Здравейте . Трябва ми съвет спешен.
-
- Автомобил: Тойота превиа дизел д4д 116кс
Закупих си нов автомобил нов внос но е регистриран в бг с плевенска регистрация . Автомобила е тойота превия дизел д4д 116 коня . Тъй като съм от област Габрово и се наложи да минавам в кат за сравнение на рамите при прехвърлянето на талоните се оказа че двигателя няма нищо общо с това което е по талоните и е сменян . Какво точно трябва да се направи в тоя случей ? Единственото което отговаря по номера на двигателя са първите 3-4 символа . Свързал съм се с авто къщата от която е закупена но казаха че нямали никаква представа за това и уж обещаха да погледнат за допълнителни документи ,но лично аз не вярвам . Благодаря предварително за съветите .
- Митхат
- Автомобил: E38
- Благодарил/а: 46 пъти
- Получена благодарност: 132 пъти
Явно при регистрацията първият път са гледали в парите на автокъщата които дават на хората по каналите за по бърза регистрация,а не номерата на двигателя.
Къщата да си оправят проблема,наемете си адвокат .
Къщата да си оправят проблема,наемете си адвокат .
- Stivans
- Автомобил: Toyota RAV4/XA40/2,5/2AR-FE
- Благодарил/а: 73 пъти
- Получена благодарност: 36 пъти
Трябва да имаш документ за произход. Те ще проверят дали е от откраднато МПС "разкостено:" на части. Номерата на рама (VIN) и двигател трябва да ги пише в талона и да съвпадат. Освен това трябва да е от същия тип и мощност като оригинала.
Ако двигателят е закупен от физическо лице се изисква:1. Копие на стария талон 2. Договор за покупко-продажба,не е нужна нотариална заверка
Ако е от автоморга:1. Фактура2. Документ за произход.
Още по темата: "Сменен двигател, оправяне на документи"
Ако двигателят е закупен от физическо лице се изисква:1. Копие на стария талон 2. Договор за покупко-продажба,не е нужна нотариална заверка
Ако е от автоморга:1. Фактура2. Документ за произход.
Още по темата: "Сменен двигател, оправяне на документи"
Toyota RAV4/XA40 Facelift -2018/2,5/2AR-FE
- Митхат
- Автомобил: E38
- Благодарил/а: 46 пъти
- Получена благодарност: 132 пъти
И къде ще се намери това?
Изхода е....
Продавате им обратно колата,те отиват в Кат и се оплакват че при тяхна проверка са установили разминаване в номерата.Подават заявление КАТ, на канала понеже се сещат че са взети едни пари и са бързали,почесват се по главата и късат талона и пишат нов.
Това е сценария,ако къщата са куражлии не прехвърляте обратно ,те отиват и минават пак пътя в КАТ ония пак се почесват и издават нов талон.
Минавал съм го този път с камион и нещата се получиха.Кофтито без прехвърляне е че вторият нов талон идва с друг номер и онова при нотариуса увисва.
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Двигателят е консуматив, изисква се само номера на рамата( VIN).Само че в Пътна полиция се правят на интересни.При мен се случи същото преди 15г.Най-лесното решение е да отидеш в най-близкото представителство на тойота и да ти издадат документ с номера на двигателя, естествено срещу заплащане.Това е една хвърчаща бележка, която ще представиш пред КАТ.
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
- ufer
- Автомобил: MR2 AW11 (MK1a)
- Благодарил/а: 25 пъти
- Получена благодарност: 77 пъти
И при мен преди 17 години стана така. Но от КАТ-Бургас искаха и снимка на номера на мотора на MR2, а той скрит зад стартера, че в Тойота го свалиха с голям зор и още пазя снимката...

- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Аз се разминах само с хвърчаща бележка от Спекта ауто срещу 50 лв.и як скандал в КАТ, защото на големия ми талон пишеше, че двигателят няма номер.А големият талон беше издаден от КАТ- Разград.Казах им да се оправят двата КАТ-а и след лична среща с тогавашния шеф на КАТ нещата се уредиха много бързо.Все пак се опитаха да ме правят на маймуна, ама бяха объркали човека.
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
- ufer
- Автомобил: MR2 AW11 (MK1a)
- Благодарил/а: 25 пъти
- Получена благодарност: 77 пъти
Минал си тънко, аз платих освен бележката и снимката, но вече забравих колко... 

-
- Автомобил: Тойота превиа дизел д4д 116кс
Благодаря Ви за съветите момци . Много помогнахте и оправих нещата но за моя сметка и ми костваха едни 300 кинта за жалост . Но съм блаходарен за полезната информация