Помощ за дом за сираци - 2006

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
bobsn

Мнение от bobsn » 21 Дек 2006 20:17

Ама не е ли по-добре да се свържем с дома и от там да ни кажат от какво имат нужда. А накрая cj спрямо бюджета да прецени за какво да се харчат. Все пак си мисля, че ще е по-добре да им се вземат неща, които ще ги зарадват като подаръци, а не толкова необходимите. Все пак там си имат управа с директор, които вместо да носят мръвки и сапуни у дома да подсигуряват първата необходимост, щото съм убеден, че колкото и да нямат средства в дома, възпитателите и другия персонал си заделят за дома. А и все пак са празници, едва ли пет човала с картофи ще зарадват децата повече от по един щоколад.

b_d

Мнение от b_d » 22 Дек 2006 08:56

Предния път говорихме с хората от дома и те ни посъветваха от какво имат нужда децата. Мисля да кажа няколко думи. Смятам, че беше добре.
1. Относно въпроса дали да купуваме полезни неща или неща, които радват - за мен лично е безпредметно да се купи шарена играчка на дете, което ходи ЗИМАТА с БОСИ крака в студената обща баня, а после НЯМА дори и чорапи, които да обуе. Аз определено съм на мнение, че трябва да заложим преди всичко на необходимите неща и после(ако останат пари) да сложим и нещо допълнително. Не знам колко пари ще се съберат, но предполагам около 10-15лв. на дете. Огледайте се какво може да се купи с толкова по магазините и ще разберете... Предния път купихме доста неща - чорапи, джапанки, ръкавици, хавлиени кърпи и т.н. Малкото, което остана отиде за лакомства.

2. Ще помоля да се въздържаме от обвинения към персонала на дома. Тези хора са всеки ден там и правят МНОГО повече от всеки един от нас. Може и да не са идеални, може понякога да са груби, но... не мисля, че на тяхно място аз бих бил по-добър. ДОри напротив - уверен съм, че не бих се справил. Затова ще помоля мнения от типа "хората от дома ще откраднат това и онова" да бъдат избягвани, а ако някой иска да каже подобно неща - нека преди това да каже какво той е направил повече за такива деца освен да набере някой СМС на нова година.
Може би съм малко рязък, но не целя да обидя никого и думите ми не са насочени към конкретен човек. Просто смятам, че преди да обвиняваме някой трябва да се поставим на негово място. Смятам също, че хората, които работят на такива места, заслужават УВАЖЕНИЕ, защото за лично не се сещам за по-тежка работа.

cj
Обратна връзка:

Мнение от cj » 22 Дек 2006 15:10

Съжалявам, че не пиша често, но напоследък ми е по-натоварено от очакваното. До момента събраната сума е 500 лв. Предлагам да продължим кампанията до 27-28ми. Междувременно следва да уточним от къде ще се купува и как ще се доставят покупките. Аз лично поддържам идеята за хранителни продукти и ученически пособия. Отделно който има стари дрехи, ако желае, може да дари и тях.
1984 Тойота Корола 4AGE 20v
2007 Субару Импреза STi
Изображение

jamie

Мнение от jamie » 22 Дек 2006 15:12

Тъй като едва ли ще те видим на сбирка преди Коледа - може би е добра идея да посберем малко пари помежду си в София и да преведем накуп ?

Аватар
juri_galev

Мнение от juri_galev » 23 Дек 2006 00:32

jamie написа:Тъй като едва ли ще те видим на сбирка преди Коледа - може би е добра идея да посберем малко пари помежду си в София и да преведем накуп ?
Подкрепям идеята с две ръце чакам продължение :thumbsup:

cj
Обратна връзка:

Мнение от cj » 28 Дек 2006 09:45

Здравейте на всички. Съжалявам, че не съм писал скоро, но по празниците нямах нет. Набраната сума при мен не се е променила - 500 лв до момента. Сега следва да решим от къде ще се пазарува - има ли доброволци за този ангажимент? От това ще зависи дали Софиянци ще пращат още пари към мен или аз към тях...

Припомням, че нещата, които поискаха от дома, са основни хранителни продукти и елемнтарни учебни пособия.
2007 Субару Импреза STi
Изображение

proscrip

Мнение от proscrip » 02 Яну 2007 12:31

и....?

Май е време да предприемем нещо по въпроса...!

Аватар
sluchaen_fen
Обратна връзка:

Мнение от sluchaen_fen » 02 Яну 2007 13:56

cj написа:... Набраната сума при мен не се е променила - 500 лв до момента ...
За сравнение:
Клуб Сааб има поне 20 пъти по-малко активни потребители във форума. За първи път провеждат подобно мероприятие. Събрана сума е над 1500 лева + 50 детски конструктора (по 25 лева бройката). На годишните сбирки на клуба присъстват 45-50 коли, т.е. активните потребители във форума са 70-90.

Колкото - толкова.
500 лева са радост за децата.

Аватар
Xeku
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Xeku » 02 Яну 2007 15:22

Сумата ще претърпи промени, сигурен съм! Надявам се, без проблем да подобрим миналогодишното постижение!

cj
Обратна връзка:

Мнение от cj » 03 Яну 2007 09:23

Здравейте отново. Събраната сума до момента възлиза н 610 лв. Има ли желаещ да "похарчи" парите и да се заеме с изпращането на покупките до децата?
2007 Субару Импреза STi
Изображение

jamie

Мнение от jamie » 03 Яну 2007 10:03

В София ли ще се пазарува ?

proscrip

Мнение от proscrip » 05 Яну 2007 23:48

Не се знае откъде ще се пазарува, но да вземем да решим и да действаме, аз съм от Варна и мога да отделя време другата седцима за пазаруване - но не знам откъде - за ученическите пособия имам познати в този бранш - надявам се да помогнат с нещо, няма да се разсърдя и на помощник и евентуално да се уточни списъкът с необходимите неща за децата, мога да ги опаковам и пратя - имам кашони в излишък...

cj
Обратна връзка:

Мнение от cj » 06 Яну 2007 02:02

proscript, ще съм ти благодарен ако се заемеш с пазаруването, тъй като ми е много натоварено и дори не знам дали ще съм във Варна следващата седмица. Предлагам да ти дам събраната сума, а когато тръгнеш на пазар, евентуално ще се присъединя. Междувременно ще звънна до дома, за да видя какво точно предпочитат като учебни помагала.
2007 Субару Импреза STi
Изображение

cj
Обратна връзка:

Мнение от cj » 12 Яну 2007 11:44

Вчера дадох набраната сума на proscript.
Днес разговарях с дома. Г-жа Стоянова (директорката) каза, че преди нова година са им дарили телевизор и 2 касетофона. В момента имали нужда от още 2 броя касетофони, тъй като групите били 4. Моли касетофоните да бъдат и с диск и с касетка. Техните били Панасоник и стрували под 100 лв. Помоли също за дискове с народни хора и детски песни. Остатъкът от сумата може да се закупят учебни помагала и по-конкретно:

- книжки за оцветяване
- блокчета за рисуване
- цветни флумастри
- тетрадки (няколко деца ходели на училище)
- илюстровани книжки с приказки (децата много се вживявали и ги играели)
- конструктори или мозайки (пъзели), но с възмножно по-ЕДРИ части

Аз лично мисля, че можем да похарчим половината сума (около 300 лв) за 2 броя касетофони + дискове, а остатъка - за учебни пособия. Флумастрите обикновено са скъпи, може би ще е по-добре да вземем цветни моливи - но това ще се прецени на място.
2007 Субару Импреза STi
Изображение

proscrip

Мнение от proscrip » 13 Яну 2007 13:04

Днес проверих в общи линии как са цените за повечето неща:

- книжки за оцветяване - 0.9- 1лв/бр - 60 бр. - 54-60 лв.
- блокчета за рисуване - 0.4-0.5 лв./бр - 60 бр. - 24-30 лв.
- цветни флумастри/моливи -
- тетрадки - 0.4-0.5 лв./бр - 40 бр. - 16-20лв.
- илюстровани книжки с приказки - 3.5-10 лв. - в дома децата били разделени на 4 групи, така че - по 5 книжки с по една приказка - те са по 3.5 лв. и по 2 книжки с избрани приказки - те са към 10 лв. - общо към 150 лв.
- конструктори или мозайки (пъзели), с възмножно най-едрите части - такива не намерих, имало специализирани такива за деца под 7 г., но уви, цените иначе са в рамките 6-18 лв. в зависимост от големината и съдържанието - може би по 1 на група е достатъчно - да речем към 50 лв -надявам се да намеря.

Дотук тези неща са грубо към 310 лв, ако се вземат без отстъпката, която само за определени неща могат да ми направят. Като се надявам да останат 15-20 лв. от тези пари за цветни моливи и фулмастри.

Остават другите 300 лв. за два касетофона с диск и дискове с песни и народни хора. Трябва да са достатъчно, като се надявам да останат и за някое шоколадче...

Бройките са според това колко деца са в дома - за всички е добре да има блокчета за рисуване и книжки за оцветяване - може би единствено тематиката ще е различна за различните възрасти.

Моля споделете възраженията си, ако имате забележки към вида, количеството и цената на нещата за дома.

В Понеделник следобед се надявам нещата да са купени, единствено не знам за техниката - най-добре е някой промоция в Техномаркет... днес следобед ще отида и там да видя.

Поздрави

Публикувай отговор