Скоростна кутия avensis 1.6 VVTI
-
- Автомобил: Toyota Avensis 1.6 VVTI
Здравейте, колеги. Наскоро претърпях проблем със скоростната кутия. Моделът е Avensis 1.6 VVTI, ръчна скоростна 5степенна кутия. Проблемът ми е ,че нито намирам такава 2ра ръка, нито намирам място от където евентуално да проверя за резервни части и да реша дали да не я ремонтирам. Ако някой може да помогне с нещо.
- esko148
- Автомобил: Corolla 1.6i 110к.с 2002г 3ZZU
- Благодарил/а: 9 пъти
Не можеш ли да поръчаш по куриер една кутия втора ръка. Все някъде трябва да има такава
Megaparts изпращат всякакви части с куриер
В Бургас няма ли кадърен майстор/сервиз, където да се прегледа обстойно какво точно е за смяна?
В какво точно се изразява конкретно проблема със скоростите?
Аз намерих скоростна кутия. Ето:
https://www.megaparts.bg/product/512007608

Megaparts изпращат всякакви части с куриер

В Бургас няма ли кадърен майстор/сервиз, където да се прегледа обстойно какво точно е за смяна?
В какво точно се изразява конкретно проблема със скоростите?
Аз намерих скоростна кутия. Ето:
https://www.megaparts.bg/product/512007608
Toyota Corolla 2002г 1.6i 110к.с 81кW 3ZZU; Toyota RAV4 2013г 2.0i 158к.с 116кW 3ZR-FAE
-
Питах в мегапартс казаха ми ,че нямало за момента. Питах едни продавачи от Момин Проход и ми казаха 800 лв за кутия. Попитах друг и ми каза че е 750 лв защото били много редки и нямало части за тях. Ако ще давам 850 лв си мисля дали не е по добре да я ремонтирам , но немога да намеря къде предлагат резервни части.
- ufer
- Автомобил: MR2 AW11 (MK1a)
- Благодарил/а: 25 пъти
- Получена благодарност: 77 пъти
Тук във форума има няколко човека, които предлагат на сравнително добри цени оригинални части. Но все пак като всички части на Тойота са си скъпи. А иначе в Бургас мога да те насоча към едно момче, което преди 3 години ми смени всичко по 5-та скорост...
-
Под "смени", майстор ли имаш в предвид или човек който предлага части?
- esko148
Цената от 800+ лева, която са ти обявили за кутия втора употреба е категорично неприемлива. За тези пари ще отремонтираш на 100% своята. И защо да даваш 800+ пари за нещо, което може да е в същото състояние като това което имаш ти в колата си.
Преди време когато правих моята кутия търсих връзка с човек от форума. Ника му е МеХХаника. Свързах се с него, но тъй като беше затрупан с работа се наложи да закарам колата на друго място.
Много хора във форума го споменават като доказан професионалист в сферата на скоростните кутии за Toyota. Може да се свържеш с него като му пишеш на Л.С
Преди време когато правих моята кутия търсих връзка с човек от форума. Ника му е МеХХаника. Свързах се с него, но тъй като беше затрупан с работа се наложи да закарам колата на друго място.
Много хора във форума го споменават като доказан професионалист в сферата на скоростните кутии за Toyota. Може да се свържеш с него като му пишеш на Л.С

Toyota Corolla 2002г 1.6i 110к.с 81кW 3ZZU; Toyota RAV4 2013г 2.0i 158к.с 116кW 3ZR-FAE
- ufer
Момчето е механик и работи в Бургас, а тези които предлагат части не са тук. Аз съм взимал от Варна и София. И не правя реклама на никого. Просто споделям, за да помогна, пък и не вярвам да хукнеш за София, макар че МеХХаникът е много свестен човек и ако е нещо по-сложно, аз бих закарал колата и в София. Но частите са скъпи, аз дадох 1000 лв. само за 5-та, но смених всички детайли около нея. Така прецених, всеки един от тях имаше известна гранична степен на износване и беше в състояние да влияе на изключването. Една част от частите дори поръчах в чужбина и те бяха по-евтини от сервизите на Тойота у нас... Има хора, които акцентуват само на най-дефектния детайл, като сменят само него, а после се оказва, че и нещо друго е било за смяна. Хайде разглобка наново...BukTopcku87 написа: ↑30 Мар 2021 20:46 Под "смени", майстор ли имаш в предвид или човек който предлага части?

-
- Автомобил: Тойота,Митсубиши,Нисан,Лексус
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 102 пъти
Има ремонт и..... ремонт. Първо трябва да се отвори кутията , за да се види какво е повредено. Има вариант да има толкова поражения, че да не е рентабилно да се ремонитира. Ето аз например сложих в мойта MR2кта турбо мотор, но ползвам атмосферната кутия. Просто моята има ABS и подмяната към турбо главини не е възможна, та след 10ина хиляди раздаване на газ с разнообразни налягания на турбината, вариращи от 0.8 до 1.5 атмосфери резултата беше, че в един момент кутията спря да включва 4та над 1500 оборота. Викам си ква пък е тая работаBukTopcku87 написа: ↑29 Мар 2021 20:21 Здравейте, колеги. Наскоро претърпях проблем със скоростната кутия. Моделът е Avensis 1.6 VVTI, ръчна скоростна 5степенна кутия. Проблемът ми е ,че нито намирам такава 2ра ръка, нито намирам място от където евентуално да проверя за резервни части и да реша дали да не я ремонтирам. Ако някой може да помогне с нещо.

- esko148
Коментара на колегата vfr800 е като за парламента: много думи и накрая нищо по темата 

-
- Автомобил: Тойота,Митсубиши,Нисан,Лексус
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 102 пъти
Не си прав

- ufer
Хубаво е, че колегата vfr800 споделя опита си с кутията. Има много юнаци, които се мъчат да правят тунинги, а после съжаляват, защото са прецакали нещо, което не е изчислено за по-високи натоварвания. Наистина тази кутия е преминала цяла одисея, почти успешно...
А по отношение на темата: авторът е този, който трябва да я насочва. Вече му дадохме няколко примера, ако има още въпроси, да пита... 

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Не съм съгласен... Какво имаме като изходна точка? Кутия в незнайно състояние.
Какво е състоянието на корпуса? Ако има механични повреди (например спукване, счупване, износени лагерни легла от превъртели лагери) - едва ли си заслужава да се хвърлят сериозни пари за заваряване, напластяване, обработка и т.н...
Какво е състоянието на механизмите вътре - износени ли са зъбчатки? Има ли счупени такива (които може да са се 'мелели' в здравите зъбни колелета и да са ги повредили и тях), и т.н. и т.н...
Така, че на място на колегата първо бих свалил кутията и бих направил оценка на състоянието и (след разглобяване) - дали има смисъл да се възстановява...
Да, ако е в добро състояние и има единични сменяеми повредени детайли - вероятно най-добрият вариант би бил ревизия на старата кутия - подмяна на лагери и износените детайли - така на практика ще получиш 'нова' кутия, която ще ти служи дълго... Ама ако има сериозни поражения - ремонтът би бил икономически безсмислен...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
- Автомобил: Avensins t25 1.8
Първо виж пораженията на кутията и тогава търси друга, не си писал нищо за проблема и симптоми - може и да се разминеш леко.
Аз също имах проблем с 1.8 и ми я ремонтираха.
Аз също имах проблем с 1.8 и ми я ремонтираха.
-
счупено зъбно колело , поражения по другите елементи и пукнат корпус. Насочих се към друга скоростна кутия. Тъй като неможах да намеря такава като за мен на нормална цена, взехме една от селика пасват си засега . Ще видим дали и другите части ще си паснат от към съединител полуоски...
-
- Автомобил: Avensins t25 1.8
Е твоята е тотал щета тогава, питах защото има хора като чуят шум и директно купуват друга кутия от морга преди да са видели пораженията още.