Спирачки на Toyota Auris Auris 1.6 i 16V VVT-i (124 Hp)

nokoniko
Автомобил: Аурис
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от nokoniko » 04 Сеп 2024 14:23

Здравейте, доста търсих във форума, но не открих подобен проблем. Колата е Toyota Auris Auris 1.6 i 16V VVT-i (124 Hp). Отидох на преглед и се установи, че задните спирачки едвам държат. На ръчна и на педала нещата са зле. С дръпната ръчна инатиснат педал пак не става. Накараха ме да седна на задната седалка за тежест и чак тогава стана, но зорлем. Накладките са сменявани миналата година и не са евтини боклуци. Ще я карам на майстор тия дни. Та въпросът ми е имали нещо специфично в спирачната система, като някакъв разпределител за предни и задни или нещо подобно за което да информирам майстора? То е ясно, че майстора трябва да ги знае тези работи, но все пак ако има нещо специфично, за което трябва да се знае по спирачнаната да го информирам....Предварително благодаря за съветите, които ще получа.

Stanislav96
Автомобил: Toyota avensis t22 1.8vvti
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 8 пъти

Мнение от Stanislav96 » 08 Сеп 2024 14:32

Мисля че има един разпределител който определя колко спирачна течност да пусне на задните колела спрямо тежестта, другото може да е от маркучите на задните спирачки , ако са стари и не пускат достатъчно течност

Аватар
max-2
Благодарил/а: 26 пъти
Получена  благодарност: 61 пъти

Мнение от max-2 » 08 Сеп 2024 14:48

Ако не стане така може да пробвате с други накладки. Аз карах много години и километри с оригинални накладки, които ми ги смениха в тойота на задни спирачки с барабани. Смяната беше на над 200 хиляди. Тъй като издържат такъв порядък километри реших да сложа други и купих някакво старо брембо в очукана кутия. Още след смяната, преди да се напаснат се усети че спират по добре.
Carina E 4AFE LB 1992

Публикувай отговор