Доставка на НОВИ автомобили 2022 - срокове и процедури ?
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Навярно DrDevil, е прав - изкарал е доста информация...
Но лично за мен не съм съвсем убеден.. Лично 'от моята камбанария' - през тези две години накупих по-интензивно доста електроника за IOT.. Ремонт на къщата не съм правил, ама затова сега влязох в цирк с вила/полу-градска къща...
И нито един от тези завишени разходи не бяха свързани с Ковид... А бяха мотивирани от повишението на цените(нуждата от по-прецизен контрол за постигане на желаната икономия без да се жертва комфортът) и несигурността и във финансовият сектор...
Не вярвам да съм единственият, разсъждаващ така...
Така, че според мен мотивите може да са съвсем различни, въпреки, че резултатът съвпада чисто хронологично...
Затова и лично не съм убеден коя е реалната причина.. За мен е по-вероятно да е комплексно наслагване - първо стрес от Ковид, а сега - 'стрес' от липса на суровини и ресурси..
Но лично за мен не съм съвсем убеден.. Лично 'от моята камбанария' - през тези две години накупих по-интензивно доста електроника за IOT.. Ремонт на къщата не съм правил, ама затова сега влязох в цирк с вила/полу-градска къща...
И нито един от тези завишени разходи не бяха свързани с Ковид... А бяха мотивирани от повишението на цените(нуждата от по-прецизен контрол за постигане на желаната икономия без да се жертва комфортът) и несигурността и във финансовият сектор...
Не вярвам да съм единственият, разсъждаващ така...
Така, че според мен мотивите може да са съвсем различни, въпреки, че резултатът съвпада чисто хронологично...
Затова и лично не съм убеден коя е реалната причина.. За мен е по-вероятно да е комплексно наслагване - първо стрес от Ковид, а сега - 'стрес' от липса на суровини и ресурси..
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Мнението ми изглежда каго излишен ресурс на клавиатурата, но не го оспорвам. Бих добавил само намалено производство поради същите причини.
Последно промяна от Akima на 19 Авг 2022 10:08, променено общо 1 път.
Причина: Съкратен цитат.
Причина: Съкратен цитат.
Carina E 4AFE LB 1992
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 168 пъти
► Виж съдържание
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
Имам 3ма колеги, които се бяха пуснали да правят ремонт апартаменти, в които не живеят. Разбирай имат си основен и допълнителен и ремонтират втория. Всичките ги бяха почнали преди ковида, по времето на първия строг локдаун не се случваше нищо а след това на няколко пъти се оплакаха, че за седмица различни суровини или материали са скочили почти двойно. Ходили го магазина за паркет да проучат - Х цена. Следващата седмица отиват да купуват - двойно... Обяснението било че всички са се втурнали да ремонтират и търсенето надхвърля предлаганего в пъти.slowtraveler написа: ↑15 Авг 2022 21:23 А бяха мотивирани от повишението на цените(нуждата от по-прецизен контрол за постигане на желаната икономия без да се жертва комфортът) и несигурността и във финансовият сектор...
Иначе съм напълно съгласен за наслагването на обстоятелства, просто за мен Ковид е основната, в никакъв случай единствена причина. Ситуацията с Украйна и санкциите срещу руската търговия определено не помагат.
Който е чел Летище на Артър Хейли ще ме разбере.
Заводите на Subaru и Toyota в Япония спират работа.
Точно по това време направих заявка със срок за доставка март 2022 г.
Явно съм изкарал късмет, защото автомобилът пристигна началото на февруари 2022 г.
Точно по това време направих заявка със срок за доставка март 2022 г.
Явно съм изкарал късмет, защото автомобилът пристигна началото на февруари 2022 г.
Yaris Hybrid XP210
eiskarlsson, здравейте, бихте ли споделили от кой град сте? 2 седмици по-рано пуснахме поръчка за CH-R 1.8 classy от ТМ Спфия и ни казаха ноември 2022?
-
- Автомобил: Corolla sedan hibrid GR sport
Здравейте
Поръчката е пусната в София ТМ Запад
Направил съм поръчка на 30.04 за Corolla hibrid 1.8 sedan GR sport а дата за доставка 25.11.2022г
Поръчката е пусната в София ТМ Запад
Направил съм поръчка на 30.04 за Corolla hibrid 1.8 sedan GR sport а дата за доставка 25.11.2022г
- eiskarlsson
- Автомобил: Toyota C-HR 1.8 Club Bi-tone
Здравейте, от Пловдив съм. Поръчах я от Тойота Тиксим - Пловдив. Казаха ми да я очаквам между Януари и Март 2023г. Надявам се да съм бил полезен :-)
Благодаря ви. Не знам защо си мисля, че има разлика в сроковете за доставка от различните градове. Бяхме проверили в Русе и ни даваха мин. 6 мес., а в София ни убеждаваха че 3-4 мес е реално за CH-R-ите специално, защото се произвеждат в Турция.
Може би да има разлика в доставките за по-оборотните дилърства, знам ли…
Може би да има разлика в доставките за по-оборотните дилърства, знам ли…
- eiskarlsson
- Автомобил: Toyota C-HR 1.8 Club Bi-tone
Моля. Когато бях на тест драйв, служителя ми каза 3-4 месеца, но когато правихме поръчката в системата на Тойота излезе ETA 31.Март2023г. При вас какво пише за ЕТА на поръчката?Brick1 написа: ↑19 Авг 2022 12:10 Благодаря ви. Не знам защо си мисля, че има разлика в сроковете за доставка от различните градове. Бяхме проверили в Русе и ни даваха мин. 6 мес., а в София ни убеждаваха че 3-4 мес е реално за CH-R-ите специално, защото се произвеждат в Турция.
Може би да има разлика в доставките за по-оборотните дилърства, знам ли…<div class="open_grepper_editor" title="Edit & Save To Grepper"></div>
Колеги, някой да е поръчвал Toyota Camry, да сподели ако обича колко време чака доставката, защото аз поръчах такава на 27.01.22 г. със срок за доставка 12.09.22 г., като ми беше обяснено тогава, че пристигали поне месец по-рано, а преди няколко дни ми казаха, че трябва да я чакам чак през м. ноември
-
- Автомобил: Toyota Corolla 2022/1.5/CVT
Здравейте! В петък взех новата придобивка
За два дни вече е на малко над 500 км и за сега я чувствам комфортна, ще видим как ще е нататък
https://prikachi.net/image/LdZnQx
https://prikachi.net/image/LdZs1b
https://prikachi.net/image/LdZtdr
П.П. Стискам палци на всички чакащи да ви дойдат колите възможно най-скоро

https://prikachi.net/image/LdZnQx
https://prikachi.net/image/LdZs1b
https://prikachi.net/image/LdZtdr
П.П. Стискам палци на всички чакащи да ви дойдат колите възможно най-скоро

Toyota Corolla 2022/1.5/CVT
-
- Получена благодарност: 4 пъти
black_devil, Колко време чакахте от поръчка до доставка ?
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 168 пъти
Честито! Безаварийна експлоатация!
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
-
- Автомобил: Corolla 1.8HSD Executive+ MY22
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 1 път
Днес ми звъннаха, че и моята кола вече е в България. Corolla Sedan Executive plus hybrid, поръчана на 03.02.2022.