От съвсем скоро съм притежател на прилично поочукана от градушката Корола Версо 1.8 VVT-i 2004, 7 местния вариант. Най-ниския клас е (с обикновен климатик, а не климатроник, без ел. отваряне на задните стъкла, без хладилна жабка, без подгревки на седалките и т.н.). Засега колата се държи добре, но скоро ще си каже какво още. Ще ви се оплаквам като му дойде времето

Единственият проблем по интериора ми е горната жабка - мъничката в средата на таблото, която е удобна за шофьора. Тя, за разлика от другите две, се отваря с натискане да бутон, а не с издърпване. Е да, ама моята не се отваря. Бутона го видях какво представлява - обикновена кукичка с пружинка и e здрав. Нищо обаче не повдига капачето - стои си долу и трябва (с нокти) да повдигам капака. После не стои сам в отворено положение, а трябва да се придържа. Струва ми се, че е нужно да има още някаква пружина, която да го държи отворен. Не съм разглабял, но отгоре-отгоре гледах и не видях къде може да има такава. В пантите ли е или има някаква друга магия?
Второто ми въпросче е тотално ламерско - хора, къде си държите пожарогасителя в тая кола? Има отзад едно коланче, но... не ми харесва - ще подрънква. Не ми се ще (все още!) да дупча по колата, за да слагам планката на пожарогасителя

П.П. В крайна сметка аз идвам от Лада Нива и съм свикнал на DYI тунинги. Но нали колицата е "нова" - засега се боря да извършвам ремонтите елегантно.