Абсолютно правилно!Трябва колегата да намери читав майстор(не може да няма такъв във Враца),който да прегледа внимателно "новия" двигател и да го слага без много да мисли.Гаранция 100% тук не може да има.Bass_Man написа:Стига го ръчкахте човека да прави ремонти! Въобще не е по-добре да се прави ремонт ако може да вземе друг двигател и със сигурност не е по-евтино! Само трябва да намери начин да провери двигателя който купува. Но общо взето ако не е правен до сега ще е много по-добре от неговия!
Смяна двигател
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Re: Смяна двигател
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
Колеги здравейте. Намерих един двигател от кола закупена и карана в България. Човека ми даде номера на рамата и от сервиза на тойота провериха и казаха че двигателя е същия като моя. Сега въпроса е с регистрацията в КАТ. На талона на катастрофиралата кола под номер на двигателя има буква U и след нея са цифри. На моята си пише 1CD. В КАТ искат да има съответствие като вид на двигателя. Имате ли представа какво може да е това U, с което започва номера в жълтия талон и защо в сервиза на тойота си излиза 1CD а при регистрацията на колата в талона е записано това с U? Има ли по двигателите някакво означение, което да започва с U и да са записали него? Ще съм благодарен да ми помогнете, че вече се обърках съвсем. CDE разбрах какво е. Има го и на моята и на катастрофиралата кола от която ще сваля двигателя. Само това с U в жълтия талон обърква работата и аз не знам какво са гледали за да го запишат. Помагайте. Ако всичко е точно до седмица колата пак ще е на пътя...
Иначе ремонт няма да правя, ще сменя двигателя!
Иначе ремонт няма да правя, ще сменя двигателя!
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
За какво ти е да се занимаваш с Кат? Ако не смяташ да продаваш колата , сменяй си двигателя и карай , аз поне така направих.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Е как няма да я продавам. Рано или късно ще се наложи. Просто не знам и ми е много важно какво е това, което са записали в жълтия талон с U. Няма двигател на тойота, който започва с тази буква. Защо го има записано така в талона нямам ни най- малка представа...
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Аз също съм за друг двигател, особено като имаме няколко теми относно "пишман майстори".Bass_Man написа:Стига го ръчкахте човека да прави ремонти! Въобще не е по-добре да се прави ремонт ако може да вземе друг двигател и със сигурност не е по-евтино! Само трябва да намери начин да провери двигателя който купува. Но общо взето ако не е правен до сега ще е много по-добре от неговия!
Нещата които трябва да знаеш за новия двигател е дали:
- използва същите тампони за окачване към купето
- дали ползва същата трансмисия
- дали ползва същото ECU (board computer)
И двете са накъсмет, особено ако вземеш нов двигател, който е вече отварян и затворен погрешно. Иначе работата по твоя двигател е много сериозно и, ако не се направи от кадърен човек ще са пари на вятъра.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
Това е много полезна информация и благодаря. От сервиза на тойота казаха, че е същия. Всъщност катастрофиралата кола е корола, а моята корола версо. Но двигателя е същия, което би трябвало да означава, че нещата избени от теб са сходни... Нали така, или греша и са различни? Само не знам това U в жълтия талон какво е.
Колега и на твоя дв.е същия номер,само че на новия на са го написали в кат типа на мотора.Първо пише 1cd и после започва с U.......и шест цифри след това.1cd е типа на дв.Standart написа:Това е много полезна информация и благодаря. От сервиза на тойота казаха, че е същия. Всъщност катастрофиралата кола е корола, а моята корола версо. Но двигателя е същия, което би трябвало да означава, че нещата избени от теб са сходни... Нали така, или греша и са различни? Само не знам това U в жълтия талон какво е.
Разбирам, но това разминаване ще попречи ли на регистрацията в КАТ? И другото което е, аз кна моя талон нямам U като буква след 1CD. При мен са само цифри и това ми е проблема.. При мен пише 1CD0329301, няма U.... А на мотора на катастрофиралата кола е изписано U и след това цифрите. По рамата провериха в сервиза на тойота и ми казаха, че е като моя, но означението е различно и не знам защо.
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Виж какъв ти е номера на двигателя, щампата, а не какво ти пише в талона. В талона може да ти пише 100 неверни неща. Намери номера на блока на двигателя и виж дали са еднакви. Тойова имат основно два дизелови двигателя 1CD (2.0L) и 2CD (2.2L), както и по-новото поколение 1AD (2.0L) и 2AD (2.2L). На двата CD трансмисиите сигурно са им взаимозаменяеми, както и на вторите два - AD. Не знам как стои въпросът с компютрите им.
Ако знаеш англиски се разрови малко из западните форуми, за да видиш какво може да зе взаимозаменя м/у тях. Тези двигатели не се прелагат в САЩ, до колкото знам, така че само в Западна Европа. Чети техните форуми.
Ако знаеш англиски се разрови малко из западните форуми, за да видиш какво може да зе взаимозаменя м/у тях. Тези двигатели не се прелагат в САЩ, до колкото знам, така че само в Западна Европа. Чети техните форуми.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
Абсолютно вярно е че написаното в талона от КАТ въобще не е меродавно! Искай една бележка от тойота в която да напишат че двата двигателя са с еднакви параметри и са взаимозаменяеми и си отивай за пререгистрация.
Напълно съгласен, мойта РАВ 4 втора генерация беше произведена 2008-ма според КАТ biggrin.gifBass_Man написа:Абсолютно вярно е че написаното в талона от КАТ въобще не е меродавно! Искай една бележка от тойота в която да напишат че двата двигателя са с еднакви параметри и са взаимозаменяеми и си отивай за пререгистрация.
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Наистина в Тойота издават документ с подпис и печат,с който ще може да се регистрира в КАТ без проблеми.В големия талон ще му впишат номера на новия двигател,записан в документа.Само че май ще трябва да се разходи до най-близкия оторизиран сервиз(като погледнах в картата май това е София).
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
Моят проблем се оправи... Смених двигателя, турбото и маслото и сега всичко е точно. Двигателя е бил събиран по "ръчен труд" от тези, които ми продадоха колата. Отварян е, събран е много неграмотно според майсторите, виждат се всички означения, които са си правили с отверка по клапаните. Личат следите от шлайфането на главата с нещо грубо и неподходящо, гарнитурата китайска и пълен боклук. Мога да пиша много и изумителни неща за това, какво всъщност представляваше стария двигател, но няма смисъл. Намерих австрийски, същия, смяната мина безпроблемно и засега не искам да мисля повече за проблеми. Благодаря на всички които помагаха, благодаря дори и на колегите, които без да искат ме накараха да предприема тази стъпка. Вярно, че всичко това бяха доста пари и нерви, но има и хубава страна- че всичко това не се случи на път!
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Честито!
Това беше правилния ход в твоя случай. Добре е, че се реши.

Това беше правилния ход в твоя случай. Добре е, че се реши.

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Standart написа:Моят проблем се оправи... Смених двигателя, турбото и маслото и сега всичко е точно. Двигателя е бил събиран по "ръчен труд" от тези, които ми продадоха колата. Отварян е, събран е много неграмотно според майсторите, виждат се всички означения, които са си правили с отверка по клапаните. Личат следите от шлайфането на главата с нещо грубо и неподходящо, гарнитурата китайска и пълен боклук. Мога да пиша много и изумителни неща за това, какво всъщност представляваше стария двигател, но няма смисъл. Намерих австрийски, същия, смяната мина безпроблемно и засега не искам да мисля повече за проблеми. Благодаря на всички които помагаха, благодаря дори и на колегите, които без да искат ме накараха да предприема тази стъпка. Вярно, че всичко това бяха доста пари и нерви, но има и хубава страна- че всичко това не се случи на път!
Честито за новия двигател. Мен също са ме прецаквали с такъв двигател и е много неприятно. Сега не е лошо да помислиш тези, от които си го купил как ще ги накараш да си заплатят за измамата.