Filbor написа: ↑13 Дек 2021 13:17
Имам и друга хипотеза, но за нейната проверка също по-нататък.
Миналата седмица пробвах следното.
Видях, че устройствата в колата заспиват на 10-тата минута, което сякаш има връзка с прекъсването на зареждането.
И така:
1) паркирам и отивам на Неутрална предавка, защото може да остава някой CAN сигнал, който да праща данни, че все едно още съм на предна или задна, ако директно изключа мотора, когато съм на някоя от тях и заради това уж да вика "колата ти не е изключена".
2) После държа бутона за изключване на двигателя над 2 секунди.
3) След това заключвам всичко с дистанционното.
Ееее гадост, пак спря на 10-тата минута.
В началото на седмицата се обадих на дилъра. Не може час между Коледа и Нова година

, но ето ви номер на наш човек да му разкажете за проблема.
Обадих му се и му обясних. Като чу, каза елате да пробвате на някоя наша зареждачка, но о-о-о проблема е в зареждачките след като при други доставчици няма проблем.
"Ами сега?"

като човечето съм от "Минута е много". Доставчика вика в колата е проблема, а дилъра вика в зареждачките е проблема.
След това започнах да планирам как да заобикалям този доставчик. И така снощи ходих на един голям магазин с безплатно зареждане. Ей, и аз да намажа малко
И беше "весело". Отивам към 20 и нещо часа. Гледам зарежда Тесла Х и предишния модел Зое. А точно напряко зад Зоето една Хюндай IONIQ 5 чака. Добре аз не бързам и ще чакам, като паркирах на "нормално" място наблизо.
Слизам и гледам човека на Хюндая се лута напред назад. Погледнах зареждачката и на Теслата (зареждаше на Чадемо) пишеше около 90%, а на Зоето (зареждаше на AC - то и без това старото няма порт за DC) към 80%. Викам си супер след малко ще свършат.
Колегата с Хюндая нервен - висял тук вече от 19 часа пък хората си зарязали колите и ги нямало. И явно видя телефонен номер оставен на колегата в Теслата и му се обади да идва, защото от един час му било около 80% и за толкова време е стигнало до 90 и няколко.
След известно време дойде колегата със Зоето с цяла количка с покупки. Другия с Теслата идва след малко от някъде другаде, но не и от магазина и колегата с Хюндая започна да го мъмри "може ли така, дъра, бъра" А другия в отговор аз съм се отбелязал в приложението "бля-бля"....
А аз стоя отстрани и спокоен гледам как собственици на коли по 100 бона и повече се излагат. Погледнах в същото приложение и има наистина една Тесла X, ама преди една колежка, а след нея има отбелязано Зое (предишен модел), на което колегата е писал "Чакане си му е майката"

Теслата си тръгна. Влезна Хюндая и зарежда със CCS2. След малко си тръгна старото Зое и аз влезнах на негово място и включих да зареждам с AC. Бордовото зарядно е 22 kW ще зарежда бързо, като когато бях в Бургас
Докато чаках на опашка минаха покрай нас един Нисан Лийф, VW e-Up. После тъкмо сложих да зареждам и гледам един BMW i3, но те се отказаха да чакат
Връщам се от магазина и след малко AC зареждането започна постоянно да прекъсва

. Външна температура -2 градуса. Махам кабела рестарирам процеса и след минута-две - бам не може с AC - какво пак става.
Зое-то застанало до IONIQ 5, изглежда като някакво миньонче и въшка. Този Хюндай и новата Киа EV6 са с 800 Волтова архитектура и имат най-бързото зареждане. На 300 kW зареждачки реално под 20 минути от 10 до 80% (на прикачената снимка), но в България още няма такива.
Към 21:30 колегата с Хюндая вече имаше към 95%. Спря да зарежда и ми казва ето ти DC-то, че с това AC гледам, че се луташе нещо и доникъде няма да стигнеш
Така от 21:30 до края на работното време на магазина 22:00 бях сам и въобще непрекъсна на DC-то - оле

.
Успях да заредя общо до 85% и си тръгнах. После си викам я да видя на проблемния ми доставчик какво ще стане за спорта. И пак спря на 10-тата минута, но при втория опит мина и след 10-тата. Напълних общо 95% и си викам Шоуто за днес да приключи.