Ето друго сравнение: 1000 километровото предизвикатеслтво на Бьорн Ниланд. Най-добро постижение от 9 часа е на Киа Сийд Плъгин Хибрид и всички електрички се сравняват с нея. Единствено Нио ES8 е постигнал същото, но със смяна на батерията. Следва електричeската S класа за 9:05 часа и т. н.:
Прикачени файлове
bjorn-nyland-1000-km-challenge-20221004.jpg (279.72 KiB) Преглеждано 8788 пъти
Летящите коли са си хеликоптери, един по-силен полъх на вятъра и са в кереча... Истинските може би ще дойдат някой ден, когато се преодолеят законите на гравитацията, ако въобще е възможно... Така че ще продължим да си мечтаем и да фантазираме...
Хубава машинка, но как се събират 80 бона, цена в Германия, а у нас може и още да я напомпят, независимо от ниския ни стандарт, защото перефразирано: лакомията (надеждата) умира последна...
Ето и един чудесен пример за съчетаването на неудобството да караш с десен волан в страна с ляво движение с неудобството да караш с ляв волан в страна с дясно движение, произвеждайки превозно средство с волан в средата. За това и други "иновативни" решения вижте мнението на професионален шофьор относно новия камион на Тесла:
Мирослав Петков написа: ↑07 Авг 2022 21:13
Не можах да намеря такъв,който да ми гарантира най нисък пробег зимата от 350км.
Filbor написа: ↑06 Ное 2022 20:34
няма автомобил, който зимата да мине 350 км по магистрала при -10 градуса със 110 км/ч. Може би само електрическата S класа на Мерцедес и Lucid Air го могат
Ето го и мечтаният автомобил (поне за мен) - AWD SUV, 120 kWh батерия, 500+ к.с., 4.6 сек от 0 до 100, 350 км пробег зимата по магистрала иначе пролетно градско към 700 км. Даже и максималната му скорост не са я ограничили - 210 км/ч е. Мисля, че има и трети ред седалки, та ще стане и за по-голямо семейство. Ако имах излишни 300 хил. лв. го купувам от раз. Е, нямам, но пък си живея с мечтите че след десетина години и по-народните марки ще започнат да слагат такъв размер батерии, а защо не и повече от 120 kWh...
Прикачени файлове
eqs-suv-database.jpg (131.67 KiB) Преглеждано 7591 пъти
eqs-suv-specs.jpg (117.33 KiB) Преглеждано 7591 пъти
Monster написа: ↑17 Дек 2022 20:32
Даже и максималната му скорост не са я ограничили - 210 км/ч е.
В какъв смисъл не са я ограничили?! Напротив - ограничили са я и още как... Такава скорост се достига с половината мощност, а всичко над това е ограничение
Не че има голямо значение де... Ама за тази цена над 300х.лв бих си взел самолет, макар и малък
Следваща стъпка за 'демократизация' на електрическите автомобили... Идеята както винаги - благородна - грижат се за здравето ни...
Рисковете, които аз виждам - Би направило почти невъзможно легалното домашно 'безконтролно' зареждане. Всичко ще бъде 'пренасочено' към задължително инсталиран следящ софтуер, който би могъл например да ти отчете акцизът, или да забрани зареждане ако например в момента няма достатъчно произведен ток, или пък просто ако не си удобен... https://www.electronicspecifier.com/ind ... qpa6oVB4kw
Разработеният от израелския стартъп AIR eVTOL апарат има капацитет да превозва до двама души – оператор и пътник – на разстояние до 160 км с едно зареждане на батерията.