Полезни съвети за Corolla E11 /1997-2002/
Пукнатините са на купето,отзад няма подкалници.
Е11 g6 4efe 98г.
Закупих си спортен филтър, но забелязах, че на кутията е свързан дибитомера и няма как да е сваля, не разбирам много и затова питам, ще се радвам ако някой ме светне как да го направя. Колата е корола 1,4 ,97hp 2000г.
-
Здравейте, вчера сменях филтъра на купето. При вкарването се счупи третата част от другите две. Та въпроса ми е проблем ли е или не ? Колата е Корола е11 от 2001г.
Тойота Корола 2001 1.6 VVTI
- gimara
- Автомобил: Verso 1.8/CVT, 2016
- Благодарил/а: 49 пъти
- Получена благодарност: 111 пъти
От две части се е счупила третата!!! Това си е проблем.
Toyota Manuals/Сервизни ръководства/Ръководство на потребителя
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016

-
- Благодарил/а: 27 пъти
- Получена благодарност: 15 пъти
-Ако не си го монтирал- силно препоръчително е да вземеш друг филтър. И да имаш предвид, че при демонтаж и монтаж филтъра се огъва наляво част по част към централната конзола за да излезе или влезе. В случая е факт вредоносно силово упражнение с видим резултат.
-Ако си вкарал двете части както е счупен ще има проблем когато филтъра се замърси- с изваждането на вътрешната част. То като е здрав- трябва да си акробат за да го извадиш, какво остана да дърпаш парче от това място.
-Ако си монтирал само външната част, а си оставил счупеното вън- приеми, че не си направил нищо- през мястото на липсващата част си минава нефилтриран въздух, поне не е проблем да го смениш с нов.
Частите са 3 и са останали 2 + една. Филтъра се огъва на 2 места, едната част се е счупила.Виж
-Ако си вкарал двете части както е счупен ще има проблем когато филтъра се замърси- с изваждането на вътрешната част. То като е здрав- трябва да си акробат за да го извадиш, какво остана да дърпаш парче от това място.
-Ако си монтирал само външната част, а си оставил счупеното вън- приеми, че не си направил нищо- през мястото на липсващата част си минава нефилтриран въздух, поне не е проблем да го смениш с нов.
Частите са 3 и са останали 2 + една. Филтъра се огъва на 2 места, едната част се е счупила.Виж
Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;
-
Благодаря за отговора. При предната смяна ми трябваха около 3часа. За този нямах толкова време ....
Явно няма на кой да си избиваш комплексите. Та си станал хейтър...ама така е, като.....
Тойота Корола 2001 1.6 VVTI
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Предполагам колегата просто се е подвел по Авенсиса, където частите са две...
В интерес на истината и аз не съм предполагал, че инженерна мисъл може да генерира такава простотия - две части, пък камо-ли - и три части за такова просто нещо като филтър купе....
Напълно съм съгласен с Оги...
MALADJANINA, ако смяташ сам да си поддържаш автомобила, е добре да се запасяваш с търпение... Ако това те успокоява - на Кашкая сменях филтър купе май 4 часа...
Там бе свързано с демонтаж на електрическия привод на клапите на климатроника, демонтаж педала на газта... Официално трябваше да демонтирам и педала на спирачката, ама там нервите ми не издържаха, и посмачквайки хартиения филтър, успях да го напъхам, а той-да се разпъне в нормалното си положение.... Където се е намесил RHD конструктор, там има такива простотии...
Англичаните с типичното им високомерие въобще не им пука за това, че при 90% от света в 'краката на английския пасажер' има педали и други пречещи агрегати... Да оставим настрана, че съм виждал автомобил, на който най-добре се размразява стъклото пред 'английския' шофьор... Ама за нашите условия едва ли ти помага, че пасажера вижда добре, а шофьора кара в мъгла...
В интерес на истината и аз не съм предполагал, че инженерна мисъл може да генерира такава простотия - две части, пък камо-ли - и три части за такова просто нещо като филтър купе....
Напълно съм съгласен с Оги...
MALADJANINA, ако смяташ сам да си поддържаш автомобила, е добре да се запасяваш с търпение... Ако това те успокоява - на Кашкая сменях филтър купе май 4 часа...
Там бе свързано с демонтаж на електрическия привод на клапите на климатроника, демонтаж педала на газта... Официално трябваше да демонтирам и педала на спирачката, ама там нервите ми не издържаха, и посмачквайки хартиения филтър, успях да го напъхам, а той-да се разпъне в нормалното си положение.... Където се е намесил RHD конструктор, там има такива простотии...
Англичаните с типичното им високомерие въобще не им пука за това, че при 90% от света в 'краката на английския пасажер' има педали и други пречещи агрегати... Да оставим настрана, че съм виждал автомобил, на който най-добре се размразява стъклото пред 'английския' шофьор... Ама за нашите условия едва ли ти помага, че пасажера вижда добре, а шофьора кара в мъгла...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
По-лесно става, като отвориш двете врати, дръпнеш дясната седалка колкото може назад и легнеш по гръб на шофьорската така, че краката ти да се показват от шофьорската врата, а главата ти да е под филтъра, където е място за краката на пътника. Ако не виждаш наблизо се оборудвай с очила, а ако ти е тъмно- с челник. Изваждането на стария филтър след като са махнати 4-те щипки става с разклащане, понеже е натъпкан с прах и едновременно с това се внимава като излезе 1-та част- тя да се огъне наляво, за да се дърпа втората, като излезе втората- тя се огъва наляво за да може да излезе третата. Монтажа на новия- обратно, като се напъха първо третата част, а другите две са огънати наляво и така.
Частите са да може филтъра да се огъва, защото мястото е е*ано че замръчкано.
Мисля, че коментари, които могат да създават интриги, злепоставяне или каквито и да е неприятни чувства у който и да е, макар и да не е цитиран конкретно е по-добре да са извън битието, вместо да се коментират и страницата да се пълни с какво ли не. Не съм този, който може да решава, и може би мястото не е тук, но при такива текстове читателя се наслаждава на "съвършено ценна информация".
Частите са да може филтъра да се огъва, защото мястото е е*ано че замръчкано.
Мисля, че коментари, които могат да създават интриги, злепоставяне или каквито и да е неприятни чувства у който и да е, макар и да не е цитиран конкретно е по-добре да са извън битието, вместо да се коментират и страницата да се пълни с какво ли не. Не съм този, който може да решава, и може би мястото не е тук, но при такива текстове читателя се наслаждава на "съвършено ценна информация".
Здравейте!Миналата зима смених маслото на кутията в сервиз(с Motul Gear 75w90),защото при студено време скоростите не влизаха добре,нямаше промяна,казах майната му.Сега колата не може се кара студена,скоростите влизат с голямо усилие и хрущят, когато загрей се оправя.Какво масло трябва да се сипе,че изглежда тоя мотул не става за нищо.
Е11 g6 4efe 98г.
-
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 5 пъти
Със същия вискозитет, но оригинално от Тойота. Около 36 лв. е литърът. Не знам дали не е по-добре да се консултираш с някой компетентен по въпроса - може проблемът да не е само в маслото.

Toyota RAV4 (2023), 2,0 CVT, M20A-FKS, EXECUTIVE I Toyota Corolla E11 (1999), 1,3 4E-FE, TERRA, MT I Toyota C-HR (2023), 2,0 HYBRID M20A-FXS, CLUB
-
Таз работа не е наред. За пръв път чета някой да има проблем с масло за скорости пълна синтетика. Може би в твоята кутия не е маслото, за което си платил. Дали проблема е в опаковката или в наливането- само може да се гадае.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Доколкото доста колеги споделят, че при използване на неоригинално масло имат проблеми, това ме навежда на мисълта, че Тойота маслото е с някакъв модификатор...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Здравейте колеги, от седмица имам едно странно “жужене” в скоростната кутия. Колата е Корола е11 1,4 97 кс. Жуженето започва да се чува съвсем леко на 3-та скорост, на 4-та леко засилва и на 5-та около 3000 оборота е най силно. Шумът го има само когато съм на скорост! Когато съм на скорост и натисна съединителя изчезва! Когато съм изключил от скорост също го НЯМА шума!
Масло в кутията има и е чисто. Сменях го преди 2 години горе-долу.
Някой да е имал този проблем?
Масло в кутията има и е чисто. Сменях го преди 2 години горе-долу.
Някой да е имал този проблем?
Здравейте! На колко волта работят инжекторите от 4еfe 98г?
Е11 g6 4efe 98г.
-
Някой купувал ли е карбонов филтър за купето на таз кола ? Търсих на няколко места онлайн, от поленови и обикновени има и асортимент, но с активен въглен нц... Къде да търся за да намеря такъв...