Явно зависи и от скоростта защото карах бавно и пробвах режимите.Честно казано май ще изключа половината функции щото ми писна за 2 дена каране тя да решава какво да прави.Ще и покажа аз кой тука е шефа.

Явно зависи и от скоростта защото карах бавно и пробвах режимите.Честно казано май ще изключа половината функции щото ми писна за 2 дена каране тя да решава какво да прави.Ще и покажа аз кой тука е шефа.
Е то няма пълно щастие.15 годишния ми Меган 2 1.5DCI си гори зиме лете градско 4.5.Ама това не ме спря да си купя хибрид.То няма идеална кола.Ако имаше всички щяха такава да карат.Аз си прецених,че 2 пъти годишно имам каране по магистрала и това е.Даже си мисля с дизела да ида ски.Що да я мъча тойотата по магистралата.Пък и нисичка ми се вижда.Ще вземе да влачи корем в някой коловоз.Hybrid1stTime написа: ↑06 Дек 2021 22:24Със сигурност не говорим за изолиран случай. Принципно е около 8 разхода в подобни условия. Писах, но не се чете. Имам колата от края на Януари. Тогава писах пак и се започна - била нова, не била разработена, и не съм умеел да я карам. Минах 5К с висок разход магистрално, но приемлив в града. Стопли се разхода се оправи. Аз начина си на шофиране не го сменям. Минавам по 2-3к месечно по едни и същи пътища от години! Сега паднаха под 10 градуса температурите и пак започна да харчи над 8 по магистралата. И пак да кажа - не е еднократно.BOz написа: ↑06 Дек 2021 10:20 Както има такъв:
https://www.spritmonitor.de/en/detail/1255827.html
Така има и такъв:
https://www.spritmonitor.de/en/detail/1038298.html
Очевидна разлика както в средния разход, така и в минималния.
Но наистина няма такава логика в летен и зимен разход. Не би превишавало и 1 литър дори. Но пък за мен няма ясен показател изразен в статистиката, в която тази разлика да си личи. Даден е един разход от един път, който може да е случаен. И тази случайност да е правила впечатление и друг път и това да се "показва" като тренд. Което не е коректно като заключение, ако не се покаже този тренд във времето чрез статистически данни. Иначе аномалии винаги стават, както в положителна, така и в отрицателна посока. Слоу го пише няколко пъти вече това с метеорологичните условия и т.н.
Ясно ми е ,че всеки си е луд по своему, но това е чара на хората. Изказвания от сорта на никога, и няма как не са смислени защото очевидно има как и е факт.
Въпроса е колко от вас са карали 3 часа със 145 по километраж на темпомат?
Карайки на педал винаги отпускаш като я чуеш да реве. И аз със 120 , пак на темпомат докарвам 6 ( и под 6 съм виждал) , но това е при 120!
И при 130-140 на крак разхода е под 7, но тук говорим за максимално позволената скорост в БГ поддържана 3-4 часа константно.
Абе разучавам ги.Уж pcs включен пък на кръговото от гледане на колите тръгнах и щях да блъсна пешеходец на пътеката.Колата ни звук ни стон.Утре ще изкарам жената пред колата и ще тествам.
Оценявам мнението принципно, но тук говоря за дефакто - колата си е една, настройките също, идиота за волана и той.Скорост, път, настилка, наклони... Само външната температура се мени, и трафика не е фактор. Но пак влизам параграф 22 тук!slowtraveler написа: ↑06 Дек 2021 22:45 И да, над 120км/ч разходът на ВСЕКИ автомобил скача сериозно... В случая не смятам, че причината за повишеният разход е ниската температура - по-вероятно е все пак да бъде заради начина на експлоатация/настройки
същия въпрос имаше някви страници назад. Една светлина е
Копче OFF.... В студено време дори на минимум да нагласиш климатика, пак включа двигателя. Все пак минимум е около 15 градуса а на вън е под 10, така че единствения начин да "изключиш" е да спреш тотално.
Не мисля, че имаш шанс да преохладиш..Хибридната система пали двигателякогато прецени че не е в работна темперетура без значение какво праивш или какво е нивото на батерията.
Да.
не
Не, както казах вече преди това.
По - скоро не. Разхода би се вдигнал от мн други неща. Пак тук бях писал, лятото 1 час на паркинг. Външна температура 33-35, в купето 22. Външния датчик се нагря до 40 градуса, докато висях.
Както казах на темпомат 150-155 и на моменти 160. БЕЗ трафик, така че не съм намалявал с изключение на точно 3 кукумявки които ме засякоха, намлих до 120... София - Сливен... малко под 3 час аса но разхода е 6.8. 9 за дълъг път НИКОГА не съм виждал.Hybrid1stTime написа: ↑06 Дек 2021 22:24 Въпроса е колко от вас са карали 3 часа със 145 по километраж на темпомат?
Да, правилно си ме разбрал...
Аз донякъде ти вярвам. Единствено, което ми липсва е да го наречем доказателство със статистика. Не изолирани случаи, а тренд. Да кажем по борд даваш 121 км/ч (плюс-минус едноцифрени километри), като очевидно се забелязва - 10 резервоара лятото правят средно по 6.6/100, а след ноември същите параметри но вече средно е по 9.5/100.
В случая не се говори буквално за преохлаждане, а евентуално за работа на двигателя без да достига нормалната си работна температура поради по отворен големия охлаждащ кръг - през радиатора, при значително топлоотнемане при високата скорост. В случая двигателя работи практически без да се "гаси". Когато системата пали двигателя (само за да го прогрее) - едва ли достига оптималната работна температура, а зададена по-ниска - това значително би съкратило разхода за прогрев. А работната би се достигнала - когато двигателя действително е необходим.
Няма промени. И това написах. Колата винаги е в гараж и съответно паля и тръгвам - целогодишно. Също бях писал, че като купя една кола настрйвам климатроника на 22 и там не се пипа. И климатика не се изключва ръчно - само когато колата прецени. Наистина разлики в експлоатацията няма.slowtraveler написа: ↑07 Дек 2021 08:24 Но не отговори на въпроса - какво променяш 'като застудее' - например обдухване на предно стъкло, гуми, по-дълго изчакване преди да тръгнеш за да загрее колата и например децата/жената да влязат на топло... И т.н.
Основно с ЕКО95 или ОМВ95.
Королата пуска дълги лоста е на Драв, не си в покой и камерата не вижда отблясъци и няма нещо дето да ти осветява датчика за осветеност на таблото. И тази систем тук не е читава, както останалите по колата. Ако пасажера си пусне лампата за чете колата ще изключи дългите, но да не влизам в детайли, че ще стана много негативен.slowtraveler написа: ↑07 Дек 2021 08:24 При мен твърдо си преминаваше на къси при по-ниска скорост, дори и да е тъмна нощ...
Точно това смятам и аз. Не се преохлажда, но и не достаъчно паднала температурата за да притвори термостата ,а в същото време компа казва на мотора да работи по-богато за да стигне оптималната зададена по софтуера.Hursa написа: ↑07 Дек 2021 11:12 Не мисля, че имаш шанс да преохладиш.
В случая не се говори буквално за преохлаждане, а евентуално за работа на двигателя без да достига нормалната си работна температура поради по отворен големия охлаждащ кръг - през радиатора, при значително топлоотнемане при високата скорост
Ами до тук за 25К средно ми е 6.5. Ще видя зимните месеци, но най-вероятно ще прежаля сумарно 1-2 нощи сън на месец, като добавя около час към пътя си , но разликата е много голяма. 3 литра на 100 разлика са ми 30 лева на пътуване. Ще трябва да преценя дали 150 лева на месец или инсулт няколко години по-рано.BOz написа: ↑07 Дек 2021 09:44Аз донякъде ти вярвам. Единствено, което ми липсва е да го наречем доказателство със статистика. Не изолирани случаи, а тренд. Да кажем по борд даваш 121 км/ч (плюс-минус едноцифрени километри), като очевидно се забелязва - 10 резервоара лятото правят средно по 6.6/100, а след ноември същите параметри но вече средно е по 9.5/100.
Пак не се разбираме много-много.Hybrid1stTime написа: ↑07 Дек 2021 12:42 Ами до тук за 25К средно ми е 6.5. Ще видя зимните месеци, но най-вероятно ще прежаля сумарно 1-2 нощи сън на месец, като добавя около час към пътя си , но разликата е много голяма. 3 литра на 100 разлика са ми 30 лева на пътуване. Ще трябва да преценя дали 150 лева на месец или инсулт няколко години по-рано.
Потребители разглеждащи този форум: Semrush [Bot] и 5 госта