Бързо спадане заряда на на хибридната батерия
- WoLF
- Благодарил/а: 684 пъти
- Получена благодарност: 267 пъти
О, да. Ако не знаеш, не пипаш! Току виж вместо паралел някой последователно ги набримчил 

Ами аз определено съм само от каращите. Бихте ли ме насочили към читав майстор/сервиз? Днес дори не можах да си свържа отново OBD-то...
- WoLF
Мога да се опитам да я прочета, ако минаваш през Стара Загора. Без друга информация не мога да помогна, а и да не те вкарваме във филми на теория. Може всичко да е далеч от нещо интересно 

Благодаря за вниманието. Като се прибера от пътуването ще те потърся. Приятна вечер.
Обещах да пиша след като се върна от пътуването.
Към момента всичко със зареждането и разреждането на батериата се нормализира. Не знам дали от това че минах 2х1К километра до Кушадасъ в разстояние на 10 дни или от какво, но всичко си е наред. Вече една седмица карам и следя, но не съм забелязал онези "аномалии". Възможно ли е да се е нормализирала от дългото каране? Преди това за дълго време не карах колата - примерно на седмица имах към 15-20км. и това за период от няколко месеца. Дано това да е била причината. Сега почти не я виждам на дисплея да пада на 1 чертичка. Когато падне на 2 черти и започва да зарежда /както беше преди/.
Към момента всичко със зареждането и разреждането на батериата се нормализира. Не знам дали от това че минах 2х1К километра до Кушадасъ в разстояние на 10 дни или от какво, но всичко си е наред. Вече една седмица карам и следя, но не съм забелязал онези "аномалии". Възможно ли е да се е нормализирала от дългото каране? Преди това за дълго време не карах колата - примерно на седмица имах към 15-20км. и това за период от няколко месеца. Дано това да е била причината. Сега почти не я виждам на дисплея да пада на 1 чертичка. Когато падне на 2 черти и започва да зарежда /както беше преди/.
- WoLF
Може да се е посъживила от циклирането по пътя проблемната клетка. Имай предвид фактите довели до предполагаемия проблем и как да ги избягваш за в бъдеще. Края е неизбежен, но може да се отложи необозримо много 

-
- Автомобил: Toyota Corolla 2022
Имам корола 1.8 2022 година. При продължително спускане,като се зареди батерията,започва да бучи и вдига обороти до 3000. От тойота първоначално ми казаха,че не са чували за подобно нещо. Дигаха рамене и накрая казаха,че е нормално, че така се пазила батерията да не прегрее. Само че с течение на времето става все по-лошо, по едно време зачочна да се чува стържене при натискането на спирачката (като се е заредила батерията). Сега се чува стържене постоянно, и най- вече чри даване на газ. 3 пъти им карах колата, все казваха че е нормално. Сега съм ги отебал и зареди ли се батерията, пускам на неутрална. Има ли и други с подобен пробшем?
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Качването на обороти е нормално при пълна батерия и спускане. Има го писано във форума.
Стърженето не е нормално, но не е ясно какво точно имаш впредвид.
Най-добре на неутрална като стане така.
Стърженето не е нормално, но не е ясно какво точно имаш впредвид.
Най-добре на неутрална като стане така.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
- WoLF
Оборотите да вдига е нормално, дава на двигателна спирачка, че няма какво да я прави енергията. За стърженето щях да кажа, че са спирачките след като е пълна батерията, но с това подаване на газ ме учуди
Размърдай щита на диска, да не се е забило там някакво камъче и да дере по диска...

- Митхат
- Автомобил: E38
- Благодарил/а: 46 пъти
- Получена благодарност: 132 пъти
Пускането на неутрална не си е работа,всичко става огин.
спускане с натиснатият бутон за тази цел какво се случва.От високите обороти на двигателя може ли нещо по генерацията да влиза в резонанс.

- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Всичко друго, което си описал, е нормално. Само това не е. Може ли въпросното стържене да се запише с телефон или е прекалено тихо?
Защото стърженето е нещо нормално - обикновено този звук се чува от накладките. При хибрида, където всичко е тихо, търкането на накладките по диска си се чува и това може спокойно да се оприличи на стържене. Но не се чува когато колата е в движение (с газ), защото няма спирчано усилие.
Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на дизелов автоматик ->