Загуба на антифриз
Загуба на антифриз
Здравейте колеги не съм сигурен дали точно тук трябва да пиша и ще ме извинявате ако съм на грешното място.
Въпросът ми е следния: преди няколко дена си взех тойота авенсис 2003год 2.0 д4д 116hp и забелязвам че ми губи антифриз като я взех видях че е под минимума в казанчето и долях малко качих го малко над минимума и днес ситринта я гледам пак е под минимумабда подчертая долях сутринта на студен двигател и ми е загубила антифриз. Махнах корите не виждам от никъде да сълзи или нещо такова само виждам че от обезвъздушителя излизат балончета и съска като загрее колата но не вярвам от там да и изтекъл антифриза. Ако някой и по компетентен ще съм благодарен да даде някакъв съвет.
Въпросът ми е следния: преди няколко дена си взех тойота авенсис 2003год 2.0 д4д 116hp и забелязвам че ми губи антифриз като я взех видях че е под минимума в казанчето и долях малко качих го малко над минимума и днес ситринта я гледам пак е под минимумабда подчертая долях сутринта на студен двигател и ми е загубила антифриз. Махнах корите не виждам от никъде да сълзи или нещо такова само виждам че от обезвъздушителя излизат балончета и съска като загрее колата но не вярвам от там да и изтекъл антифриза. Ако някой и по компетентен ще съм благодарен да даде някакъв съвет.
- WoLF
- Благодарил/а: 684 пъти
- Получена благодарност: 267 пъти
Загуба на антифриз
Или го гори или го сълзи... Бял пушек не си споменавал да издиша отзад, т.е. търси къде капе или си виж в казанчето излизат ли мазни петна и дъх на изгорели газове 

Загуба на антифриз
Ами пуши си бяло в студеното а нормално ли е от обезвъздушителя да праяи балончета и да съска дето е на казанчето от дясно
Загуба на антифриз
Ами не маркучите не са твърди а и стрелката си стига до половината не се качва по нагоре
-
- Благодарил/а: 7 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Загуба на антифриз
Сега карах и забелязах че антифриза дойде малко преди макса , а днес като карах и колата си загря на нормалното ниво антифриза беше точно на монимума при загрят мотор ...
Нещо се случва но немога да разбера какво
Нещо се случва но немога да разбера какво
- WoLF
- Благодарил/а: 684 пъти
- Получена благодарност: 267 пъти
Загуба на антифриз
Влиза ти антифриз в цилиндъра и газове в охлаждащата система, т.е. сваляш да видиш гарнитурата и стискаш палци да не е отишла главата 

-
Загуба на антифриз
Не е надула маркучите защото свисти и клапаните работят. Не е прегряла защото циркулациятата ти още работи. Направи си газов анализ и си подсигури поне малък ремонтен КИТ и механик който поне е чувал за Тойота.
Успех.