Android Auto модул
-
- Автомобил: Avensis t27 face 2015
- Благодарил/а: 8 пъти
Android Auto модул
Здравейте колеги. Замислям се да сложа този модул в Avensis T27 2017г. Някой има ли наблюдение,ползвал ли е подобен модул.
Благодаря.
https://www.aliexpress.com/item/1005006 ... 24aa35a518
Благодаря.
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 151 пъти
- Получена благодарност: 524 пъти
Android Auto модул
Виж дали няма нещо базирано на Doro QCM 6125 примерно. Оказа се че Андроидното ми радио от Xtrons е всъщност Андроид Ауто бокс
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
-
- Автомобил: Toyota Verso 1.8 2016
- Получена благодарност: 1 път
Android Auto модул
Здравейте,MartinKotsev написа: ↑29 Май 2024 12:21 Здравейте колеги. Замислям се да сложа този модул в Avensis T27 2017г. Някой има ли наблюдение,ползвал ли е подобен модул.
Благодаря.
Преди две седмици сложих подобен модул на Версо 2016. Първо го поръчах уж с доставка от Франция, но така и въобще не го изпратиха, и автоматично ми върнаха парите след 6 дни (гледайте търговеца да е по надежден). Като цяло добре работи за сега обаче имайте в предвид, че когато се ползва модула заводското радио не работи и ще трябва да си свалите приложение за слушане на онлайн радио. Другото нещо, което не ми харесва е разделителната способност на екрана. Качеството на картината особено в режим на карта не е много добро. Няколко пъти забива приложението за радиото (остава на последната станция и не може да се смени), но се оправя след рестарт. Камерата за заден ход работи нормално има и опция за добавяне и на предна камера. Бутоните за управление от волана също работят, но като се увеличава силата на звука няма индикация на екрана. Също и разговорите от телефона работят без проблем. Общо взето за сега само тези функции съм използвал.
- Прикачени файлове
-
- PXL_20240518_064846047.NIGHT.jpg (253.75 KiB) Преглеждано 6725 пъти
-
- PXL_20240527_145555569.NIGHT.jpg (345.58 KiB) Преглеждано 6725 пъти
-
- PXL_20240527_145608967.NIGHT.jpg (320.43 KiB) Преглеждано 6725 пъти
-
- PXL_20240527_145617729.NIGHT.jpg (302.8 KiB) Преглеждано 6725 пъти
-
- Автомобил: Avensis t27 face 2015
- Благодарил/а: 8 пъти
-
- Автомобил: Toyota Verso 1.8 2016
- Получена благодарност: 1 път
Android Auto модул
Здравейте, не знам дали е позволено да пускам линк. Аз го взех от Andream Wireless CarPlay For TOYOTA Touch2 2014-2019, но като гледам сега в алиекспрес има на по ниска цена.
-
- Автомобил: Auris
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 8 пъти
Android Auto модул
Здравейте!
Днес и аз инсталирах подобен модул на аурис 2016г.
https://a.aliexpress.com/_EzXYEq9
Общо взето и аз забелязах същите недостатъци както и колегата.
Не посмях да остава модула зад аудио системата защото не съм сигурен дали няма да падне някъде по-навътре и да направи някаква беля. Мислих си да го прикача към самото аудио с двойно лепящо тиксо или свински опашки, но не знам дали няма да грее. Поради тази причина го оставих за сега в жапката. Другото което забелязах е, че поради някаква причина по някога се връзва трудно.
Днес и аз инсталирах подобен модул на аурис 2016г.
https://a.aliexpress.com/_EzXYEq9
Общо взето и аз забелязах същите недостатъци както и колегата.
Не посмях да остава модула зад аудио системата защото не съм сигурен дали няма да падне някъде по-навътре и да направи някаква беля. Мислих си да го прикача към самото аудио с двойно лепящо тиксо или свински опашки, но не знам дали няма да грее. Поради тази причина го оставих за сега в жапката. Другото което забелязах е, че поради някаква причина по някога се връзва трудно.
- Прикачени файлове
-
- IMG_20241023_204553.jpg (1.48 MiB) Преглеждано 3751 пъти
-
- IMG_20241023_204640.jpg (1.7 MiB) Преглеждано 3751 пъти
-
Android Auto модул
Както съм написал в предния пост, вчера като инсталирах модула всичко беше ОК. Днес сутринта като "запалих" колата забелязах, че модула не работи - не възпроизвежда картина. "По псувах" малко и реших да го махна след което възникна следния проблем аудио системната спря да разпознава камерата за заден ход и се оказа, че работи само при налично устройство за андроид аут. След доста мъки и четене установих кака да реша проблема. Проблема се реши след като разкачих всички кабели и закачих системата по оригиналния начин след което влезнах в системното меню - номера със светлините и бутана за медия и изчистих записаната грешка която беше - C1622 (камера за заден ход дисконектед). Надявам се да съм бил полезен ако има и други колеги с подобен бъг.
Поздрави!
Поздрави!
- mapamop
Android Auto модул
Виж китайските кабели да няма някой проводник със лоша кербовка, или да е нагорял терминал в буксата.
Китайците са сложили някакви стоманени тънки кабели поне при мен на радиото, и терминала за +12 постоянни се беше изпарил вътре в буксата. Смених целия преходен кабел с нов като на +12, ACC, GND клемите добавих медни кабели от старо марково компютърно захранване. Вече и индикацията за волтажа на акумулатора дава разлика само със 0.2V. Преди беше плаваща от 0.5 до 1.2V.
Не съм сигурен дали можеш да го пробваш на масата вкъщи, предвид че е модул и може да няма никакъв стандартен изход за видео и звук. Радиото ми е цяло устройство и има HDMI и чинчове. Но е радио и сравнението е леко нерелевантно.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
--
-
Android Auto модул
Вече прегледах буксите никъде не се вижда нещо нагоряшо или замърсено. Общо взето мисля да се откажа и да се опитам да го рекламирам на китайците, но за съжаление трябва да го сложа пак за да заснема, че не работи.
-
Android Auto модул
Китайците предложиха да ми възстановят половината от сумата и приех, ако някой смята, че може да си го оправи и/или иска да тества дали няма да тръгне при него нека пише ще измислим нещо
- mapamop
Android Auto модул
Що не го прати за тяхна сметка?
Напоследък при гаранция си плащат транспорта те. Визирам червения сайт.
Напоследък при гаранция си плащат транспорта те. Визирам червения сайт.
--
--
-
Android Auto модул
Връщането трябваше да стане по пощата. Информацията която ми дадоха от български пощи, че няма опция връщане за тяхна сметка, трябваше да си платя връщането до там и евентуално да се надявам да ми възстановят сумата, обаче въпросната сума беше 50 лв. и реших, че не ми се рискува.
- mapamop
Android Auto модул
Последното предложение за рекламация беше да го пратя и да представя документ за стойността на транспорта. След което да ми върнат в акаунта купон за стойността на транспорта.
Но нямаше да ми покрият митническите перипетии за износа. А и по спомен ги гърчих за пари за поправима щета. Но опцията е налична ако стоката е пристигнала със "Aliexpress standart shipping", "Aliexpress premium shipping" или през Choice. За Aliexpress saver и подобните, или изпратени с куриер избран от продавача не важи. И не го предлагат масово по време на диспута. Това го пиша за следващите.
Като отвориш модула има на платката отвори за серийна конзола и може да пробваш да се закачиш там да отделиш тотално изгорялата платка от нещо сплескано понататък.
Но нямаше да ми покрият митническите перипетии за износа. А и по спомен ги гърчих за пари за поправима щета. Но опцията е налична ако стоката е пристигнала със "Aliexpress standart shipping", "Aliexpress premium shipping" или през Choice. За Aliexpress saver и подобните, или изпратени с куриер избран от продавача не важи. И не го предлагат масово по време на диспута. Това го пиша за следващите.
Като отвориш модула има на платката отвори за серийна конзола и може да пробваш да се закачиш там да отделиш тотално изгорялата платка от нещо сплескано понататък.
--
--
Android Auto модул
Здравейте! Как да разбера това устройство https://www.smartmoto.bg/bg/tbox-led-ca ... to-adapter дали ще е подходящо за Тойота Авенсис 2018?
- mapamop
Android Auto модул
Търси си модел със 256ГБ флаш, пак с 8 РАМ и същия процесор. Тези със 128ГБ диск засега не се ъпгрейдват до следващия Андроид.
За съвместимост освен с продавача ...
Аз бих погледнал какво предлагат Xtrons, Dasaita, Podofo, Witson - предпочитанието ми е по реда на изброяване.
--
--