Проблем със CVT кутия
-
- Автомобил: Rav 4 2016 2.i
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
Проблем със CVT кутия
И на мен ми е интересно какво ще кажат. Надявам се да не е скоростна кутия и да е нещо малко. Ще пиша допълнително.
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Проблем със CVT кутия
Имам проятел с дизелова Honda CR-V, кутията е безстепенна и се счупи на 89000км, 5 месеца след края на гаранцията. Ремонтът и частите са много скъпи, дано наистина е нещо дребно при тази.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
- ufer
- Автомобил: MR2 AW11 (MK1a)
- Благодарил/а: 25 пъти
- Получена благодарност: 77 пъти
Проблем със CVT кутия
Съществува вариант за рекламация на продукт дори след изтичането на гаранцията. Това го има в малко по-развитите от нас държави и за да се постигне нещо тук, трябва и ние да положим немалко усилия. Рекламация след изтекла гаранция може да се направи на принципа на "Добрата воля". Аз съм правил такава рекламация в Германия (радиатор на 28 месеца), като принципът там се нарича "Auf Kulanz". Обикновено се прилага при добре доказали се клиенти или при настояване за проверка на фабричен дефект. Разбира се, няма гаранция за нищо, защото горе-долу зависи от "добрата воля" на търговеца или производителя, като от тяхна страна не е задължително да уважат рекламацията. Може би си струва за някои неща човек просто да опитва и дори да досажда, но културно и почтително. Ако производителят открие истински скрит фабричен дефект, вероятно има малък шанс да постъпи отзивчиво. Но у нас ако зависи от търговеца, сигурно шанс може да има 1:1000 поради ред социално-битови и търговско-културни причини... 

-
- Автомобил: AT220 4A-FE
- Благодарил/а: 46 пъти
- Получена благодарност: 60 пъти
Проблем със CVT кутия
Точно тия Хонди са с пословично слабата кутия, не само твоя приятел е ял дървото. Май това беше кутията, която в първата й ревизия нямаше пробка за източване и се оказа, че маслото не е "вечно" както пише в сервизното ръководство, ами трябва да се източва на някакъв интервал, което се оказало, че значително удължава живота на агрегата.

Баба Яга - 
Параход 3.2 -

Параход 3.2 -

-
- Автомобил: служебен
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 91 пъти
Проблем със CVT кутия
Causa perduta е това у нас, за съжаление!
Особено, ако колата е чисто нов внос и ти си n-ти собственик.
Обикновено такива действия "на добра воля" са вследствие на директни указания на някое по-голямо представителство на производителя и/ или част от отзивна кампания. Последната целяща да прикрие големи издънки, за които вече текат дела дел за огромни обезщетения. В САЩ, примерно.
Не са само Honda, ами и Nissan имат издънки с тези вариатори. На кой болен мозък въобще му е дошла идеята да слага CVT дори в "паркетник" със задвижване на 4-те колела?
Особено, ако колата е чисто нов внос и ти си n-ти собственик.
Обикновено такива действия "на добра воля" са вследствие на директни указания на някое по-голямо представителство на производителя и/ или част от отзивна кампания. Последната целяща да прикрие големи издънки, за които вече текат дела дел за огромни обезщетения. В САЩ, примерно.
Не са само Honda, ами и Nissan имат издънки с тези вариатори. На кой болен мозък въобще му е дошла идеята да слага CVT дори в "паркетник" със задвижване на 4-те колела?
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Проблем със CVT кутия
12 000лв беше ремонтът. Всеки да си прави сметката какво купува...
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
-
Проблем със CVT кутия
Здравейте, оказа се, че е от скоростната кутия. От Тойота казаха, че е лагер. Те предлагат смяна на цялата скоростна кутия, което отпада. Посъветваха ни, че имало добър майстор/сервиз в Павлово и може само този лагер да се смени. Моля за съвети 
- WoLF
- Благодарил/а: 684 пъти
- Получена благодарност: 267 пъти
-
- Автомобил: Toyota Verso 2010 CVT
- Благодарил/а: 13 пъти
Проблем със CVT кутия
Доколкото знам, не им разрешават въобще да отварят кутията. Може само масло да сменят или цялата кутия.tsvetanka_p написа: ↑05 Юни 2024 15:29 Здравейте, оказа се, че е от скоростната кутия. От Тойота казаха, че е лагер. Те предлагат смяна на цялата скоростна кутия, което отпада. Посъветваха ни, че имало добър майстор/сервиз в Павлово и може само този лагер да се смени. Моля за съвети![]()
-
Проблем със CVT кутия
А да режат глави с цени им разрешават, така ли?
Ами тогава направо да смениш цялата кола! Защото на тях ще им е по-изгодно и лесно.
Разбирам, да е гаранционен автомобилът или възелът.
Поне да си признаят, че не могат или не искат да ремонтират кутията.
Нямам думи просто!
Ами тогава направо да смениш цялата кола! Защото на тях ще им е по-изгодно и лесно.
Разбирам, да е гаранционен автомобилът или възелът.
Поне да си признаят, че не могат или не искат да ремонтират кутията.
Нямам думи просто!
- WoLF
- Благодарил/а: 684 пъти
- Получена благодарност: 267 пъти
Проблем със CVT кутия
Логика има - дават гаранция на свършеното, което е невъзможно освен ако не се смени изцяло. Може да се окоти нещо съседно в кутията... Да не говорим, че света върви все повече към псевдо-ремонтируемост - уж дават оригинални ремонтни комплекти големите компании, а цената им като цял възел 

-
Проблем със CVT кутия
Да, препоръчаха ми сервиз за второ мнение Джемини- отзиви имате ли за него? Обадих се и им казаха за лагера казаха, че струва от 7000лв до 10000лв. ремонта
-
Проблем със CVT кутия
Колежке,
Колегите поне 5 пъти ви написаха да се свържете с мехаННика!
Ако не се вслушвате в съветите за проверени специалисти, защо въобще сте създали темата? Каква е ползата от нея за вас?
Да предоставите за обучение по ремонт на CVT кутии вашият автомобил, като заплатите за това?
Колегите поне 5 пъти ви написаха да се свържете с мехаННика!
Ако не се вслушвате в съветите за проверени специалисти, защо въобще сте създали темата? Каква е ползата от нея за вас?
Да предоставите за обучение по ремонт на CVT кутии вашият автомобил, като заплатите за това?
-
Проблем със CVT кутия
Писала съм на механика, разбира се!
Чакам да ми отговори на съобщението! Човек като е на зор, търси всякакви варианти, колега!
Чакам да ми отговори на съобщението! Човек като е на зор, търси всякакви варианти, колега!