Увеличен ход на педала на спирачката след смяна на дискове - Аурис Е15
-
- Благодарил/а: 8 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Увеличен ход на педала на спирачката след смяна на дискове - Аурис Е15
Смениха ми преди 3 дни задните дискове и накладки, но още като я взех ми направи впечатление, че хода на педала е увеличен.Отдавах го на това , че са нови, макар, че на други коли, които съм имал, ефекта е в спирачното усилие, а не в промяна на хода. Лоста на ръчната се изтегля колкото беше преди смяната, но определено не държи колкото преди. Смених, защото дисковете бяха надрани ужасно и изтънени, предния собственик е сменил само накладки, не бяха изобщо износени... Не е развиван щуцер на апаратите, но педала е с увеличен ход, чувствам го все едно е мек. Не съм присъствал и не видях какво е устройството на механизма, но имам чувството , че хлабината е голяма и докато я обере, педала слиза доста. Минах стотина км вече, мачках педала, ръчната, но няма промяна. Какво е вероятно да е объркано, нямам идея как се самонагаждат буталата, там мисля, че е проблема, нищо конкретно не намирам из ръководствата из нета... При дръпната ръчна и натискане на педала, промяна в хода няма, за разлика от тип спирачки с барабани.