"Пич, къде ми е кората?!", или защо никога повече Тойота Пловдив

Публикувай отговор
Елена
Мнения: 45
Регистриран на: 03 Сеп 2021 12:56
Местоположение: България
Автомобил: Toyota Corolla

"Пич, къде ми е кората?!", или защо никога повече Тойота Пловдив

Мнение от Елена » 13 Сеп 2021 22:33

Благодаря на TATI за търпението. Моля Ви, нека да не разводняваме темата наистина. Тати, вече Ви написах на лични модела на двигателя, моля, вижте, там където проверявате, наистина ли е така. Ръководството е мое, както и снимката, която пращам. Благодаря! Повече няма да пиша по темата, само ако от Тойота ми изпратят някакъв отговор, ще ви споделя. Наистина не си заслужава заради такава глупост да се занимаваме.
Прикачени файлове
двигател.jpg
двигател.jpg (646.15 KiB) Преглеждано 6131 пъти

dracunculus
Мнения: 1206
Регистриран на: 06 Мар 2011 23:14
Местоположение: Deutschland
Благодарил/а: 54 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

"Пич, къде ми е кората?!", или защо никога повече Тойота Пловдив

Мнение от dracunculus » 14 Сеп 2021 06:07

Имаме, т.е. баща ми вече има точно такава Корола. wink.gif . Е15 1,6 Валвматик. Колата е С КОРА. Ще го помоля да я снима още днес и ще кача снимки :cheers:
Toyota Corolla 1,6 Valvematic 2012 Luna Navi-> ех
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line
-> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html

Аватар
BOz
Мнения: 4272
Регистриран на: 24 Сеп 2013 18:06
Местоположение: София
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 98 пъти

"Пич, къде ми е кората?!", или защо никога повече Тойота Пловдив

Мнение от BOz » 14 Сеп 2021 10:24

dracunculus написа: 14 Сеп 2021 06:07 Имаме, т.е. баща ми вече има точно такава Корола. wink.gif . Е15 1,6 Валвматик. Колата е С КОРА. Ще го помоля да я снима още днес и ще кача снимки
Ако му се занимава да махне 5 щипки за да я свали и да снима. Да се види ясното отпечатване по цялата ѝ дължина върху другата кора. Мръсотия, търкания и т.н.
От снимките на колежката такова отпечатване изцяло липсва, дори и наченки някакви липсват и за мен тази кола не е имала въпросната кора.
Разход на хибрид-> Изображение
Разход на дизелов автоматик -> Изображение

Аватар
ufer
Мнения: 2589
Регистриран на: 12 Ное 2010 10:35
Местоположение: Бургас
Автомобил: MR2 AW11 (MK1a)
Благодарил/а: 15 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

"Пич, къде ми е кората?!", или защо никога повече Тойота Пловдив

Мнение от ufer » 14 Сеп 2021 10:36

Може пък и да я е имало, примерно да е слагана дори допълнително, но явно с кратък живот, без да остави отпечатъци. Про и Контра са основните фактори на съвременната цивилизация... :D

Аватар
venciru
Мнения: 220
Регистриран на: 09 Юли 2020 15:21
Местоположение: Варна
Автомобил: Corolla 1.6 CVT 2020
Благодарил/а: 45 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

"Пич, къде ми е кората?!", или защо никога повече Тойота Пловдив

Мнение от venciru » 14 Сеп 2021 13:45

TATI написа: 13 Сеп 2021 22:32 7 страници за една пластмаса....
Добре, че не става дума за нещо сериозно
Е те това е най- правилното мнение и заключение!!!!! Ако за тази тъпа, ш....а кора се създава такъв проблем - може да си представим за нещо по сериозно не дай Боже какво ще е. По точно аз не мога да си представя - бедна ми е фантазията.... wink.gif
Колежке, карайте си новозакупената след две години търсене кола и и се радвайте. Зарежете такива дреболии и послушайте многото колеги, които се опитаха да Ви обясня, че е доста възможно тази кора да е липсвала по начало. Пък и да не е така - не струва и една десета от нервите, които изхабихте за нещо, което няма никакво отношение към правилната работа и движение на колата. Припомнете си песента на великият Т. Колев - "Който ми открадна чистачките - да си ги сложи.........отзад!"
:cheers:
Горното е изцяло мое лично мнение, с което не ангажирам никое друго лице. И казаното от мен в никакъв случай да не се счита за категорична препоръка и/или провокация към други лица.
Corolla 1.6 CVT 2020 132hp бивша; DS7Crossback 2.0 2020 180 hp

mirott
Мнения: 2102
Регистриран на: 08 Юни 2010 09:33
Местоположение: Вършец
Благодарил/а: 8 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти

"Пич, къде ми е кората?!", или защо никога повече Тойота Пловдив

Мнение от mirott » 14 Сеп 2021 15:33

Въпроса е принципен момци. Елена се опитва да предпази други да си отварят очите. Не да си търси кората тук във форума. Дори от снимките е видно, че там е имало клипсове. Но не е това важното. Тези толкова страници не ги е създала Елена а потребители, които всячески се опитват да я убедят, че там не е имало нищо. Дано не ви се случва. Това, че на повечето ви се разминават спомените с действителността не означава, че всички са като вас. Бъдете здрави и не дълбайте толкова, а си отваряйте очите. Времената, в които живеем са измамни. Заключете я накрая и приемете, че Елена е трол. :thumbsup:

Аватар
slowtraveler
Мнения: 4857
Регистриран на: 28 Май 2006 21:44
Местоположение: Варна
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 141 пъти
Получена  благодарност: 135 пъти

"Пич, къде ми е кората?!", или защо никога повече Тойота Пловдив

Мнение от slowtraveler » 14 Сеп 2021 15:45

mirott написа: 14 Сеп 2021 15:33 Въпроса е принципен момци. Елена се опитва да предпази други да си отварят очите.
Съгласен съм... Лично на мен ми е интересен резултата, и не виждам защо се прехвърля негативизъм върху Елена и т.н...
Тя е споделила това, което е чула от съпруга си, и съм убеден, че го е споделила коректно... Това не отхвърля желанието да се разбере дали наистина е имало кора преди влизането в сервиза или не...
Аз от снимките не виждам 'че е имало клипсове', нито следа по другата кора (нали се застъпват)... Затова е и съмнението (и в двата 'варианта' - дали е имало кора, открадната в сервиза на Тойота, или не е имало кора, а просто колегите са се подвели по снимки на друг автомобил), и затова поне на мен ми е интересна истината...

Както се вижда - автомобилът е втора ръка, купен наскоро... Предполагам в някой архив все още има запазена снимка на двигателният отсек от продажбата, което би изяснило донякъде ситуацията...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Елена
Мнения: 45
Регистриран на: 03 Сеп 2021 12:56
Местоположение: България
Автомобил: Toyota Corolla

"Пич, къде ми е кората?!", или защо никога повече Тойота Пловдив

Мнение от Елена » 14 Сеп 2021 17:54

Пиша последен пост по темата и моля TATI или друг модератор да я заключи.
Благодаря ви, мили хора, за съветите и подкрепата. Радвам се, че някои от вас са разбрали мотивите ми. Надявам се и всички, които са я прочели, просто да имат едно наум, да знаят, че ИМАТ правото да наблюдават как се извършва сервизирането и да се възползват от него. На тези, които ме съветват да приема, че е нямало кора - уважаеми, все още смятам да разчитам на очите си, а не на форумни мнения :D Копирам ви последния имейл от Тойота, както и моят отговор и с това приключвам, тананикайки си песничката на Тодор Колев ( благодаря, Venciru, за напомнянето :cheers: ) "Европейци сме ние, ама все не сме дотам" е казал Алеко преди доста време, явно нещата не са се променили от тогава.
"Здравейте г-жа................... ,
Автомобилът не е закупен от дилърската мрежа на Toyota в България и ние не можем да идентифицираме дали автомобилът е бил с кора или не.
Моля да имате предвид, че при разкачане на акумулатор, в случай че има кора - се демонтира малкото капаче на кората, а не самата кора. Именно това е и предназначението му.
Съжаляваме, че не можем да отговорим на искането Ви, като Ви молим да ни изпратите снимков материал, с който да може да се докаже наличието на кора или не.

С уважение,
Екипът на Тойота Балканс"
"Здравейте, уважаеми служители на Тойота!
Благодаря за Ви за бързия отговор. Действително автомобилът не е закупен от Тойота България, а от частно лице. Пределно ясно съзнавам, че ситуацията е спорна, тъй като не разполагам със снимки на автомобила, показващи двигателния отсек преди сервизирането и непосредствено след това, по простата причина, че не съм предполагала, че ще ми трябват. Благодаря за разясненията относно това как може да стане свалянето на акумулатора, без да се сваля кората, но това по никакъв начин не отговаря на въпроса как това се случва при затворен капак ( по твърденията на Вашите служители, както и в един от имейлите на г-жа Коева). Неясен остава въпросът и за камерите в сервиза. Написах Ви тези имейли не с цел да търся каквато и да било компенсация от какъвто и да било вид, а да Ви СИГНАЛИЗИРАМ, че служители в сервиза злоупотребяват - както с доверието на клиентите, така и с Вашето, което не е от полза за никого. Може би е добре да помислите по какъв начин да оптимизирате контрола върху това. Нямам нито времето, нито желанието да продължавам да задълбавам нататък, а и не виждам смисъл, така че не си правете труда да отговаряте на имейла ми.
С пожелание за още повече коректност и професионализъм: Елена .................."
Който разбрал - разбрал, който - не, дано не му се налага да разбира от собствен опит.

Аватар
slowtraveler
Мнения: 4857
Регистриран на: 28 Май 2006 21:44
Местоположение: Варна
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 141 пъти
Получена  благодарност: 135 пъти

"Пич, къде ми е кората?!", или защо никога повече Тойота Пловдив

Мнение от slowtraveler » 14 Сеп 2021 18:13

Да, това е добър епилог :thumbsup:
Навярно бих действал точно като Вас в такава ситуация...
И наистина темата ще бъде заключена. Но моля отговорете ми дали има следи от контакт върху другата кора (или в местата на клипсовете, или върху какъвто и да е детайл), които могат да подскажат, че някога е имало втора кора върху предната...
Чист 'любителски' интерес, който по никакъв начин не би променил отношението към Вас или изписаната тема :thumbsup:
Защото стърчащата стойка на акумулатора върху гредата прави съмнителна възможността за монтаж на кора при такава компановка...
Разберете ме правилно - просто се опитвам да си изясня за себе си загадката (то стана малко като Шерлок Холмс темата tooth.gif :thumbsup: )
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
ufer
Мнения: 2589
Регистриран на: 12 Ное 2010 10:35
Местоположение: Бургас
Автомобил: MR2 AW11 (MK1a)
Благодарил/а: 15 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

"Пич, къде ми е кората?!", или защо никога повече Тойота Пловдив

Мнение от ufer » 14 Сеп 2021 21:15

Моето лично убеждение е, че много малко са българските сервизи, в които не се налага, клиентът да се "трансформира" в Шерлок Холмс... Но не само Англия е далече от нас, но май и Европа почти липсва!

Аватар
mapamop
Мнения: 3988
Регистриран на: 28 Юли 2019 12:49
Местоположение: Русе
Автомобил: Avensis Wagon T25,1ZZFE,2005
Благодарил/а: 84 пъти
Получена  благодарност: 267 пъти

"Пич, къде ми е кората?!", или защо никога повече Тойота Пловдив

Мнение от mapamop » 14 Сеп 2021 21:42

venciru написа: 14 Сеп 2021 13:45тъпа, ш....а кора
Заради липсата ѝ на Т25, защото и в ел.сервиза малоумниците си мислеха по същия начин, ми бяха пълни кутиите с релетата отпред на муцуната с вода. А валеше леко и напоително.... Кората беше поне в багажника. Щом я има, вероятно има някаква роля извън добрият външен вид.... Инженерите в развойният отдел на Тойота, не са по-прости от нас.
Opel Astra F Estate (1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251

Аватар
slowtraveler
Мнения: 4857
Регистриран на: 28 Май 2006 21:44
Местоположение: Варна
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 141 пъти
Получена  благодарност: 135 пъти

"Пич, къде ми е кората?!", или защо никога повече Тойота Пловдив

Мнение от slowtraveler » 14 Сеп 2021 21:46

Както се вижда - има модели, в които се вгражда, а има и други, в които не се вгражда...
За нивото на обслужване и рисковете - спор няма... Имам спомен, че от една от колите ми липсваше някаква дреболия от 'щатното оборудване' (нямам точен спомен какво бе - май 'вадачка на бушони'), но така и не бях сигурен дали е недоглеждане на производителя на автомобила (съмнително за японец, ама...) или бе изчезнала в сервиза... Забелязах го година след закупуване на автомобила tooth.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Kiki
Мнения: 8211
Регистриран на: 05 Фев 2008 21:24
Местоположение: София
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 3 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

"Пич, къде ми е кората?!", или защо никога повече Тойота Пловдив

Мнение от Kiki » 15 Сеп 2021 08:20

Елена написа: 14 Сеп 2021 17:54 да Ви СИГНАЛИЗИРАМ, че служители в сервиза злоупотребяват - както с доверието на клиентите, така и с Вашето, което не е от полза за никого.
Със сигурност те ще си направят вътрешно разследване, но за съжаление, ако е негативно за тях, няма да се разбере.
Няма шеф, който не иска да знае кой краде от персонала му.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Елена
Мнения: 45
Регистриран на: 03 Сеп 2021 12:56
Местоположение: България
Автомобил: Toyota Corolla

"Пич, къде ми е кората?!", или защо никога повече Тойота Пловдив

Мнение от Елена » 15 Сеп 2021 13:30

П.П. Получих имейл от Христина Мошелова, който беше най-адекватният от всички дотук. Казали са ми, че капакът не е отварян, защото заради смяната на бензиновата помпа не е необходимо и са се заблудили и не са отчели, че е минала още една сервизна операция едновременно. Камери няма, но са дали указание да сложат, както и че са провели всички необходими разговори. Радвам се, че някой е решил да се задейства и се надявам, че няма да има други подобни случаи.
Моля модератор да заключи темата, тъй като смятам, че се изчерпа. :cheers:

dracunculus
Мнения: 1206
Регистриран на: 06 Мар 2011 23:14
Местоположение: Deutschland
Благодарил/а: 54 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

"Пич, къде ми е кората?!", или защо никога повече Тойота Пловдив

Мнение от dracunculus » 23 Сеп 2021 15:28

Ето обещаните от мен снимки. Колата е Корола Е15 1,6 Valvematic 2012 година. Кората остава следи, когато се махне.
Screenshot_20210923-093322_WhatsApp.jpg
Screenshot_20210923-093322_WhatsApp.jpg (761.73 KiB) Преглеждано 5616 пъти
Screenshot_20210923-093317_WhatsApp.jpg
Screenshot_20210923-093317_WhatsApp.jpg (737.55 KiB) Преглеждано 5616 пъти
Toyota Corolla 1,6 Valvematic 2012 Luna Navi-> ех
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line
-> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html

Публикувай отговор

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 21 госта