от няколко дни имам автомобила от заглавието.
Търся спецификациите на маслата които се наливат: моторно, преден диференциал, автомат. трансмисия? -понеже нямам инфо дали са сменяни(освен за моторното), колата е на 80к.
Предният собственик е слагал моторно 0w20. Интересуват ме останалите спецификации, пример API SN Resource Conserving, ILSAC GF-5, ACEA A1/B1 конкретно за този модел двг.
На 90к дават да се сменят свещи и да се регулират клапани(пише за ярис hsd, но то и целият service и owners manual не са конкретно за ауриса, а за тойота по принцип. Дали важи това за клапаните и за ауриса, а ангренажен ремък, ролки?
Колата е с 17' джанти 225/45. Досега съм карал 195/65 15, и малко твърдичко ми идва, особено с нашите скъпи и некачествени пътища. Дали някой е вдигал малко височината примерно 225/50 или 55 дори(ясно че одометъра няма да мери точно като увелича диаметъра с 1, 2 см). Мислех да премина на 16' втора употреба, но първо повечето продавачи не си публикува обявите с подр. инфо за офсет и т. н., а и не зн. дали вътрешниятдиаметър ще пасне, тр. да е малко повече от 296мм(предните спирачни дискове). Затова и си мисля за вдигане на вис. на гумата с 1/2 до макс 1 см.
Иначе за разхода съм от типа хора, които обичат да не дават газ, но и да не натискат спирачка

Търся за аурис е18 и някакво техническо ръководство..