MMT трансмисия/скоростна кутия и всичко за нея
-
- Получена благодарност: 2 пъти
- Обратна връзка:
Здравейте съфорумци,
бих желал да изкажа благодарността си към Petar555, за отлично свършената работа, грамотността и страхотните познания, който е натрупал с опита и годините. Страхотен професионалист и човек. ММТ-то е топ! Актуатора перфектен след ремонта.
Хубав ден и бъдете здрави!
бих желал да изкажа благодарността си към Petar555, за отлично свършената работа, грамотността и страхотните познания, който е натрупал с опита и годините. Страхотен професионалист и човек. ММТ-то е топ! Актуатора перфектен след ремонта.
Хубав ден и бъдете здрави!
-
- Автомобил: Toyota Corolla 1.4D4D
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 34 пъти
Здравейте,
Днес получих един добър съвет от колега.
Той казва, че при повече от минус 5 градуса е добре да загреем колата на място поне 10-15 минути и да превключим няколко пъти между E и R, преди да тръгнем. Той също съветва да следим акумулатора дали е в добро състояние през зимата.
Безаварийно,
Петър
Днес получих един добър съвет от колега.
Той казва, че при повече от минус 5 градуса е добре да загреем колата на място поне 10-15 минути и да превключим няколко пъти между E и R, преди да тръгнем. Той също съветва да следим акумулатора дали е в добро състояние през зимата.
Безаварийно,
Петър
Хората с малко акъл и с малки пи...ки си приличат по това, че не смеят да си ги показват.
- WoLF
- Благодарил/а: 684 пъти
- Получена благодарност: 267 пъти
Маслото на двигателя и скоростната кутия не е общо и загряването на място е спорен и дискутиран често въпрос. Загряването на трансмисионното масло обаче е рядко коментирано, а важно. Аз лично си загрявам колите в движение, точно защото в първите няколко стотин метра карам внимателно и двете масла загряват постепенно и заедно... В случая има възможност на раздвижване на повече механизми на място и е добър съвет!

- Митхат
- Автомобил: E38
- Благодарил/а: 46 пъти
- Получена благодарност: 132 пъти
Преди много страници имахме спор..., какво е нужното масло за тази скоростна кутия,....
Мога само да дам един пример...когато си правилният вискозитет как изчезват дертовете.
Преди няколко дни моята кола усъмна в Равногор,сутринта е било -28 градуса колата е запалила на третия път/ има скъсана за втори път подгревна свещ/освен със запалването НЕ е имала никакви други проблеми.
Та ако искате можете да подгрявате маслото с работа на място,ако искате можете да вдигнете едната гума и реално да позагреете
Ако пък не ви се занимава с глупости просто налейте Ravenol 75w
Или...Toyota 08885-81001.
Мога само да дам един пример...когато си правилният вискозитет как изчезват дертовете.
Преди няколко дни моята кола усъмна в Равногор,сутринта е било -28 градуса колата е запалила на третия път/ има скъсана за втори път подгревна свещ/освен със запалването НЕ е имала никакви други проблеми.
Та ако искате можете да подгрявате маслото с работа на място,ако искате можете да вдигнете едната гума и реално да позагреете

Ако пък не ви се занимава с глупости просто налейте Ravenol 75w
Или...Toyota 08885-81001.
-
Хайдеее пак започнахме!
Цитирам себе си по-долу.
Цитирам себе си по-долу.
Къде тук пише за загряване на масло?
Хората с малко акъл и с малки пи...ки си приличат по това, че не смеят да си ги показват.
-
То и аз не говоря на теб, а по принцип.
-
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Сигурен ли си в минутите?
Че или във сервизното на Авенсиса или във ръководството за употреба пише да се избягват престои над 20 минути на място с работещ двигател. Целта е да не прегрее катализатора и да изгарят тръби и гърнета.
Даже май да имаше цитирани май и 2 минути за подгряване.
С твоите 10-15 минути търгуваме кон за кокошка - катализатор за кутия.
Тия дни ще намеря текстовете да не съм голословен.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
-
Като стоиш 15-20 мин в задръстване в София да не гасиш случайно двигателя, а?
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Да даже и в Русе, ако намеря чак такова задръстване. Аз съм циганин съм по душа и ми свиди за всяка капка бензин.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
--
-
Добре, виж документацията и пиши.
Между другото никъде в указанията за употреба не дават обяснения. Просто казват не прави това или онова.
Ако един автомобил не може да стои вече с работещ двигател повече от 20 мин. Да ти е..а и колите. По-добре с колело да се движм.
Между другото никъде в указанията за употреба не дават обяснения. Просто казват не прави това или онова.
Ако един автомобил не може да стои вече с работещ двигател повече от 20 мин. Да ти е..а и колите. По-добре с колело да се движм.