Corolla E21 / Auris E21 - Поколение XII - /2019-2024/ - двигатели/задвижване и дизайн
-
- Автомобил: Тойота корола
- Благодарил/а: 69 пъти
- Получена благодарност: 38 пъти
Новите Corolla / Auris Поколение XII - /2019- / - двигатели/задвижване и дизайн
Поне за бг сменяш комапнията и нямаш ягоди
А за това колко бавят...ами за вежда, задна броня праг и предна броня...2 седмци в тм
Случай от преди месец, за една броня една деруга...2 седмици.
А за това колко бавят...ами за вежда, задна броня праг и предна броня...2 седмци в тм
Случай от преди месец, за една броня една деруга...2 седмици.
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Както и Слоу сподели, процента сам по себе си не спада. Да кажем спрямо възрастта на автомобила е примерно 6% (съвсем случайно) от застрахователната стойност. Но след като ти се определи премията, която трябва да платиш, примерно застрахователната стойност ако е 20к, то премията е 1800 лв. И ако нямаш заведени щети през миналата година, получаваш отстъпка от 10%, ако нямаш 2 години назад - 15%. И накрая какво излиза? Процентът е един и същ, ама ако не си заявявал 2 години щети преди това, вместо да платиш 1800 лв. застрахователна премия, плащаш 1500 лв. При един и същ застрахователен процент. Ама ако никога не си ползвал отстъпки, защото винаги си заявявал щети, нормално е да го виждаш от страната - ами не ми се вдига премията. Да, не ти се вдига, ама и не ти се намалява.

Теоретично не е така. Защото като смениш компанията, губиш всичко отстъпки, които си "трупал" през годините като примерен клиент. Аз съм спестил калник, врата, броня и разни елементи за боядисване, защото;
1. Не си заслужава разправията
2. Натрупал съм 30% отстъпки заради "чист" клиент.
И ако реша да мина в друга компания, горе-долу премията ще ми е с около 30% по-висока. Ами само за 2 години от това "спестяване" ще си боядисам колата където си искам, без да се занимавам със застрахователи. Или казвам, че всеки си прави сметката и взима решенията.
Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

- biro
- Получена благодарност: 123 пъти
Имало е година без щети и процента на следващата е като преди.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
- BOz
Което означава, че не си имал отстъпка. Застраховката твоя ли си е била или на лизингодателя? Ако е била твоя, смени си агента, който те лъже. Ако е на лизингодателя, сори.

Разход на хибрид-> 

-
Повечето компании правят отстъпка НОВ клиент като си направиш и каско и ГО при тях. Също така ОК спестил си 30% от тях ще дадеш за боядисване където искаш... и всичко излиза танто за кукуригу. Това ми е идеята.
Лично аз смених от булстрад в армеец заради неограничения брой щети на паркинг... Не мога да се занимавам за всяка драскулка на паркинг, дали по моя вина или някой не може да паркира, да викам полиция за протоколи и хипотетично да спестявам пари от не завеждане на елементи. Да и в блустрад може да имаш неограничен брой щети, само че вноската беше с точно 200 лева отгоре на армеец.
Защо?! Лизингодателя хич не го е еня от къде би си прибрал пари при тотал. Има някакви ограничения, но както дискутирахме в друга тема ако ти се занимава с бумащина имаш доста голяма свобода.. Ако ли пък не, през брокера на тойода пак имаш избор...
- BOz
Означава ли това, че мога да използвам агенцията на брат ми и през него да си правя застраховката на лизинговия автомобил, и аз да плащам премията на него?
Разход на хибрид-> 

-
Означава, че може да отидеш до лизинга да им кажеш през кой брокер/агенция застраховател искаш да ползваш попълваш бумащината
там.
Лизинга
Тойота
и брокера на тойота
са три различни лица...
Лизинга не печели от това КОЙ ти е брокер...
Сега тойота и техния брокер документално не са едно и също, как седи въпроса иначе е друга тема а и няма отношение по въпроса.
Та след като лизинга ти одобри молбата, нямаш ягоди.
там.
Лизинга
Тойота
и брокера на тойота
са три различни лица...
Лизинга не печели от това КОЙ ти е брокер...
Сега тойота и техния брокер документално не са едно и също, как седи въпроса иначе е друга тема а и няма отношение по въпроса.
Та след като лизинга ти одобри молбата, нямаш ягоди.
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 169 пъти
Ползващите короли с навигация
"Свързан с навигационната система дисплей (според оборудването)
Изберете, за да се покаже следващата информация, свързана с навигационната система.
- Водене по маршрут до дестинация
- Изобразяване на компас (насочване нагоре)"
Какво представлява това? Показва на малкия дисплей "навигацията"?
"Свързан с навигационната система дисплей (според оборудването)
Изберете, за да се покаже следващата информация, свързана с навигационната система.
- Водене по маршрут до дестинация
- Изобразяване на компас (насочване нагоре)"
Какво представлява това? Показва на малкия дисплей "навигацията"?
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
-
- Автомобил: Corolla 1.8 Hybrid Sedan 2022
Привет, колеги. Мултимедията долу-горе я разучих - порових се в менютата , поразгледах навигацията , подкарах Андроидауто , но едно нещо не схванах ...
Една от иконите на менюто е Connected menu. Там винаги е празно и не излиза нищо... За какво служи това меню не мога да разбера.... Някой ако може да ми разясни...
Една от иконите на менюто е Connected menu. Там винаги е празно и не излиза нищо... За какво служи това меню не мога да разбера.... Някой ако може да ми разясни...
- Прикачени файлове
-
- 1.jpg (676.15 KiB) Преглеждано 1940 пъти
- biro
- Получена благодарност: 123 пъти
Най-добре прочети упътването. Сигурен съм, че въпреки разучаване на менютата ще откриеш интересни функции.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
-
- Автомобил: Ford Kuga 2.5 hybrid, 2025
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
Два автовоза вчера на магистрала Тракия.
RAV4 XA40 facelift - 2016г /3ZR-FAE 152hp / CVT / AWD
-
- Автомобил: Corolla 1.8HSD Executive+ MY22
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 1 път
Интересно нещо забелязвам. Най-долната светло-сива корола седан има паркинг сензори отзад, затъмнени задни стъкла и 16" джанти.
Ако е executive не трябва да има затъмнени стъкла и паркинг сензори.
Ако е executive+ ще има затъмнени стъкла, но трябва да е с 17" джанти и пак няма да има паркинг сензори.
До колколто виждам встрани на калника няма паркинг сензори значи не е Luxury+ пък и няма как заради 16ките джанти.
Какъв е извода: Може да не е за България тази кола.
Ако е executive не трябва да има затъмнени стъкла и паркинг сензори.
Ако е executive+ ще има затъмнени стъкла, но трябва да е с 17" джанти и пак няма да има паркинг сензори.
До колколто виждам встрани на калника няма паркинг сензори значи не е Luxury+ пък и няма как заради 16ките джанти.
Какъв е извода: Може да не е за България тази кола.
-
- Автомобил: Corolla Е210; Е12
Здравейте колеги,
днес забелязах, че в приложението на Тойота е изчезнала информацията за среден разход по начин все едно никога не го е имало. В момента ми показва само изминати километри, време на пътуването, средна скорост, брои резки спирания и брои резки ускорения. Става въпрос за Корола 2020 1.6 бензин.
Интересно ми е дали е изчезвала информацията за среден разход преди време или скоро на някой друг колега и евентуално какво се прави, за да се върне от отново?
Благодаря!
днес забелязах, че в приложението на Тойота е изчезнала информацията за среден разход по начин все едно никога не го е имало. В момента ми показва само изминати километри, време на пътуването, средна скорост, брои резки спирания и брои резки ускорения. Става въпрос за Корола 2020 1.6 бензин.
Интересно ми е дали е изчезвала информацията за среден разход преди време или скоро на някой друг колега и евентуално какво се прави, за да се върне от отново?
Благодаря!
- BladeBG
- Автомобил: Toyota Corolla 2019 Luxury
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 10 пъти
Да и при мен го няма средния разход вече. Странно защо са го премахнали (ако е нарочно).
- stereo_man
- Автомобил: Corolla E210
- Благодарил/а: 8 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
При мен си го има. Влизам през Services->Hybrid coaching и от там или обобщено за седмица/месец/година, или отделно трип по трип. 2019 хибрид е моята
Corolla E12;
Corolla E210
Corolla E210