Celica VVTi Проблем обороти

furnace

Celica VVTi Проблем обороти

Мнение от furnace » 26 Юли 2013 13:01

Преди време бях пуснал този проблем, сега вече го показвам нагледно, тъй като много се борих и нищо не успях да направя:

http://www.youtube.com/watch?v=STBUrFTYpcY

За момента никой не успява да каже на какво точно се дължи. Просто стрелката на оборотомера не се движи така, както трябва, а "накъсва". Има неравномерно движение (при спряла кола, така, както е на клипчето).
При движение с около 3000 оборота и рязко подаване на газ стрелката потреперва (между 2500 и 3500 оборота) преди да се стабилизира. Друг пример- при смяна на предавките стрелката се тресе по същия начин.
Грешки по ЕКУ-то няма. Дебитомерът (MAF Sensor) е чистен, throttle positon и IACV сензорите са сменени. Не успявам да открия вакуумен теч, да не говорим, че смених доста от маркучите със силиконови.
Ходих в няколко сервиза, там ме гледат странно и казват, че на колата нищо й няма... Е да, ама не. Ако можете да дадете каквито и да било идеи или да ме насочите към сервиз, би било прекрасно.
Celica 2001 1.8VVT-i
Honda Accord 2007 2.4 VTEC Type S

Аватар
lederman
Получена  благодарност: 1 път

Re: Celica VVTi Проблем обороти

Мнение от lederman » 26 Юли 2013 16:00

а пробвал ли си с друго табло ?
може да е нещо в задвижването на стрелката, а не проблем в работата на двигателя ?
Поздрави :thumbsup:
T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.

furnace

Re: Celica VVTi Проблем обороти

Мнение от furnace » 26 Юли 2013 16:19

Да, забравих да го спомена- пробвах с друго и пак същата работа. БТВ- това на клипчето не е моята кола, така че явно има и някой друг с подобен проблем.
Celica 2001 1.8VVT-i
Honda Accord 2007 2.4 VTEC Type S

Публикувай отговор