Голяма излагация с този дизайн. Задницата ми харесва, модерна, нестандартна донаякъде, но предницата е като Форд Фиеста. каква е тази висока линия, това означава лош обзор, няма фирмена муцуна, не е разпознаваема, прекалено прилича на Форд Фиеста, която изглежда по-завършен автомобил поне със собствен стил, ако и да е малко посредствен, но този Ярис е имитация на нещо. Интериорът- трагедия - старовремски вид ,като изключим единственият дизайнерски елемент тези хубави и нестандартни дръжки на вратите вътре,които придават модерност, но оттам нататък - груба и недодялана ръчна спирачка, точно ама точно като в стара Фиеста и мястото й е неудобно за шофъора, в старат Фиеста е същото разположение и вид.Все едно са я прекпирали, лошото е ,че Фиестата, за която говоря е 98-ма година модел. Седалките най-после ги направиха като в нормална кола,а не онези тесни и високи табуретки, тези ми харесват, но много пластмаса, добре че са тези лайстни ,които минават през вратите и таблото,които придават свежест и по-луксозно излъчване като за този клас. Навигацията стои не на мясти,като повечето нови коли, стърчи над таблото все едно е правена 5 години след общия дизайн и просто са я закачили там. Седи като израстък и не на място.Воланът също не ми харесва, въздуховодите са трогателни.Формата на огледалата незапомняща се, не придава никакъв характер на колата,която и без това го няма. Километражите направо са ги взели от старата Корола от 1998-ма, тази с кръглите фарове/ мой любим модел

/ и това е хубаво, само че тя е модел на над 20 години,а тази е нова, скучно,скучно ,скучно, даже същите бели стрелки, започващи от ниското, най-консервативно възможно. Да говоря ли още - ръчната дори бутона й е пластмасов като във Фиеста, поне той трябваше да е никелиран,както и поне дръжките на вратите, но това знам ще е за фейслифта,нормално.
С една дума -простее ми дизайна и никак не ми харесва освен някои елементи и задницата, но това е смешно за кола на Тойота,които винаги съм харесвал, с малки изключения и то отново модел на Ярис - второто поколение, което е една табуретка, прекалено висока и безинтересна, но и тя има хубави страни като модерни предни светлини, характерни стопове и хубав интериор и електронно табло, там пък седалките са недодялани, но хубава екстра е възможността за настройка напред-назад на задните седалки -много практично.Не знам дали ще го има в този модел, не мисля.
Само хибридната версия може да отсрами тази кола,която прилича на нещо средно между Форд Фиеста и Мазда 2.