въпрос отностно добавка
-
въпрос отностно добавка
Здравейте, от скоро съм собственик на авенсис т25 2.0д4д 116кс. Взех добавка на bardal bdc и въпроса ми е дали да го сипвам само когато зареждам гориво или мога да сипя директно в резервоара при наличие на 3/4 пълен ( примерно ).. за първи път ще слагам добавки на дизел и не съм запознат, благодаря предварително
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
въпрос отностно добавка
Желателно е или да разтворите нужното количество в 2-3 литра гориво, или да я налеете и да заредите малко гориво. Теорията е че обемното количество на добавката е малко и ще остане в тръбопровода към резервоара. Нещо трябва да я отмие надолу.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
-
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
въпрос отностно добавка
Теоретично надали ще остане кой знае колко по самия тръбопровод. Идеята е да я сипеш преди горивото, за да може големия горивен поток да я омеша с горивото в целия резервоар, а не да стои по-концентрирана само в част от горивото ако я налееш само нея с последствие. Макар, че при 3/4 резервоар, то горивото ще се лашка с всяко тръгване, спиране, завой, хубави дупки и павета. То само като минеш през един невидим легнал полицай и метнеш цялото гориво във въздуха, ще си стане идеално смесване. 

Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на дизелов автоматик ->

въпрос отностно добавка
BDC е за постоянна консумация - подържа горивната система! има ударни очистки