MyT
-
- Автомобил: corolla e21 1.2t хечбек
- Получена благодарност: 9 пъти
MyT
Направи ми впечатление, че като се преглежда информацията за пътуване, през страницата(toyota.bg), а не през приложението, тя е различна. Приложението показва среден разход, а страницата максимална скорост. Освен това има данни, които не се показват нито от приложението нито от страницата:
Ако на някой му е интересно, ето как може да провери:
► Виж съдържание
-
- Автомобил: Тойота корола
- Благодарил/а: 69 пъти
- Получена благодарност: 38 пъти
MyT
Тойота сериозно се дънят от тази гледна точка. И сайта и аппа са м ого бъгави и има МНОГО какво да се желае.
Даже бях писал фийдбек за аппа, че дори и да имаш данни не може да се експортнат.
Например, експорта , може да го направи макс за 3 месеца назад, а в аппа го има за година.
В аппа имаш данни за средна скорост, разход, ев тайм и тн. В експорта е само дата, дестинация и дистанция.
Даже бях писал фийдбек за аппа, че дори и да имаш данни не може да се експортнат.
Например, експорта , може да го направи макс за 3 месеца назад, а в аппа го има за година.
В аппа имаш данни за средна скорост, разход, ев тайм и тн. В експорта е само дата, дестинация и дистанция.
-
MyT
Информацията, която съм дал горе е за бензинова корола, затова няма EVtime. Интересно е каква е за хибрид, за кола след фейслифта или за друг модел.
Относно историята - Експорт според мен можеше да направят да се сваля директно от колата(и без приложение). Така даже можеше да има още по-подробни данни, защото мултимедията има предостатъчно памет и USB. Пимерно пътуването да се разделя на участъци и да включва данни от сензорите в колата и двигателя.
Иначе има вариант за дърпане на историята - Toyota vehicle API, но е неофициално и неудобно. Все пак ако някой реши да го ползва:
Относно историята - Експорт според мен можеше да направят да се сваля директно от колата(и без приложение). Така даже можеше да има още по-подробни данни, защото мултимедията има предостатъчно памет и USB. Пимерно пътуването да се разделя на участъци и да включва данни от сензорите в колата и двигателя.
Иначе има вариант за дърпане на историята - Toyota vehicle API, но е неофициално и неудобно. Все пак ако някой реши да го ползва:
► Виж съдържание
MyT
През ден, през два приложението дава грешка, че или не може да прочете данните от профила ми, или че има проблем с логването. Всеки път се извиняват с някакъв глобален проблем.
А по неясни причини логът с данни от трипа за 31.05 напълно липсва и в апа и на сайта.
Yaris Hybrid XP210
-
MyT
DrDevil, бензиновата корола, на магистрала, успява да счупи пространство-времето
. Или по-скоро имат доста бъгове за чистене.
VDK, изглежда обобщението е едно и също и при двата типа задвижване. Разликата вероятно е в tripEvents. При мен има това:
lat: 42.517386
lon: 27.460323
overspeed: false
highway: false
Между другото при влизане в профила(на toyota.bg), по метода от предното мение сортирате по тип, и преглеждате всички json, в един от тях има малко повече информация за колата - дата на производство, държава на доставка(при мен е Румъния), номер на цвят, тип двигател и др.
Хората, които си чакате колите, ако имате регистрация в toyota и при влизане ви излиза, че имате поръчан автомобил, може по горният метод да проверите дали няма някаква допълнителна информация за него.

VDK, изглежда обобщението е едно и също и при двата типа задвижване. Разликата вероятно е в tripEvents. При мен има това:
lat: 42.517386
lon: 27.460323
overspeed: false
highway: false
Между другото при влизане в профила(на toyota.bg), по метода от предното мение сортирате по тип, и преглеждате всички json, в един от тях има малко повече информация за колата - дата на производство, държава на доставка(при мен е Румъния), номер на цвят, тип двигател и др.
Хората, които си чакате колите, ако имате регистрация в toyota и при влизане ви излиза, че имате поръчан автомобил, може по горният метод да проверите дали няма някаква допълнителна информация за него.
-
MyT
Това, което си показал е информацията. Като гледам и при теб, държава на достaвка е RO.
Забравил съм, че в предното мнение съм дал да се филтрира по URL. Това беше, за да не излиза прекалено много излишна информация. За да видите, това което е показал VDK:
- Трябва да сте отворили web developer tools(F12), преди да влезете в профила си.
- Или не филтрирайте по адрес или дайте - vehicles?services=uio
- Останалите стъпки са същите, като в предходното мнение от 20.03.22
Забравил съм, че в предното мнение съм дал да се филтрира по URL. Това беше, за да не излиза прекалено много излишна информация. За да видите, това което е показал VDK:
- Трябва да сте отворили web developer tools(F12), преди да влезете в профила си.
- Или не филтрирайте по адрес или дайте - vehicles?services=uio
- Останалите стъпки са същите, като в предходното мнение от 20.03.22
MyT
Не зная, там ли ги сглобяват или е някакъв разпределителен център Румъния.
Понеже сме в темата за МуТ да попитам и тук, някой успял ли е от менюто на приложението да регистрира мултимедията? Става въпрос за автомобилите без вградена навигация.
Yaris Hybrid XP210
MyT
И при мен е така.
Но водих дълга кореспонденция със съпорта на Тойота и им дадох модела и VIN номера. Според съпорта трябва, да мога да регистрирам мултимедията и освен това да мога да се свързвам с Wi-Fi през блутут тетъринг.
Да-ама не. И накрая решиха, че съм някакъв ИТ неграмотник

Yaris Hybrid XP210