Става въпрос за свеж въздух при работа на климатика
Рав4 2009г. Рециркулация на въздух се включва според темп
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
toyota777, това не го разбрах... Та всеки автомобилен климатик си има inlet, подаващ свеж въздух точно чрез клапата за рециркулация...
И компресора няма никаква механична или друга връзка с начина на работа на въздушният тракт на климатика.. Електрониката си управлява кога и в какъв режим да е компресора, и отделно - в какъв режим да са клапите...
Та и затова - имаш 'ключ' в настройките дали искаш да го оставиш сам да си взема решение за някои действия, или да не се ползва тази функция..
И компресора няма никаква механична или друга връзка с начина на работа на въздушният тракт на климатика.. Електрониката си управлява кога и в какъв режим да е компресора, и отделно - в какъв режим да са клапите...
Та и затова - имаш 'ключ' в настройките дали искаш да го оставиш сам да си взема решение за някои действия, или да не се ползва тази функция..
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- gimara
- Автомобил: Verso 1.8/CVT, 2016
- Благодарил/а: 49 пъти
- Получена благодарност: 111 пъти
toyota777 видно от този ти пост: viewtopic.php?p=453936#p453936
в менюто имаш Air Inlet Mode. Ако искаш да разбереш какво правят другите опции, потърси в нета. Аз ги имам на руски, но нали не ти харесва.
toyota777 задаваш въпрос, отговаря ти се, как да си решиш проблема/страданието/ ти от девет дерета вода ще извадиш за да ни убедиш, че не разбираме. Ами продължавай да си старадш тогава, пък аз да взема да заключа темата, че пак ще се оплеска.
в менюто имаш Air Inlet Mode. Ако искаш да разбереш какво правят другите опции, потърси в нета. Аз ги имам на руски, но нали не ти харесва.
toyota777 задаваш въпрос, отговаря ти се, как да си решиш проблема/страданието/ ти от девет дерета вода ще извадиш за да ни убедиш, че не разбираме. Ами продължавай да си старадш тогава, пък аз да взема да заключа темата, че пак ще се оплеска.
Toyota Manuals/Сервизни ръководства/Ръководство на потребителя
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016

-
- Автомобил: RAV4 XA20 + echtes Auto
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 18 пъти
gimara, да според мен си мислиш/те, че има връзка с климатика и само когато се вкл климатикът затваря,
но уви и без клима си затапва всичко, и то когато е 20 градуса отвън и 45 вътре - абсурд.
айде, лека от мен
но уви и без клима си затапва всичко, и то когато е 20 градуса отвън и 45 вътре - абсурд.
айде, лека от мен

-
- Благодарил/а: 14 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
Твърдиш, че когато пуснеш вентилатора се затваря клапата, без да е на ауто и без да е включен компресора? И всичко това, когато не са настроени градуси а е на студено/топло на макс?
Направи клип на описаното поведение ако може.
Направи клип на описаното поведение ако може.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Виждам, че колегата е дал линк към сервизното ръководство... Срещу което ти представяш своите разсъждения/мисли... Доколко е достоверно твоето наблюдение? На какво точно е базирано - как си установил ТОЧНО поведението? Защото често хората бъркат например издухването на много горещият въздух от нагретите въздуховоди, с това, че рециркулацията (и дори парното) е пусната... Все пак нагорещеният въздух трябва първо да бъде издухан, след което известно време по-студеният въздух отвън продължава да се нагрява при преминаване на горещите въздуховоди и части на вентилацията....
Лично аз бих се доверил на ръководството..

На моите автомобили чрез диагностичен уред съм установявал, че работи точно както в ръководството на Тойота (въпреки първоначалното впечатление, че излиза горещ въздух)...

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???