Доставка на НОВИ автомобили 2022 - срокове и процедури ?
-
- Благодарил/а: 31 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
Здравей колега! От представителството ми казаха 3 месеца чакане, но по това, което чета във форума, леко се съмнявам!
Добавка към това, което казахте, че доста е писано по темата, но моето разбиране от това, което чета, е че в зависимост от модела и спецификацията може да има допълнителни забавяния, затова реших да попитам за конкретния модел, ако някой има опит с комбито.
Добавка към това, което казахте, че доста е писано по темата, но моето разбиране от това, което чета, е че в зависимост от модела и спецификацията може да има допълнителни забавяния, затова реших да попитам за конкретния модел, ако някой има опит с комбито.
VW Gold mk4, 1.4 16v / Audi A4 B7, 2.0 TDI / Audi A6 C6, 3.0 TDI / VW Passat B6, 2.0 TDI
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Кой какво ще напише тук няма никакво значение, относно поръчката на твоето комби през 2025-та
Какво е било преди една, две или повече години няма никакво значение за текущата година.
Дилъра ти е казал 3 месеца, друг ще дойде и ще ти каже, че през 2023 е чакал 6 месеца, а трети, че през 2024 е чакал един месец.
Така че, дали комби или седан или кабрио, кой какъв опит има, няма отношение към комбито, което искаш да поръчаш.
Това, че някой е чакал година или по-малко, не означава, че ти ще чакаш толкова - може да чакаш 3 месеца, но може и две години да чакаш, а може да имаш късмет и да я вземеш след 2 дена.
Какво е било преди една, две или повече години няма никакво значение за текущата година.
Дилъра ти е казал 3 месеца, друг ще дойде и ще ти каже, че през 2023 е чакал 6 месеца, а трети, че през 2024 е чакал един месец.
Така че, дали комби или седан или кабрио, кой какъв опит има, няма отношение към комбито, което искаш да поръчаш.
Това, че някой е чакал година или по-малко, не означава, че ти ще чакаш толкова - може да чакаш 3 месеца, но може и две години да чакаш, а може да имаш късмет и да я вземеш след 2 дена.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
-
- Получена благодарност: 3 пъти
Здравейте!
На 01.11.2024 г. направих поръчка на Corolla Touring Sports 2.0 HEV Executive Plus. На 04.02. дилърът ми се обади, че автомобилът е в митнически склад в България. В поръчката за прогнозна дата за доставка беше посочена 03.2025.
На 01.11.2024 г. направих поръчка на Corolla Touring Sports 2.0 HEV Executive Plus. На 04.02. дилърът ми се обади, че автомобилът е в митнически склад в България. В поръчката за прогнозна дата за доставка беше посочена 03.2025.
-
Благодаря за адекватния отговор, колега. Това се припокрива с това, което ми съобщи дилърът.
Дръж ни в течение за твоя автомобил и първите впечатления, когато го получиш!
Дръж ни в течение за твоя автомобил и първите впечатления, когато го получиш!
VW Gold mk4, 1.4 16v / Audi A4 B7, 2.0 TDI / Audi A6 C6, 3.0 TDI / VW Passat B6, 2.0 TDI
-
- Благодарил/а: 10 пъти
- Получена благодарност: 9 пъти
Към вече написаното от колегите, мога само да добавя нещо малко. Различните модели на Toyota се произвеждат в различни заводи по света. Сроковете са променливи, като зависят от модела и приоритизираните (от Toyota) пазари. Прегледай тази тема поне за последните 3-4 месеца, за да се ориентираш за сроковете на Corolla. В интернет има актуална информация за сроковете, но е предимно за САЩ, Канада и Австралия. Да, понякога има предвидими забавяния като подготовка на автомобила, регистрация, договори и т.н. А друг път - непредвидими, като последното при което сменяха системата си и отне повече време в периода 12.2024 - 01.2025. Но щом си тук - ще трябва да имаш и малко търпение. Можеш да използваш времето, за да прочетеш ръководствата и да изгледаш материалите из Youtube, ако вече не си го направилTheRealDacho написа: ↑05 Фев 2025 15:57 ...
По това отношение исках да попитам средно колко е времето за чакане при поръчка? Баща ми имаше късмет да има налична за бърза доставка Corolla Sedan Executive Plus 2023 и дойде само за месец, преди това друг познат беше чакал 1 година за RAV4 PHEV (поръчан 01.2022 – получен 01.2023).
Аз планирам да поръчам Corolla Touring Sports GR.

Поздравления за избора!
-
Благодаря колега!
В общи линии от една година съм изчел и изгледал всичко което ми е попандало за Toyota и специално за модела Corolla.
Дори в началото на Януари 2025 взех от Top-Rent-A-Car една такава Corolla за няколко дни, но беше модел 2022, за да мога да и направя по обстоен чреглед и тестдрайв.
На кратко вече съм се закачил за куката и само чакам да ми дойде момента за поръчка!

В общи линии от една година съм изчел и изгледал всичко което ми е попандало за Toyota и специално за модела Corolla.
Дори в началото на Януари 2025 взех от Top-Rent-A-Car една такава Corolla за няколко дни, но беше модел 2022, за да мога да и направя по обстоен чреглед и тестдрайв.
На кратко вече съм се закачил за куката и само чакам да ми дойде момента за поръчка!

- zorbata
- Автомобил: RAV4 GR PHEV
- Благодарил/а: 45 пъти
- Получена благодарност: 58 пъти
Официалният представител няма ли кола за тестдрайв?
caryЦар
-
Комбито го нямах за тестдрайв, имат седана с 1,8 двигател. Нищо общо нямат нито откъм возия, нито откъм агрегат.
Но пък Top-Rent-A-Car излезе и без пари направо. 120 лв. беше цената за 24 часа с пълна застраховка, а минахме около 350 км. От представителството щях да карам 20 минути и кое по-нататък да усетя и разгледам.
Но пък Top-Rent-A-Car излезе и без пари направо. 120 лв. беше цената за 24 часа с пълна застраховка, а минахме около 350 км. От представителството щях да карам 20 минути и кое по-нататък да усетя и разгледам.
- WoLF
- Благодарил/а: 684 пъти
- Получена благодарност: 267 пъти
Бих казал, идеален вариант за проба на интересуващия те автомобил 

-
- Благодарил/а: 10 пъти
- Получена благодарност: 9 пъти
Наистина, това е много добра идея, за която не се бях сетил! И така, карах тест драйв точно за ~20 min. на автомобил, който се използва от служител. В салона нямаше изложен модела, от който се интересувах. Но все пак ми показаха автомобил пристигнал за друг клиент, който беше в желаната от мен конфигурация и цветове. А преди 6-7 години получих автомобил за тест драйв за събота и неделя. Много неща са се променили ... не само ценитеTheRealDacho написа: ↑06 Фев 2025 20:30 ...

Последно промяна от Belivo на 07 Фев 2025 09:56, променено общо 1 път.
-
Господата от Top-Rent-A-Car също се кефиха на идеята. 
За тестдрайв от Toyota евентуално ще ми предложат обиколка около представителството с Corolla Sedan.
От друга страна, аз харесах спецификация, която мисля да си поръчам в Интер Експо Центъра, когато беше изложението. Тази зелена Corolla TS GR, очите ми останаха на тази визия.

За тестдрайв от Toyota евентуално ще ми предложат обиколка около представителството с Corolla Sedan.
От друга страна, аз харесах спецификация, която мисля да си поръчам в Интер Експо Центъра, когато беше изложението. Тази зелена Corolla TS GR, очите ми останаха на тази визия.
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 168 пъти
Също - преди да купя ауриса в тойота изток ми дадоха за тест хибриден аурис за уикенда.
Отидох със старата кола в петък, оставих я на техния паркинг. Прибрах се с тестовата, събота и неделя пътувах с нея и в понеделник я върнах. Само трябваше да я върна заредена - както я взех.
"Много неща са се променили ... не само цените"
За королата, като ходих - нямаха тестова "двулитрова", дадоха ми камри - от тойота изток, до запад - през "скоростната тангента".

"Много неща са се променили ... не само цените"

За королата, като ходих - нямаха тестова "двулитрова", дадоха ми камри - от тойота изток, до запад - през "скоростната тангента".

Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
-
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
Здравей, колега!TheRealDacho написа: ↑05 Фев 2025 22:19 Здравей колега! От представителството ми казаха 3 месеца чакане, но по това, което чета във форума, леко се съмнявам!
В началото на Януари и аз поръчах Corolla Touring Sports 2.0 HEV Executive Plus, казаха ми около 6 месеца чакане от Монца Благоевград. може би казват някакво средно време, естествено се надявам да е по-рано, но дори и 6 месеца да е, навиваш се и чакаш.
Интересно това ниво на оборудване не е много поръчвано, останах с такова впечатление, гледайки по сайтове и форуми преди това. Дори и в представителства на Тойота не знаят някои неща за Executive Plus оборудването.
-
- Благодарил/а: 5 пъти
- Получена благодарност: 8 пъти
Като цяло от ценовите им листи, описанието на модификациите е добро. https://www.google.com/url?sa=t&source= ... 35vunmsz2s (поне за C-HR, но не вярвам и при другите да е различно).
Сега видях, че пак са променили за 2.0 двигателя и вече само Премиер едишъна няма да се предлага с такъв мотор (явно бутат към GR Sport).
Сега видях, че пак са променили за 2.0 двигателя и вече само Премиер едишъна няма да се предлага с такъв мотор (явно бутат към GR Sport).
-
Като цяло и по чътя като виждам Corolla Sedan/HS/TS пивечето са или най-базовият или Executive. Почти не съм срещал Executive Plus, а лично според мен той трябва да е най-примамлив. Но явно повечето хора просто искат нова кола и не държат да е наконтена.Kostadin написа: ↑07 Фев 2025 11:47Здравей, колега!TheRealDacho написа: ↑05 Фев 2025 22:19 Здравей колега! От представителството ми казаха 3 месеца чакане, но по това, което чета във форума, леко се съмнявам!
В началото на Януари и аз поръчах Corolla Touring Sports 2.0 HEV Executive Plus, казаха ми около 6 месеца чакане от Монца Благоевград. може би казват някакво средно време, естествено се надявам да е по-рано, но дори и 6 месеца да е, навиваш се и чакаш.
Интересно това ниво на оборудване не е много поръчвано, останах с такова впечатление, гледайки по сайтове и форуми преди това. Дори и в представителства на Тойота не знаят някои неща за Executive Plus оборудването.