GigaCharger - домашна зарядна инфраструктура като услуга

Аватар
Monster
Мнения: 338
Регистриран на: 09 Ное 2021 10:50
Местоположение: Sofia
Автомобил: Rav4 PHEV, Zoe ZE40
Благодарил/а: 86 пъти
Получена  благодарност: 81 пъти

GigaCharger - домашна зарядна инфраструктура като услуга

Мнение от Monster » 22 Яну 2024 11:54

Наред с другите марки зарядни станции добавям тема и за една българска, а именно Gigacharger. Хората са от Русе и се опитват да развият един бих казал доста всеобхватен бизнес модел, а именно:
- Сглабят си сами хардуера на AC станциите.
- Пишат си сами софтуера за управление на станциите, така че да се ползват, както за домашни, така и за публични цели през приложението GigaCharger.
- Предлагат всевъзможни планове - от това да си купиш станция, която ще дойдат лично да ти я инсталират, до това само да си я "наемеш", а те да поемат целия процес от изкарването на необходимата партида за ток, през инсталацията и не на последно място поддръжката на станцията, така че тя да работи във времето безпроблемно.

Аз лично съм ги ползвал не еднократно, пътувайки в различни градове, тъй като държат доста конкурентно ниски цени за kWh на пуснатите за публично ползване станции. Ако някой не му се занимава да притежава, а предпочита някой друг да поеме административната комуникация с институциите и последващата поддръжка на хардуера и софтуера, техните планове са интересна опция, която може да се има предвид. В това мнение може да видите моментна разбивка на предложенията им, но предполагам параметрите тепърва ще търпят промени и трябва да се проверяват актуалните, когато се обмисля такава стъпка.

Ето едно малко дълго видео, в което може да чуете повече за техния бизнес от първо лице:



Ето и още едно видео показващо тяхна инсталация на домашно-публична зарядна станция в София:



Ще е интересно ако някой реши да ползва техните услуги да сподели опита си в коментарите на тази тема.

Публикувай отговор

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 40 госта