Здравейте,
Имат CHR hybrid 2020 година.
Напоследък имам проблем с имобилайзера.
Сменям батерия и обикновено се оправям, но не и тази сутрин.
Искам да го изключа.
Имам комбинация от бутони за целта, но някой ако го е правил да ме посъветва как да стартирам процеса?
Натискам първо старт бутона или при изключен автомобил? Натискам спирачка или не?
Деактивиране на имобилайзер с комбинация от бутони
-
- Автомобил: CHR
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Предполагам става въпрос за някакво допълнително монтирано устройство?! Трябва да споделиш какво точно е устройството и/или да му видиш документацията..
С оригиналният имобилайзер едва ли би имал проблем...
За съжаление твоят пост потвърждава моята теза( и тезата на доста колеги), че в съвременните автомобили не трябва да се човърка излишно, особено от 'специалисти', незапознати с пълният ефект от техните монтажи
С оригиналният имобилайзер едва ли би имал проблем...
За съжаление твоят пост потвърждава моята теза( и тезата на доста колеги), че в съвременните автомобили не трябва да се човърка излишно, особено от 'специалисти', незапознати с пълният ефект от техните монтажи

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Митхат
- Автомобил: E38
- Благодарил/а: 46 пъти
- Получена благодарност: 132 пъти
Това явно е допълнително слагано по искане на застраховател.Приятел има същият проблем и с бутоните не успя да го изключи макар че му бяха казали че съществува такъв вариант.Наложи се от бош сервиз/ техен е монтажа/ да си го изхвърлят сами от системата на автомобила.
-
- Автомобил: CHR
Да, устройството е монтирано по искане на застрахователя, но аз така купих колата от Тойота, с чип към дистанционното и колата не пали ако не регистрира чипа.
Инструктираха ме как ръчно да го изключа, но не ми се получава. Сега не мога да изкарам колата от гаража
Инструктираха ме как ръчно да го изключа, но не ми се получава. Сега не мога да изкарам колата от гаража
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Вероятно вариантът, предложен от mfandakov е най-правилният - изхвърляш 'доработките' 

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
- Митхат
- Автомобил: E38
- Благодарил/а: 46 пъти
- Получена благодарност: 132 пъти
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
1. От къде знаеш, че той прави проблеми?
2. Най-точно и пълно може да ти отговори този, който е слагал устройството. Най-вероятно дори е в гаранция и съответно ще може да ти даде най-точни указания какво да правиш. Ако това е причината.
2. Най-точно и пълно може да ти отговори този, който е слагал устройството. Най-вероятно дори е в гаранция и съответно ще може да ти даде най-точни указания какво да правиш. Ако това е причината.
Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на дизелов автоматик ->

-
- Автомобил: RAV4, MY2022, 2.5 HSD Luxury
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 7 пъти
При мен (РАВ4, 2022 г.) става като включа старта като за тръгване, и след това изпълня последователността от бутони, която са ми дали инсталаторите на тия пикни. Моята е лизингова и има изискване от застрахователя да има такова изчадие присадено. На третия месец започна да ми прави проблеми- сменях батерии, дистанционното, и на четвъртия път вдигнах на ура и застрахователя по каско, и лизингодателя, и в крайна сметка смениха джаджата в колата. От тогава не ми е правил проблеми. Но при мен работеше комбинацията от бутони, с които можех да го деактивирам за момента.Martin_Bog написа: ↑13 Фев 2024 10:23 Имам комбинация от бутони за целта, но някой ако го е правил да ме посъветва как да стартирам процеса?