Corolla E12 - Чукане във волана / потропване в кормилната колонка ?
Здравейте колеги , наскоро ми се появи почукване във волана при управление варху лош път и при паркиране се появява.
Колата е Corolla 2004 с електрически волан хетчбек японска сглобка. Ходих на майстор и той ми каза че може да е рейката а те не са много ефтини.
Някой да се сбласквал с този проблем.
Колата е Corolla 2004 с електрически волан хетчбек японска сглобка. Ходих на майстор и той ми каза че може да е рейката а те не са много ефтини.
Последно промяна от Akima на 19 Юли 2022 14:55, променено общо 1 път.
Причина: Променено заглавие.Преместена в правилния раздел.
Причина: Променено заглавие.Преместена в правилния раздел.
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Re: Чукане във волана
Едва ли! Не съм чел за подобен проблем в този форум. Може би не е само рейката, а е доста по-сериозен проблема и трябва да се смени цялата предница... 

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
hm колега провериси и лагерите на предните колела ас имах подобен проблем но при натискане на спира4ките тресеше волана и се оказа лагер дано см бил полезенsmile 253 написа:Здравейте колеги , наскоро ми се появи почукване във волана при управление варху лош път и при паркиране се появява.

KOROLLA E10 1.6 XLI 16V 1996 SEDAN -- OPEL ASTRA 1.4 1994
- zi_zi_top
Както винаги много точен и полезен!grishev написа:hm колега провериси и лагерите на предните колела ас имах подобен проблем но при натискане на спира4ките тресеше волана и се оказа лагер дано см бил полезен

http://toyotabg.eu/search.php?keywords ... 0%B0%D0%BD
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Благодаря за линка zi_zi_top, поразрових се вав форума и ти си се сбласквал с тоз проблем. Мисля да започна с карето в купето само с гресиране.
Ако можеш да ми дадеш съвет за греста и как точно да я приложа.
Ако можеш да ми дадеш съвет за греста и как точно да я приложа.
- zi_zi_top
Можеш също да погледнеш вътрешните накрайници на рейката.За целта откачаш външния кормилен накрайник,задържаш го хоризонтално,ако след като го пуснеш падне рязко и се чуе пук,значи е някои от вътрешните накрайници или и двата .Ако си остане в хоризонтално положение,проверяваш и другиа за проверка и ако са здрави остава каретата на волана.А пък каретата се проверяват,като изгасиш колата,почваш да въртиш волана на ляво на дясно и обикновено ако са тръгнали каретата се чува тък тък тък.
Дано да съм бил полезен.
Дано да съм бил полезен.
TOYOTA AVENSIS 1.8 129 PC
Чукане във волана
Имам същия проблем, с тойота Е15 2008 1.6 124, опитах с гресиране, както казва по-горе колега zi_zi_top, но ефект няма. Чукането се чува някъде над кормилната рейка, някакви предположения?Майсторите, които са гледали колата казват, че кормилната рейка е здрава.
- Bat Jorko
- Автомобил: Avensis 1.8, 2005
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
Не пречи да се пробва откачане блокировката на настройките на позицията на волана и няколко пъти раздвижване на волана нагоре-надолу, изтегляне-прибиране и наляво-надясно. Целта на упражнението е раздвижването на греста в кормилната колона, ако почукването е поради тази причина. Правил съм го един два пъти, помага.
Пробвал съм го, но не помагаBat Jorko написа: ↑19 Юли 2022 17:53 Не пречи да се пробва откачане блокировката на настройките на позицията на волана и няколко пъти раздвижване на волана нагоре-надолу, изтегляне-прибиране и наляво-надясно. Целта на упражнението е раздвижването на греста в кормилната колона, ако почукването е поради тази причина. Правил съм го един два пъти, помага.