Еврокатегории и т.н.
- Krissss
- Автомобил: Toyota Avensis 2.0 147 Petrol
Еврокатегории и т.н.
Все още могат да манипулират, бях свидетел (не е в нормите сега, но ще го оправим, ама да знаеш) ..Но наистина казаха, че от следващата година няма да могат и доста коли няма да могат да минат преглед.
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Еврокатегории и т.н.
Не знам от колко време го слушаме това. А и не съм убеден, че някой има изгода, по пътищата да се движат изправни автомобили.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
- ico1
- Автомобил: LEXUS RX 450hl
- Благодарил/а: 46 пъти
- Получена благодарност: 59 пъти
Еврокатегории и т.н.
Еврокатегориите не са ли от производителя?
Това не са ли екокатегории?Мисля,че двете се различават
по приложението си.
Това не са ли екокатегории?Мисля,че двете се различават
по приложението си.
LEXUS RX450hl
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Еврокатегории и т.н.
Принципно - да, но в случая когато автомобилът не отговаря на гарантираната от производителя еко норма, с която автомобилът е излязъл от завода, е логично автомобилът да се спре от движение за ремонт и възстановяване на изправността му за да отговаря на съответната зададена от производителя еко-норма..
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Еврокатегории и т.н.
Има ли някъде разпсиано от кога влизат в сила.
Минал съм преглед (законен и според правилата) юни месец -преди да сменят стикерите, въпроса ми сега какво да правя, от нова година как ще се влиза в центъра.
Минал съм преглед (законен и според правилата) юни месец -преди да сменят стикерите, въпроса ми сега какво да правя, от нова година как ще се влиза в центъра.
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 168 пъти
Еврокатегории и т.н.
И тогава едва ли ще има въведени някакви ограничения за влизанията в центровете на който и да е от градовете ни. Май си бе само предтекст за събиране на някой лев в повече и имитация на "зелена" дейност от страна на държавата за пред администрацията в Брюксел.
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Еврокатегории и т.н.
Имаше и печатане на едни безсмислени стикери де
Не би ме учудило някой с лоби в министерството да е решил на дребно да спечели някой лев.. Все пак винетките отпаднаха като стикери..

Не би ме учудило някой с лоби в министерството да е решил на дребно да спечели някой лев.. Все пак винетките отпаднаха като стикери..
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
-
- Автомобил: Тойота корола
- Благодарил/а: 69 пъти
- Получена благодарност: 38 пъти
Еврокатегории и т.н.
Точно, ама няма да е на дребноslowtraveler написа: ↑17 Окт 2021 09:26 Имаше и печатане на едни безсмислени стикери де![]()
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Еврокатегории и т.н.
Или направо да си го кажем:slowtraveler написа: ↑17 Окт 2021 09:26 Имаше и печатане на едни безсмислени стикери де![]()
https://demax.bg
Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на дизелов автоматик ->

-
- Автомобил: Тойота,Митсубиши,Нисан,Лексус
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 102 пъти
Еврокатегории и т.н.

-
- Благодарил/а: 43 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
Еврокатегории и т.н.
Да споделя и аз "опит". От 5-6г на един и същ пункт. Тойота 2001г бензин. Колата си я тестват, карам даже да я гледат по-обстойно.
Миналите години Евро 3, днес стикер Евро 2.
Питам - газовете ли не ви харесаха - ааа ок са си.
Е добре де - защо тогава?
"Компютърът решава тази година". Чета по години съм Евро 3, газове ок - как реши компютъра. Миии на големия талон нямаш вписана категория и може да е затова....Шах и Мат. Не можеш да се бориш с логика. Тоя талон си е същия от миналата година.
Сега ще ходя да плащам на друго място да видя пак ли ще съм Евро 2 или 3 ще покаже "компютуру."
Не ми пречи, но гледам са вкарали от Декември до Февруари да не може да се ходи в центъра. Даже, ако бяха казали - смени катализатора - щях да го сменя за да мога да я ползвам. Но не, не и не.
А да.. след месец цените в София на ГТП ще се покачват с 50% 60лв->90лв, защото ги карали да си купуват нови системи и да са свързани някъде.
Ако някой има скорошен опит да сподели.
Миналите години Евро 3, днес стикер Евро 2.
Питам - газовете ли не ви харесаха - ааа ок са си.
Е добре де - защо тогава?
"Компютърът решава тази година". Чета по години съм Евро 3, газове ок - как реши компютъра. Миии на големия талон нямаш вписана категория и може да е затова....Шах и Мат. Не можеш да се бориш с логика. Тоя талон си е същия от миналата година.
Сега ще ходя да плащам на друго място да видя пак ли ще съм Евро 2 или 3 ще покаже "компютуру."
Не ми пречи, но гледам са вкарали от Декември до Февруари да не може да се ходи в центъра. Даже, ако бяха казали - смени катализатора - щях да го сменя за да мога да я ползвам. Но не, не и не.
А да.. след месец цените в София на ГТП ще се покачват с 50% 60лв->90лв, защото ги карали да си купуват нови системи и да са свързани някъде.
Ако някой има скорошен опит да сподели.
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Еврокатегории и т.н.
Евро категорията ти е 36 лева за сертификат от представителство на Тойота+ 25 лева за нов талон (и проверка на катализатора по акустичния метод - с почукване, веднъж със метална шпилка, веднъж със дървена летва) в КАТ-Русе. Това релевантно към Авенсис Т25, 1.8 бензин, 129 коня, някъде 2021 година. Сметката е проста:
- Еко категорията е автоматизирана на база данните от талона от около година. В момента със звездичката в талона еврокатегорията ти е приравнена на "Снегорин 1950 година" - Евро-0. Според зависи от отговора на сбърканата система на ДАИ може и да излезеш даже при Евро6 на база незнайна - газове, година и т.н.
- тия грубо 60 лева се избиват при Авенсиса и 129те му магарета за година от данъка примерно. Ставката при мен на конска сила слезе със около 30-40% заради преминаването от Евро0 към Евро4. В парично изражение - за 2021 година съм платил 148,91лв. данък, за 2022 платения данък за същия автомобил е 99,27 лв. след отстъпки и платен наведнъж и в двата случая.
Оправи си еврокатегорията в талона - така или иначе нещата ще се затягат защото умнокрасивите другари на Пинокио, Тиквоча и Шиши имат да пълнят хазната, за да има да крадат. Не че ще се подобри миризмата в града от моя гледна точка...
- Еко категорията е автоматизирана на база данните от талона от около година. В момента със звездичката в талона еврокатегорията ти е приравнена на "Снегорин 1950 година" - Евро-0. Според зависи от отговора на сбърканата система на ДАИ може и да излезеш даже при Евро6 на база незнайна - газове, година и т.н.
- тия грубо 60 лева се избиват при Авенсиса и 129те му магарета за година от данъка примерно. Ставката при мен на конска сила слезе със около 30-40% заради преминаването от Евро0 към Евро4. В парично изражение - за 2021 година съм платил 148,91лв. данък, за 2022 платения данък за същия автомобил е 99,27 лв. след отстъпки и платен наведнъж и в двата случая.
Оправи си еврокатегорията в талона - така или иначе нещата ще се затягат защото умнокрасивите другари на Пинокио, Тиквоча и Шиши имат да пълнят хазната, за да има да крадат. Не че ще се подобри миризмата в града от моя гледна точка...
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.