LEXUS написа: ↑26 Юни 2021 00:20
trib написа: ↑10 Юни 2021 18:20
От рентакара ми казаха, че очакват в Пловдив другия месец да има Голф 8. Тогава ще взема и него и може би ще направя окончателния избор.
Това ще е интересно сравнение. Защо тестваш лимузина и хечбек, не е ли по-логично да тестваш хечбек Корола 1.2 turbo и Голф 8 1.0 TSI или 1.5 TSI
Ако взимам Голф 8, ще е комби 1.5TSI 150 к.с. - по-дълга е базата с 6-7 см - съответно пространството за пътниците отзад и багажника. На Королата седанът ми стига като багажник, нямам нужда от комби (докато на Голф хечбека е 380л. и ми идва малък, а пък и пространството отзад е по-малко). Комби обаче не се предлага като кола под наем...
Голям плюс на Голфа за мен са опциите за светъл салон - просто изглежда като друг клас автомобил по този начин, може да се добави аудио Harman Kardon и не на последно място адаптивно окачване, което тествах на Пасат на мой познат и мисля, че си струва. Иначе съм съгласен, че светлините са готини, но за почти 4000 лв за мен не си струва. Не знам дали ми се събират 20-30 ч. на година междуградско вечер...
И все... като чета немския форум (motor-talk.de) за Голф 8 и 7 - направо се плаша. Голф 8 има много софтуерни проблеми и колите са постоянни с грешки и в сервиза - дори някои са писали, че не могат да си пуснат климатика

. Голф 7 имат и немалко хардуерни проблеми с вибрации. шумове и много други... Със сигурност няма да ми е приятно да посещавам често сервиза дори и гаранционно с неяснота дали някои проблеми могат да се отстранят въобще...В същото време познавам хора с Голф 7, които са много доволни и нямат проблеми. А и все пак от десетки хиляди автомобили във форумите се оплакват тези с проблемите. Доволните обикновено не оставят мнение.