отново за антифриз
-
- Местоположение: VARNA 1999-toyota corolla AE 111 2007-honda accord sport
- Обратна връзка:
отново за антифриз
Здравейте,наближава зимата и въпроса става актуален отново.Изчетох всички теми за антифриз но никъде не беше препоръчана марка ,та затова реших да попитам -Королата ми е с антифриз на основа етиленгликол,какво бихте препоръчали,оригиналния от тойота ли да купувам или бихте препоръчали и други марки..сещам се за мотул на първо време
-
- alex_varna
- Благодарил/а: 1 път
Конкретно за твоя двигател не знам как ще окаже влияние но като цяло въпросния антифриз не се препоръчва на двигатели чиито блокове са чугунени. Поне така съм чел из форумите и наляво-надясноBass_Man написа:Защо ? Червения не е ли синтетичен ? Какво ще му стане на чугуна ?Svetlix написа:Ако блока му е чугунен до колкото знам червения не е най-добрия избор.

-
Re: отново за антифриз
Колега, струва ми се, че не ти е толкова важно с какъв точно антифриз ще караш, щом като въпроса за теб става актуален чак сега!!!Тъй като всички знаем, че свойствата на антифриза са не само да предпазват двигателя от замръзване, но също и да смазва водната помпа!niki60 написа:Здравейте,наближава зимата и въпроса става актуален отново.Изчетох всички теми за антифриз но никъде не беше препоръчана марка ,та затова реших да попитам -Королата ми е с антифриз на основа етиленгликол,какво бихте препоръчали,оригиналния от тойота ли да купувам или бихте препоръчали и други марки..сещам се за мотул на първо време
По тази причина аз си карам с антифриз целогодишно, но си слагам син (някакъв български на "Мотокс"), важното е да е наистина антифриз, а не някакво менте, пък дали е Бг или западен (кой в България може да каже, че наистина консумативите му са оригинални на съответния производител?!?), според мен не е чак толкова важно!?!

Карам Тойотката си втора година вече с този антифриз и не съм имал някакъв проблем....А и другата ми кола (руска) вече три-четири години също и слагам такъв!
Важното е, както казах вече да е наистина антифриз, тъй като съм си купувал разреден антифриз от бензиностанция на Петрол, който замръзна точно при 0 градуса Целзий!!!

Оттогава си го разреждам сам концентрата и го проверявам после с термометър и в камерата на хладилника!!!

Може и да бъркам, мнението си е само мое....
Успех в избора!
DAEWOO Espero 1.8i, 95ps, 1996 year.