Toyota RAV4 Prime 2021 - Мечтаният автомобил?
-
- Автомобил: RAV4 Plug-in Hybrid
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 5 пъти
Ако имаш Автоасистанс може и да не знаеш дали има крик или не. Ако нямате от каското , вземете си СБА карта. Мен са ме карали с репатрак на 40 км при спукана гума или те също могат да ви я сменят.
- WoLF
- Благодарил/а: 684 пъти
- Получена благодарност: 267 пъти
- Monster
- Автомобил: Rav4 PHEV, Zoe ZE40
- Благодарил/а: 156 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Това с автоасистанса го играх със Зоето миналото лято, тъй като французите не са предвидили място за резервна гума (има от онова спрейче и компресор), макар че честно казано в конкретния случай не ги виня, тъй като колата е малка и дори една патерица би убила нужно за други неща багажно пространство. Като цяло добре беше, че каското ми беше с включен автоасистанс, но определено споделям мнението, че наличието на резервна гума е предпочитаният вариант в общия случай, защото:
- Изгубих напрактика половин работен ден, само в чакане на това да се вземе решение откъде да дойде пътната помощ (бях между Берковица и Монтана) и после да се вземе решение къде да ме закарат за смяна на гумата (беше неделя и кьорава гумаджийница не работеше в целия северозапад, а чак до София нямаше да ми покрият возенето заради лимит на позволените километри)
- Каското покри возенето, но трябваше да си платя прескъпо временната гума и смяната й. Хубаво че успях сам да видя в купчините с бракувани гуми в гумаджийницата същия размер, като този с който беше оборудвана колата, но гумата беше сигурно 20 годишна, а парите които дадох заради извънредното отваряне на гумаджийницата в неделния почивен ден не ги помня, но си бяха бая.
Иначе сам си бях виновен за ситуацията де - миг невнимание и се озовах в една добре заострена дупка в края на пътното платно, която честно казано беше лесна за избягване, само да не бяхме станали в 3 сутринта с жена ми да ходим до Белоградчик за летене с балон над скалите. Добре че инцидентът се случи навръщане (към 7 сутринта), когато вече не бързахме за никъде, та тези 4-5 загубени часа не ми бяха чак толкова критични.
Иначе по темата за Rav4 PHEV - моята си има резервна патерица и крик в багажника. За щастие още не се е налагало да ги ползвам.
- Изгубих напрактика половин работен ден, само в чакане на това да се вземе решение откъде да дойде пътната помощ (бях между Берковица и Монтана) и после да се вземе решение къде да ме закарат за смяна на гумата (беше неделя и кьорава гумаджийница не работеше в целия северозапад, а чак до София нямаше да ми покрият возенето заради лимит на позволените километри)
- Каското покри возенето, но трябваше да си платя прескъпо временната гума и смяната й. Хубаво че успях сам да видя в купчините с бракувани гуми в гумаджийницата същия размер, като този с който беше оборудвана колата, но гумата беше сигурно 20 годишна, а парите които дадох заради извънредното отваряне на гумаджийницата в неделния почивен ден не ги помня, но си бяха бая.
Иначе сам си бях виновен за ситуацията де - миг невнимание и се озовах в една добре заострена дупка в края на пътното платно, която честно казано беше лесна за избягване, само да не бяхме станали в 3 сутринта с жена ми да ходим до Белоградчик за летене с балон над скалите. Добре че инцидентът се случи навръщане (към 7 сутринта), когато вече не бързахме за никъде, та тези 4-5 загубени часа не ми бяха чак толкова критични.
Иначе по темата за Rav4 PHEV - моята си има резервна патерица и крик в багажника. За щастие още не се е налагало да ги ползвам.
-
- Благодарил/а: 7 пъти
- Получена благодарност: 11 пъти
Здравейте, имам следния въпрос. След първа смяна на маслото нивото е над максималното и мирише на гориво. Има ли някой такива наблюдения? Било проблем при c-HR, вероятно и при RAV4. Не разбирам обаче , защо след смяната се появи. Ще съм благодарен , ако някой провери и каже как е при него.
- zorbata
- Автомобил: RAV4 GR PHEV
- Благодарил/а: 45 пъти
- Получена благодарност: 58 пъти
Ами обърнете се към производителя или неговият представител.
Тук само ще си чешем пръстите. А и най вероятно колата е на под 15К и ще е сравнително рядък проблем(освен ако не е някакъв фабричен дефект), но пък ако не е рядък производителя ще е взел някакви мерки. Та както казах - ОБЪРНЕТЕ се към официалният представител!
п.п а и не е по темата
caryЦар
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 168 пъти
О да, не е по темата. Едва ли някой мечтае автомобила му да се скапе на първата година. Както и едва ли някой купува автомобил за да циркулира около сервиза.
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
-
- Благодарил/а: 7 пъти
- Получена благодарност: 11 пъти
Аз съм се обърнал, молбата е някой ако е проверявал маслото си да сподели как е при него!
- memorex
- Автомобил: avatar
- Благодарил/а: 90 пъти
- Получена благодарност: 67 пъти
То автомобила може да е гаранционен ,но отговорността за следене на нивата е на собственика/този който кара колата/.
Другото е ,че след като сменята масло двигател, при получаване на автомобила от приемчика е добре да се измери с щеката /ако има такава/ и на място да се отреагира.
П.П.Мирис на гориво винаги го има.По-лесно се усеща при бензиновите.
Другото е ,че след като сменята масло двигател, при получаване на автомобила от приемчика е добре да се измери с щеката /ако има такава/ и на място да се отреагира.
П.П.Мирис на гориво винаги го има.По-лесно се усеща при бензиновите.
"Великите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, малките умове обсъждат хората."
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
-
За някой - да не се изпорти темата - това е най-важното.
Ако сте сигурни, че не е грешка - примерно сте сигурни, че сте измерили правилно нивото и действително мирише силно на бензин - вероятно е добре да се тества маслото, има бързи тестове. Да се надяваме, че е грешка.

-
- Автомобил: служебен
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 91 пъти
Това с отговорността за следенето на нивата на техническите течности някъде официално написано ли е?
В договора, гаранцията, Ръководството за експлоатация?
Силно ме съмнява, честно казано. Сега не ми се търси и чете последното.
В случай, че Ръководството не е на български, е още по-лесно да бъдат защитени правата на клиента.
Освен това, би трябвало да има официални документи - сервизна поръчка, фактура (касов бон) с извършените дейности.
За всяка дейност, извършена в рамките на законовата гаранция от оторизиран сервиз, отговорността е на последния.
В договора, гаранцията, Ръководството за експлоатация?
Силно ме съмнява, честно казано. Сега не ми се търси и чете последното.
В случай, че Ръководството не е на български, е още по-лесно да бъдат защитени правата на клиента.
Освен това, би трябвало да има официални документи - сервизна поръчка, фактура (касов бон) с извършените дейности.
За всяка дейност, извършена в рамките на законовата гаранция от оторизиран сервиз, отговорността е на последния.
-
При обслужване - отговорността би трябвало да е на сервиза и за това трябва да са ви дали документ. Не зависимо дали е обслужен автомобила в гаранционния или не срок.
- WoLF
- Благодарил/а: 684 пъти
- Получена благодарност: 267 пъти
При каране на къси разстояния и извън температурен режим на двигателя ще качва нивото на маслото с гориво и ще му харесва даже
Ако не се кара така колата е проблем, защото източника вече трябва да се разследва 

-
Да му харесва - не мисля. И да благодарим на екипа за заключената дискусионна 15 годишна тема за маслото. Като двигателя, в случая - дори е със смесено подаване на гориво.