Мнение
от mapamop » 21 Окт 2020 21:23
Аз имам една дилема:
- В момента съм със "оригиналните" зимни гуми на колата (ДОТ 12/2018), обърнати на "всесезонни". Накратко казано - миналата година поради финансови причини, и поради гадното им поведение на сняг ги нарочих за "доубиване" и изхвърляне.
- За момента въртя само градско, и скоростите които развивам са от сорта на 80-90км/ч пиково, за малко. В основната част от времето си се движа с 50-70 км/ч. Не планирам да излизам извън града и/или да развивам скорости над 90 км/ч.
- грайферът на "всесезонните" ми гуми е над 4мм със сигурност, така че в случая влизам спокойно в нормативната рамка за 15 ноември. Това е разбира се като изключим, че гумите не ме вдъхновяват особено.
- Имам си 4 броя чисто нови гуми, но не са сложени на джантите. Не са от евтините, не са и от най-скъпите - среден клас цена.
- За зимни гуми знам че не е препоръчително да се карат на над 7-10 градуса.
- В Русе минималните за деня са някъде там, но максималните стигат до 20-23 градуса.
- Движа се предимно през деня, температурата на часовника рядко показва нещо под 12-13 градуса.
- Погледнах прогнозата за времето и според нея стабилни температури под 7-10 градуса ще има грубо около 10-15 Декември.
Въпросът е следният:
Кога препоръчвате да си сменя "всесезонните" "галоши" със истинските зимни гуми?
Идеята е да спестя максимално много "стрес" на новите, за сметка на старите. На пролет/лято ще си купя летни гуми разбира се.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.