Икономически изгодни ли са хибридите? (разделена)

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Re: Икономически изгодни ли са хибридите? (разделена)

Мнение от nowyaris » 23 Юни 2015 07:10

Колегата е взел такива евра от застрахователя,че е платил целия ремонт и са му останали след това 3200 евра в контото :thumbsup: . Което си е много добре . Сега вече , защо са му наплатили такива здрави суми за всичко не е ясно , вероятно понеже той наплаща ежегодно на всичките си застрахователи също едни здрави суми за автомобилите си .
Проблема при хибридите си мисля че е следния - при ПТП след което е засегната цялата или част от хибридната система на задвижване дали е възможно последващия ремонт да бъде квалитетно извършен в кой и да е неоторизиран сервизнс цел "спестяване" на някакви пари . Щото за нормалните автомобили по принцип не е проблем . wink.gif
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....

IVOtuning
Обратна връзка:

Мнение от IVOtuning » 24 Юни 2015 17:29

nowyaris написа: Проблема при хибридите си мисля че е следния - при ПТП след което е засегната цялата или част от хибридната система на задвижване дали е възможно последващия ремонт да бъде квалитетно извършен в кой и да е неоторизиран сервизнс цел "спестяване" на някакви пари . Щото за нормалните автомобили по принцип не е проблем . wink.gif
Какво значи засегната хибридна система?

В хибрида няма нищо по необичайно от която и да била кола...скоростната кутия ще се счупи както и всяка друга при удар..Единствено инвертора е допълнителен за разлика от другите автомобили. При нормален удар и късмет се чупят ушите (стоиките), при по-голям следва смяна с друг.
Помпата на хибридната система е точно зад левия фар, може би тя е вероятно да пострада..но не е кой знае колко скъпа.
Батерията е отзад в багажника, ако при удар тя е засегната, тогава съмнява ме колата да има смисъл да се ремонтира.

Други проблеми нямат..автомобил като автомобил, нищо "извънземно" няма.

Хубавото е че няма алтернатор, стартер, попма сервоуправление, които често страдат при удар.

Не го мислете толкова, престрашавайте се и купувайте хибриди biggrin.gif

nowyaris

Мнение от nowyaris » 24 Юни 2015 18:33

А , задължително , утре заран ще стана малко по-раничко и направо при дилъра........ biggrin.gif
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....

Аватар
ffsolutions

Мнение от ffsolutions » 24 Юни 2015 18:35

Аз с удоволствие бих скочил на един хибрид след, но с L отпред. :thumbsup:
2005 Toyota Avensis T25 Estate - 2.0, 1CD-FTV powerplant
"Щастието ни зависи от нас самите."
- Аристотел

Аватар
BOz
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 199 пъти

Мнение от BOz » 25 Юни 2015 09:56

ffsolutions написа:Аз с удоволствие бих скочил на един хибрид след, но с L отпред. :thumbsup:
С цел?
Защото ЦТ200 е 1:1 с Аурис. Само опаковката му е различна, съответно и цената е доста завишена. За мен това е най-голямата грешка, която може да направиш, от чисто икономическата страна на нещата.
Иначе ако искаш седан или просто по-мощна, то нямаш избор в лицето на Тойота и тогава е нормално да вземеш Л-а.
Разход на хибрид-> Изображение
Разход на дизелов автоматик -> Изображение

Аватар
andrian999999
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от andrian999999 » 25 Юни 2015 14:08

prius 3 написа:andrian999999, мислех те за по-умно момче, но щом си станал секретарка на свинкса си ми ясен. Няма как да знаеш на кого, какво грозде му е кисело преди да го познаваш, нали? Или може би се явяваш и за врачката на форума! Нещо и на мъжките полови органи си започнал да наблягаш, което е леко странно... Все пак съм широко скроен човек и приемам различните, но не обичам да се парадира с това. Също така и комплекси някакви се долавят. АМГ, Ферарита, Ламбота, при това във форума на Тойота... И то не само това, ами и в тема за Приус...
Поредното доказателство за абсолютното ти невежество е да сравняваш налозите в Бг с Германия. Специално за колите и то за мощните в Германия е по-евтино. Ама как ли ще го знаеш това, като се правиш точно ти и този на който секретарстваш на дървени философи. Понятие си нямате от хибриди, от Приус, но дрънкате ли, дрънкате глупости...
още от първите ти постове във форума бяха колко икономичен ти е хибрида във една друга тема , започнаха спорове а ти даже и снимки приложи. и 3 милиона похвални мнения за този извънземен високо технологичен автомобил (а той е един обикновен автомобил, с нищо не различаващ се от другите коли ) ако си беше купил ТЕСЛА да, можеше да говорим за технологии а и бъдещето е на Електромобилите.
п.п. а по темата още в началото ти обясних (ПРИМЕРНО) за една Лада с газова уредба колко по икономически е изгодна от един нов приус. не ми се обиждай , но човек който гони разлика от 4лв на 100км както и твоя колега БОЗ за мен е стотинкаджия , ако беше таксиметров шофьор щях да те разбера
професионален мапер

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 25 Юни 2015 14:25

Стотинкаджия звучи добре. Аз лично не намирам проблем в това да мога да си управлявам парите така, както на мен ми харесва. И съм буквално стотинкаджия, защото си събирам всички стотинки в касичка и веднъж в годината отивам на почивка с тях. Харесва ми.
Мога да дам 1000 лв. за нещо тъпо и да гледам да спестя 2 лева от друго нещо, отново тъпо.
Парите са си лично мои и аз знам най-добре как да си ги харча. punk.gif

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 30 Юни 2015 17:08

От средата на Май не съм пропускал уикенд да не посетя моренцето , до момента 0 Приуса по магистралата ... Автомобил за бакшиши..Явно са най икомомически изгодни и като не се карат изобщо.

P.S С парите дадени за бензин само миналите 2 лета спокойно мога да си взема един стар приус белким и Аз да стана модерен и фешън ,а дано ама надали biggrin.gif
Имам евентулано леко съмнение за един Приус на магистралата ама караше толкова бавно че като го изпреварих изобщо не можах да видя дали е Приус или нещо друго.. drunk.gif
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

Аватар
iovkito
Благодарил/а: 17 пъти
Получена  благодарност: 95 пъти

Мнение от iovkito » 30 Юни 2015 17:17

andrian999999 написа: човек който гони разлика от 4лв на 100км както и твоя колега БОЗ за мен е стотинкаджия , ако беше таксиметров шофьор щях да те разбера
Аз също се включвам в групата на стотинкаджиите. Ако си бях взел бензинов авенсис , който ми гори с 2 литра повече , т.е. около 4лв/100 км , досега щях да съм дал 9600лв повече за гориво и това при положение , че не броя отстъпките , с които си купувам дизела. Разходът няма значение само за тези , които не карат , а ходят с колата на едно кафе през седмицата и на едно море през лятото.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 30 Юни 2015 17:27

Ба , Аз навъртам доста километри с автомобил който редовно гори над 30/100 както и навъртам доста километри с автомобил който гори 6/100 .
Сега последно за мен разхода има ли значение или не laugh.gif
На кафе ходя с колело , виж на море не познавам човек дето да ходи по-често от мен biggrin.gif
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

Аватар
BOz

Мнение от BOz » 30 Юни 2015 17:51

Ами ти си ербап човек.
Аз не мога да си позволя чисто финансово да карам кола всяка събота и неделя до морето, която харчи по 30/100.
Ово е стандарт и аз се придържам към моя такъв. И не мисля, че това ме прави по-лош човек от този, който може да кара БТР с разход 100/100, а аз да карам моя Приус с разход 5/100, нали?

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 30 Юни 2015 21:16

Човекът се оценява по това, което създава, а не по това, което потребява!
Животът е несправедлив и хората не сме еднакви и равни, но най-глупавото е да "си ги мерим" на кой му е по-голям. Аз се чувствам много голям, защото давам на пациентите ми нови възможности, а не защото имам някакъв определен автомобил.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
ffsolutions

Мнение от ffsolutions » 30 Юни 2015 22:01

BOz написа:
ffsolutions написа:Аз с удоволствие бих скочил на един хибрид след, но с L отпред. :thumbsup:
С цел?
Защото ЦТ200 е 1:1 с Аурис. Само опаковката му е различна, съответно и цената е доста завишена. За мен това е най-голямата грешка, която може да направиш, от чисто икономическата страна на нещата.
Иначе ако искаш седан или просто по-мощна, то нямаш избор в лицето на Тойота и тогава е нормално да вземеш Л-а.
Нямам предивд ЦТ Боз, иначе може и да си прав. Аз визирам РХ, например. И колкото и да има ДНК на Рав в него, си е друга бира, включително и мощността, която споменаваш. :thumbsup:
2005 Toyota Avensis T25 Estate - 2.0, 1CD-FTV powerplant
"Щастието ни зависи от нас самите."
- Аристотел

Аватар
andrian999999
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от andrian999999 » 01 Юли 2015 02:00

iovkito написа:
andrian999999 написа: човек който гони разлика от 4лв на 100км както и твоя колега БОЗ за мен е стотинкаджия , ако беше таксиметров шофьор щях да те разбера
Аз също се включвам в групата на стотинкаджиите. Ако си бях взел бензинов авенсис , който ми гори с 2 литра повече , т.е. около 4лв/100 км , досега щях да съм дал 9600лв повече за гориво и това при положение , че не броя отстъпките , с които си купувам дизела. Разходът няма значение само за тези , които не карат , а ходят с колата на едно кафе през седмицата и на едно море през лятото.
за 250 000 км си спестил 9600лв , аз тези километри ги минавам за 12-13 години . това за 4 лв, на 100км разлика го казах за колегата приус 3 с голям европейски доход. ако ти си беше взел бензинов авенсис и му беше сложил газ , каква щеше да е разлкиката за тези 250 000 км?
професионален мапер

Аватар
iovkito
Благодарил/а: 17 пъти
Получена  благодарност: 95 пъти

Мнение от iovkito » 01 Юли 2015 09:09

Никаква , защото никога няма да си взема авенсис от магазина и да му сложа газово , най-малкото , че отпада гаранцията.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014

Публикувай отговор