Здравейте, след като започна да става по-хладно и открих че подгрева на шофьорската седалка не работи, направих няколко теста и открих че проблема е облегалката.
Въпроса ми е дали мога да сваля тапицерията само на горната част на седалката (облегалката) без да свалям седалката от колата или да свалям долната тапицерия? Салона е стандартния за модела - не е кожен.
Сваляне тапицерия на облегалка T27
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 191 пъти
- Получена благодарност: 786 пъти
Можеш. но не и без да отделиш облегалката от седлото, а заради кабелите много вероятно ще трябва да я извадиш навън. Най-малкото ще трябва да обезопасиш еърбега вътре в борда на облегалката на седалката.
Скептичен съм че после няма да си личи че е събличана, предвид резултата от седалките на Астрата, които се бяха натрошили и прехвърлях тапицериите на друг скелет.
Внимавай с кабелите на еърбега в борда на облегалката.
После не съм сигурен какво ще правиш с метализираните писти по целофана на подгрева....
Скептичен съм че после няма да си личи че е събличана, предвид резултата от седалките на Астрата, които се бяха натрошили и прехвърлях тапицериите на друг скелет.
Внимавай с кабелите на еърбега в борда на облегалката.
После не съм сигурен какво ще правиш с метализираните писти по целофана на подгрева....
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Тц...тц...тц...
--
Тц...тц...тц...
- Ивайло Димов
- Автомобил: Seat Toledo1,8 20V AGN
- Благодарил/а: 162 пъти
- Получена благодарност: 155 пъти
-
bladyle
- Автомобил: Toyota Avensis T27
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 10 пъти
Реално ми трябва само първите дететина см да вдигна, за да проверя мястото където кабела от буксата се свързва с реотана.
Видях по други форуми за подобни случай в който се оказва, че проблема е там, та имам някаква надежда че и при мен може да е това.
Чудих се дали не мога и да окъся буксата на горната част с резистор и да пусна само долната докато мога да и отделя повече време (вързани са последователно двата нагревателя).
Иначе кабелите ги видях къде са. Аз дори разкачих тапицерията от задна страна и с напипване стигам къде кабела се свързва с реотана, но това вече е от предна страна а там не видях дали нещо друго я държи тапицерията или трябваше малко повече да я дръпна. От задна страна разкачих тапицерията която е хваната като кукучки тип водачи.
Видях по други форуми за подобни случай в който се оказва, че проблема е там, та имам някаква надежда че и при мен може да е това.
Чудих се дали не мога и да окъся буксата на горната част с резистор и да пусна само долната докато мога да и отделя повече време (вързани са последователно двата нагревателя).
Иначе кабелите ги видях къде са. Аз дори разкачих тапицерията от задна страна и с напипване стигам къде кабела се свързва с реотана, но това вече е от предна страна а там не видях дали нещо друго я държи тапицерията или трябваше малко повече да я дръпна. От задна страна разкачих тапицерията която е хваната като кукучки тип водачи.
- peterhr
- Автомобил: Corolla E17, 1.6 CVT
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Ако окъсиш реотана на облегалката и са последователно свързани със седящата част, тогава ще се вдигне доста консумацията. Грубо - 2 пъти. Вероятно реле и кабели и букси ще издържат, но зависи колко продължително ще я ползваш.
Ако проблема е между кабела и реотана - тогава ще ти трябва малко да разтвориш тапицерията.
Свалял съм на друга кола. Без да трябва да свалям седалката. И бавно и внимателно се свали половината и имах достъп да подложа изцяло нов реотан. Като се отваря все по-голяма дупка се вижда как тапицерията е закрепена към основата. При мен беше с малки телчета, които ги изрязвах със секачки. После с много малки свински опашки възстанових закрепването на тапицерията към основата и нямаше видими следи от ремонта.
Работи една зима и вероятно лятото новия реотан пак се "скъса" и на следващата зима не работеше. Повече се отказах да я оправя, защото се оказа, че много рядко ползвам подгрева. Върши работа само ако съм с много тънко яке.
Ако проблема е между кабела и реотана - тогава ще ти трябва малко да разтвориш тапицерията.
Свалял съм на друга кола. Без да трябва да свалям седалката. И бавно и внимателно се свали половината и имах достъп да подложа изцяло нов реотан. Като се отваря все по-голяма дупка се вижда как тапицерията е закрепена към основата. При мен беше с малки телчета, които ги изрязвах със секачки. После с много малки свински опашки възстанових закрепването на тапицерията към основата и нямаше видими следи от ремонта.
Работи една зима и вероятно лятото новия реотан пак се "скъса" и на следващата зима не работеше. Повече се отказах да я оправя, защото се оказа, че много рядко ползвам подгрева. Върши работа само ако съм с много тънко яке.
Corolla E17, 2016г, 1.6 CVT
-
bladyle
Ами идеята ми е това проверя. Ако е нагоре няма да се занимавам сега. Иначе ако окъся горната част от системата съм наясно че от потенциометъра за регулиране на температурата повече от половината няма да го въртя и ще е пак за временно.
-
bladyle
Както очаквах проблема беше при свръзката на кабела с реотана. Не очаквах обаче и от двете страни да е прекъснат.
Иначе успях да сваля цялата горна част на подгрева без да свалям седалка и тапицерия, но си беше тегаво.
Иначе успях да сваля цялата горна част на подгрева без да свалям седалка и тапицерия, но си беше тегаво.
- Прикачени файлове
-
- seat_heater.jpg (275.24 KiB) Преглеждано 10555 пъти
- mvb87
- Автомобил: Т27, 2.0D4D, 124hp
- Благодарил/а: 5 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Здравейте!
Да използвам темата на колегата за да не не отварям нова.
Искам да сваля подглавниците на предните седалки, но моята кола е оборудвана с допълнителна защита при удар и в подглавниците влизат кабели и жила. Някой наясно ли е къде отиват в облегалката и как бих могъл да ги разкача? Идеята ми е да си поръчам тапицерия/калъфи, защото и двете предни седалки вече имат забележи по кожата. На този етап не откривам оригинална запазена тапицерия и не мога да остана без автомобил за да го оставя за подмяна на скъсаните детайли.
Да използвам темата на колегата за да не не отварям нова.
Искам да сваля подглавниците на предните седалки, но моята кола е оборудвана с допълнителна защита при удар и в подглавниците влизат кабели и жила. Някой наясно ли е къде отиват в облегалката и как бих могъл да ги разкача? Идеята ми е да си поръчам тапицерия/калъфи, защото и двете предни седалки вече имат забележи по кожата. На този етап не откривам оригинална запазена тапицерия и не мога да остана без автомобил за да го оставя за подмяна на скъсаните детайли.