BOz написа: ↑25 Мар 2021 13:09
А аз не вярвам, че хибрид на 140-150 км/ч може да даде 5-6/100 разход. Ако караш с такава скорост на круиз контрол постоянно и най-вече в две посоки по даден маршрут.
А отделно едно е да караш със 100, друго е със 115. Лично за мен ако поддържаш едно темпо, то го правиш през цялото време. Да не се окаже накрая, че по принцип се кара със 100-110, а от време на време 140-150 и накрая да се казва, че е карано със 140 и разход от 5.5.
Слабо се вълнувам да убеждавам някой в каквото и да било.
Круз карам почти през цялото време но не го оставям само той да определя скоростта. Когато видя, че наближава колона, не чакам радара да засече и да нацепи спирачките, след което да трябва да ускорявам на ново. Когато наближавам, някой за изпреварване, не чакам да се лепна зад него и след това да форсирам. Когато има големи спускания изключвам круза защото ме спира. Когато следва спускане и изкачване пак аз си определям скоростта, а не круза при спускане да ме спира а на изкачване да ускорява.
Когато магистралата е празна, сетвам 140 и си седи така, Ако настигна някой го изпреварвам или ако са ме подпрели се ръчкам до към 150 за да мина "бавната" колона, след което си се връщам на 140.
И както казах, този уикенд карах по хемус и понеже движехме няколко коли, една от които нямаше много душа. Карахме със 110-115 и ми даде разход 4.7.
BOz написа: ↑25 Мар 2021 13:09
Да не се окаже накрая, че по принцип се кара със 100-110, а от време на време 140-150 и накрая да се казва, че е карано със 140 и разход от 5.5.
Ако така карах по магистрала средния разход, щеше да се окаже малко по нисък от 4.7-4.8... за 15 000 км/ 1 година