Corolla E21 / Auris E21 - Поколение XII - /2019-2024/ - двигатели/задвижване и дизайн
- ToyotaPassion
Новите Corolla / Auris Поколение XII - /2019- / - двигатели/задвижване и дизайн
Тук според мен трябва да се включи Кики - преди една година ходих да ми слага керамично покритие, мога да кажа, че още има ефект от него!
Аз също ходих при Кики, колата беше на 4 месеца. Оттогава мина година и половина. Засега е перфектно покритието, при уговорката, че стриктно спазвам препоръките му за миене /на самообслужване/ и колата е в гараж. Към края на годината мисля пак да го посетя, определено си заслужава инвестицията. 

Toyota Corolla 1.6 E17 132
ps

Интересно сравнение за разхода на гориво на Корола 1.8 HSD vs 2.0 HSD. Тестовата отсечка е 27 км, включва градско и извънградско (не разбрах дали казват някъде точното съотношение, гугъл превода на английски на моменти не беше на ниво).
Данни за 1.8:
EV Time : 65%
EV Distance: 49%
Разход: 5.0л/100км
Данни за 2.0 :
EV Time : 60%
EV Distance: 41%
Разход: 5.4 л/100км
Ето и видеото в тубата. Приятно гледане.
Данни за 1.8:
EV Time : 65%
EV Distance: 49%
Разход: 5.0л/100км
Данни за 2.0 :
EV Time : 60%
EV Distance: 41%
Разход: 5.4 л/100км
Ето и видеото в тубата. Приятно гледане.

- nicktodorov
- Автомобил: велосипед
- Получена благодарност: 1 път
Интересно.
Как се получава така, че 1.8 с по-малка батерия има по-големи EV time и EV distance?
Как се получава така, че 1.8 с по-малка батерия има по-големи EV time и EV distance?
-
- Получена благодарност: 42 пъти
Може би разликата идва от:
Данни за 1.8:
Изминато разстояние: 26,6км
Ср. скорост: 31км/ч
Данни за 2.0 :
Изминато разстояние: 26,4км
Ср. скорост: 33км/ч
2.0 е шофиран при температура с 2°C по-ниска от 1.8
Данни за 1.8:
Изминато разстояние: 26,6км
Ср. скорост: 31км/ч
Данни за 2.0 :
Изминато разстояние: 26,4км
Ср. скорост: 33км/ч
2.0 е шофиран при температура с 2°C по-ниска от 1.8
Преди светът се управляваше от умните. И това беше много жестоко. Умните принуждаваха простите да учат. На простите им беше тежко..
Yaris XP13 1NZ-FXE - ex
Yaris XP21 M15A-FXE
Yaris XP13 1NZ-FXE - ex
Yaris XP21 M15A-FXE
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 168 пъти
Може би защото за системата е достъпна само част от енергоемкостта на батерията (беше споменавано тук). И при двете достъпния капацитет на батериите бил почти еднакъв (ако все още е така). А тъй като двулитровия е малко по-тежък – от части поради малко по-тежкия двигател, от части поради по-тежката батерия (може би има и някоя екстра в повече) – вероятно е нормално да изразходва този капацитет малко по-интензивно.
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
-
- Автомобил: Ford Kuga 2.5 hybrid, 2025
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
2.0l модел е с 110-120кг по-тежък. От там идва главно разликата
RAV4 XA40 facelift - 2016г /3ZR-FAE 152hp / CVT / AWD
-
При еднакво ниво на оборудване?
-
Да, но вижте максималните нива оборудване при двата двигателя.
Ако предположим че достъпния капацитет от батериите е еднакъв, то по-голямoто тегло както и по-високата мощност и съответно консумация на ел. двигателя при 2.0 HSD, то е нормално да измине по-малко км на ток. Освен това колежката мисля каза, че при теста с 1.8 е имало по-интензивен трафик и предполагам това е повлияло на времето в ел режим както и на средната скорост.
Аз лично с 2.0 HSD в EV mode съм изминавал 8.6 км при напълно заредена батерия но при определени условия.
Аз лично с 2.0 HSD в EV mode съм изминавал 8.6 км при напълно заредена батерия но при определени условия.

- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Ето включвам се.

Лаковете на новите коли са си много добри, ама за да се драскат, отношението към тях е лошо.
Има много елементарни правила, които трябва да се спазват, за да не се драскат.
На първо място, лакът не трябва да не се докосва по никакъв начин, ако по него има прах.
При миене трябва да се премахне идеално цялата мръсотия и тогава да се бърше, защото и най-малката прашинка
/да не говорим кал/ се събира в парцала с който се бърше и става като шкурка и така се драска. Чак тогава се забърсва с абсолютно чиста и мека микрофибърна кърпа, без никакъв натиск. След всяко бърсане с тази кърпа, тя се пере, но не с много гореща вода и без омекотител, защото той ѝ действа, като втвърдител.
Винаги мийте с безконтактно, особено по-тъмните цветове и никога в НИКАКЪВ случаи не търкайте лака с четка или гъби, за да премахнете калта докато я миете.
Мие се с водоструйката от около 30 см. и се мие бавно наляво и дясно, за да е сигурно, че се премахва цялата кал.
Ако се спазват тези правила, лакът няма да се драска.
Едно мнаго важно правило при миене с безконтактен препарат:
ВИНАГИ се почва да се пръска отдолу нагоре. След като се нанесе препарата, се почва от праговете нагоре до прозорците, като по този начин се обикаля цялата кола и тогава се мие таванът, капаците и се доизмива до долу.
Това е, защото силната струя на водоструйката премахва мръсотията и мазните петна, само когато бие пряко върхубесконтактния препарат.
Масова грешка е да се почва от тавана , но тогава водата се стича надолу, тя отвима препарата и когато се стегне до най-замърсените части на колата, именно долната част на вратите и праговете, там вече няма безконтактно и остана малко кал, която при бърсане се събира в кърпата и така се драска колана.
Аз винаги си мия колата сам на мивките на сомообслужване и никога не се доверявам на момченца по разни мивки, колкото и да се реномирани.
Разбира се новите препарати, като керамиката, която се нанася след пастирането и полирането, придава известна твърдост и пази, но не трябва да се мисли, че това е панацея и може да си забърсваш колата на сухо с кърпичката и да се радваш на лъскава кола.

Последно промяна от Kiki на 25 Апр 2020 20:11, променено общо 3 пъти.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
-
Добре, но малко са хората, които си купуват кола - единствено за да стои затворена във витрина. И това трябва да е предвидено от производителите нанесли този лак на изделието си.
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Ами това са правила, ако искаш да ти е колата такава, каквато трябва да е за куп пари.
Има и керамични лакове, но и те се драскат, само че след това аз няма да ги лъскам, защото една малка чертичка се лъска цяла вечност, а при лошо отношение към цялата кола?
Има и керамични лакове, но и те се драскат, само че след това аз няма да ги лъскам, защото една малка чертичка се лъска цяла вечност, а при лошо отношение към цялата кола?
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
-
Добре, ние няма да пипаме лака. А песъчинките вдигнати от тира пред нас?
Лака трябва да има някакви минимални защитни свойства. Той е върху автомобил, който ще се движи по пътищата.
Последно промяна от Hursa на 25 Апр 2020 20:16, променено общо 1 път.