Както и понякога от качеството на самото масло и пробегът му.

Както и понякога от качеството на самото масло и пробегът му.
Колега, не се престаравай много с промивките, защото са много агресивни и могат да ти продухат някоя гарнитура...
На теория е възможно да се отрази. Вероятно разходът , който визирате се завишава след първите 5000 километра. Фактът, че колата ще работи на газ означава, че маслото няма да се цапа толкова, което би следвало да запази качеството му за по-дълго време. Следователно е възможно една идея разхода да се намали. Разбира се всичко това е на теория, но ще се радваме да споделите резултатiazo написа: ↑21 Юли 2021 20:38 Здравейте! Искам да попитам, как се отразява и дали въобще се отразява наличието на газ на горенето на масло от двигателя. Имам намерение да сложа газов инжекцион на моя Авенсис т25, 1.8 zz-fe, който подхарчва масло 2-3 литра масло на 10 000 км. Един от майсторите ми каза, че разхода на масло теоритично би следвало да намалее - не ми даде обяснение защо. Моля за мнение
След около 3000 изминати километра на газ смея да кажа, че промяна към по-добро няма, като се задълбочават нещата се задълбочават и мисля да мина към вариант ремонт или нов двигател. Има ли колега, който е правил това наскоро(2020-2021) в София, за да сподели колко излиза като цена, с всичките му условности, че като се отвори двигателя може да изключат още 100 непредвидени неща за ремонт/подмяна. Чудя се дали не е вариант за изцяло нов двигател втора употреба, като такъв необорудван от голяма морга ми предлага за 1500 лева на уж 65 000 км реални ..с труда за подмяна и транспорт ще се върже над 2.2 най-малкоvfr800 написа: ↑23 Авг 2021 22:47На теория е възможно да се отрази. Вероятно разходът , който визирате се завишава след първите 5000 километра. Фактът, че колата ще работи на газ означава, че маслото няма да се цапа толкова, което би следвало да запази качеството му за по-дълго време. Следователно е възможно една идея разхода да се намали. Разбира се всичко това е на теория, но ще се радваме да споделите резултатiazo написа: ↑21 Юли 2021 20:38 Здравейте! Искам да попитам, как се отразява и дали въобще се отразява наличието на газ на горенето на масло от двигателя. Имам намерение да сложа газов инжекцион на моя Авенсис т25, 1.8 zz-fe, който подхарчва масло 2-3 литра масло на 10 000 км. Един от майсторите ми каза, че разхода на масло теоритично би следвало да намалее - не ми даде обяснение защо. Моля за мнение![]()
Колега ти хубаво си свиркаш ( аз лично не бих се примирил да имам японски автомобил бензинов - там, където са най-силни и да доливам по 2-3 литра масло на 10к., но това е въпрос на личен избор), ама с това доливане не мислиш ли, че е...ш майката на катализатора, един така, като теб свирчо само, че с Пежо долива по литър и половина на 10к. отиде на ГТП вчера, колата му е Евро 4 и му казали, че въобще не покрива нормите за Евро 4 и догодина тая кола НЯМА да мине преглед. Та вариантите на него специално са му два - ремонт на мотора или продаване на колата и да си блъска главата следващия с прегледа. Ясно е, че става въпрос за пари, тъпото е , че копираме от запада всичко само не и доходите им. Много засилиха нещата с прегледите. Другото странно нещо пак от вчера е, че Ауди 80 Б3 на 30 и кусур години с горене на масло си мина прегледа, като пич щото било Евро 1 категория и то там няма кола, която да не покрие категорията. А в талона, като ти пише Евро4 или 5 или 6 не покриваш ли нормите и го загазваш, което е страшно тъпо. Тоест един Аурис Евро 6в ако гори макар и малко масло и не покрие Евро 6в не минава преглед, а Опел КаТЕТ на 40 години минава ГТП. Смешна работа.urb написа: ↑15 Сеп 2021 08:14 Аз пък си карам и наливам по 200-300 грама на 1000 километра и си свиркам. Вече 5 години и над 80 000 километра. Нищо му няма на двигателя. Аудито ми не гореше масло, но имаше доволно други проблеми. Опела гореше повече масло и пак имаше и други проблеми. Не виждам голяма драма в доливането на малко масло, а то не е и скъпо - 15 лева литъра при мен.
А имаш ли отстъпки в данъка според еврокатегорията? Ако не поддържаш автомобила си, твърдиш, че е Евро6, плащаш данъци като за Евро6, ама автомобилът ти не отговаря на това- защо ГТП трябва да потвърди 'измамата'? Кое е тъпото в това да не премине ГТП при условие, че не отговаря на данните в талона?
Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 8 госта