Когато слагах на авенсиса , дупката се получи много зле ,защото тогава нямах дремел. Сложих маншон от ръчката за регулиране на огледалото на Vectra A . Трябва да потърся снимка , не изглежда лошо.banzsh написа:
Някой слагал ли е нещо като маншон да закрие дупката? Не мога да се сетя от какво мога да побългаря такъв маншон.
Монтаж на заводски Cruise Control на модели Toyota след 2003
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
iovkito, добра идея! Благодаря! Ще поровя из онлайн автоморгите.
Toyota Avensis T22 2001 D4D 1CD-FTV SOL Liftback >>> Toyota RAV4 XA30 2007 D4D 2AD-FTV DCR
- Рошко
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
- Обратна връзка:
http://www.ebay.co.uk/itm/Vauxhall-Astr ... XQHDlReZ96
http://www.ebay.co.uk/itm/OPEL-VAUXHALL ... 0507694915
Естествено като потърсиш, ще излезе и нещо на по-изгодна цена. Примерите ги давам само за ключови думи и визуализация.
http://www.ebay.co.uk/itm/OPEL-VAUXHALL ... 0507694915
Естествено като потърсиш, ще излезе и нещо на по-изгодна цена. Примерите ги давам само за ключови думи и визуализация.
- iovkito
Каква визуализация , тези маншони не стават. Лостчето за регулиране на огледалата е много по-тясно и маншончето е по-малко , затова и пасва добре. Тези големите не са подходящи.
Здравейте,
е все нещо искаме още и още можеш ли да ми помогнете с круиз контрола: Имам лампа CRUISE на таблото "не свети" но се вижда при осветяване с светкавица на телефон.
Ако можете да провериш какво имам оборудвано в колата дали ще се размина само със лостчето или трябва и друго.
Благодаря предварително за отделеното време.
е все нещо искаме още и още можеш ли да ми помогнете с круиз контрола: Имам лампа CRUISE на таблото "не свети" но се вижда при осветяване с светкавица на телефон.
Ако можете да провериш какво имам оборудвано в колата дали ще се размина само със лостчето или трябва и друго.
Благодаря предварително за отделеното време.
Toyota corolla 1.6VVTI 110 HP. 2005г.SOL --made in JAPAN
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
За:
Според системата трябва само лостче:06/2004 TOYOTA COROLLA (ZZE121L-AHMNKW)
SOL JPP EUR HB LHD 3ZZFE HTWC MTM 5F 5D
Другото поне на хартия е налично - като стоп машинки и т.н.84630 SWITCH ASSY, CRUISE CONTROL MAIN
84632-34010 1 € 103.50
90159-50199 *** STD. PART € 0.88

Успех.

Здравейте,
Ще ми е нужна малко помощ, защото нещо не се ориентирам в ToyoDIY... - мога или не мога да добавя круиз контрола (лостче)?
Ще ми е нужна малко помощ, защото нещо не се ориентирам в ToyoDIY... - мога или не мога да добавя круиз контрола (лостче)?
- Akima
Не излиза лостче за 1.33 1NR-FE при ниско ниво TERRA - цял волан има:10/2009 TOYOTA AURIS (HYBRID) (NRE150L-DHFDKW)
TERRA UKP EUR LHD 1NRFE HTWC MTM 6F 5D
А на диаграмата има и лостче, което може да се пробва - въпросът е дали има инсталация до ECU-то и т.н.:45100 WHEEL ASSY, STEERING
45100-02520-B0 3-SPOKE, URETHANE, DK.GRAY, TRIM1* 1 € 671.25
45100-02730-B0 3-SPOKE, LEATHER, ENTRY PLUS, DK.GRAY, TRIM1* 1 € 1,780.08

► Виж съдържание
Монтаж на CC на Auris E15 /2007-2012/ - руски език
Монтаж на CC на Auris E15 /2007-2012/ - английски език
Монтаж на CC на Yaris XP13 1.33 1NR-FE
Последният линк /стр.12-13/ е доказателство, че е възможно - зависи от инсталацията на автомобила и ECU-то, което при TERRA и SOL трябва да е еднакво...

В заключение бих пробвал, ако съм на ваше място и ми е необходима тази опция.

EDIT
Монтаж на Auris E15 / Corolla E15 с 1.33 1NR-FE е НЕВЪЗМОЖЕН с OEM лостче.Установка круиз-контроля на Corolla 1.33 1NR-FE написа: Кто не в курсе — обычным способом, купив рычажок и заменив спиральный кабель, этого сделать невозможно! После долгих поисков информации стало ясно, что ЭБУ в Королле с двигателем 1NR-FE либо на программном, либо на аппаратном уровне не поддерживает КК. Хотя в Ярисах с таким же движком это возможно. Видимо там стоит другой ЭБУ. Зачем так обидели Короллу не ясно. Предположение одно — большой вес авто, соответственно двигателю будет сложно в любой ситуации поддерживать необходимую скорость.
- Akima
Съвсем нормално е - най-малкият мотор обикновено е "лишен" от тези излишни екстри, които могат да го товарят.
Има опция все пак, но тя не е заводска:
http://sdelal.net/showthread.php?t=957
https://www.drive2.ru/l/8708376/
Здравейте!
Тъй като от скоро съм горд собственик на Avensis T25 2.0 D4D, която нямаше автопилот, реших да прочета това онова из форума, гледах някой друг клип и се заех с работата.
Всичко се сваля много просто и лесно, не е нужно дори да се откача airbag, само се откача клемата на + на акумулатора.
Дупката за лостчето я изрязах с макетно ножче и тъй като не съвпаднаха дупките и едната част на лостчето остана във въздуха я стегнах със свинска опашка. Мога да се похваля, че стана перфектно и всичко работи идеално.
Благодаря на хората, които са изписали толкова много по темата, ще помагам и аз с каквото мога.
Тъй като от скоро съм горд собственик на Avensis T25 2.0 D4D, която нямаше автопилот, реших да прочета това онова из форума, гледах някой друг клип и се заех с работата.
Всичко се сваля много просто и лесно, не е нужно дори да се откача airbag, само се откача клемата на + на акумулатора.
Дупката за лостчето я изрязах с макетно ножче и тъй като не съвпаднаха дупките и едната част на лостчето остана във въздуха я стегнах със свинска опашка. Мога да се похваля, че стана перфектно и всичко работи идеално.
Благодаря на хората, които са изписали толкова много по темата, ще помагам и аз с каквото мога.

Последно промяна от Akima на 22 Юли 2016 00:42, променено общо 1 път.
Причина: Правопис.
Причина: Правопис.
Toyota Celica 1.8 VVTi, 143 hp, автопилот
Здравейте колеги,
Преди доста време бях чел, че на такава тойота (мотора е 1зз а год. 2000) било много лесно да се постави автопилот като имало вече всичко създадено като трябвало само да се купи лостчето и да се инсталира. Има ли някой по запознат със случая и някой може ли да помогне? Благодаря предварително.
П.с. Намирам се в София.
Преди доста време бях чел, че на такава тойота (мотора е 1зз а год. 2000) било много лесно да се постави автопилот като имало вече всичко създадено като трябвало само да се купи лостчето и да се инсталира. Има ли някой по запознат със случая и някой може ли да помогне? Благодаря предварително.
П.с. Намирам се в София.
Здравейте,колеги вече и аз имам автопилот става въпрос за тойота рав4 2,2d4d 136 2007г,монтажа е много лесен ако имате въпроси ще помагам с каквото мога.Благодаря на всички колеги който са писали в темата.
Здравейте,
Да попитам и аз... имам Avensis T25 1.8 VVTi 2007 г. Някой слагал ли е темпомат на този модел и въобще поддържа ли се от колата? Има ли някакви особености и рискове? Знаете ли сервизи, които предлагат подобна услуга (предвид че не съм много по сглобките и направи-си-сам нещата)?
Да попитам и аз... имам Avensis T25 1.8 VVTi 2007 г. Някой слагал ли е темпомат на този модел и въобще поддържа ли се от колата? Има ли някакви особености и рискове? Знаете ли сервизи, които предлагат подобна услуга (предвид че не съм много по сглобките и направи-си-сам нещата)?
- iovkito
Не става .