Много се радвам за теб!

При мен пише разход 7,8/100 по БК.
По бензиноколонка в големите вериги бензиностанции:разход капачка-капачка от 11.7-12.3/100...ако е карала жена ми.

Много се радвам за теб!
"...счупя тъпомера..." Колега, с тоя лаф ме изкърти ! Признавам си, че и аз си помислих същото, но съм убеден, че всеки наш съфорумец е способен да сметне разхода си ! В крайна сметка си мисля, че разхода може и да е донякъде нормален, по-скоро каталожните данни са силно занижени !max-2 написа: ↑12 Яну 2020 19:33 Колега boyanmt, с риск да счупя тъпомера искам да ти задам един въпрос.Възможно ли е да грешиш със смятането на реалния разход. Не го приемай като обида, просто искам да отхвърля това като причина за толкова голяма разлика между компютъра и реалния разход по колонка.
Разходът е повече от добър! Имайки впредвид и динамичното каране на колегата си е направо супер!TATI написа: ↑12 Яну 2020 20:03 Уикенда врътнах едни бързи 510 км
София -> Хисар -> Карлово -> Сопот -> Хисар -> Старосел -> Пловдив -> София
Колата - Авенсис Т27, 1.8 бензин, ръчка.
Скорости - по магистралата 130 - 150 км/ч, по другите пътища 90 - 100 км/ч, тук там с 30 - 40 км/ч
Средната скорост не съм засичал, тъй като имах спирания за кафета
Среден разход по БК - 6,6 л
Горивото е обикновен 95 от Петрол
По колонка не съм засичал, но гледайки стрелката е горе долу толкова.
Честно казано очаквах да е поне 7 и нагоре
Градско за момента варира от 8,5 до към 10, според зависи.
Ами за съжаление,не греша,че и пустата бензиноколонка също не греши!
Погледнах от любопитство кат.данни за вашия модел и ще ги цитирам за останалите колеги, защото вие си ги знаете естествено! 8/100 градско и 5/100 извън ! Съвсем постижими в реални условия, съдейки по вашия засечен разход и шофиране !
Eee,тук вече задра!
Потребители разглеждащи този форум: Amazon [Bot], Majestic-12 [Bot] и 8 госта